A 2015-ben megjelent Jurassic World egy teljesen új fejezetet nyitott Steven Spielberg által megteremtett kultikus franchise történetében.
Négy évvel a Nublar-sziget pusztulása után járunk. A dinoszauruszok most már az emberek közt élnek, és vadásznak ránk. Az egyensúly felborult, a Föld állatvilága átalakulóban van, ráadásul az emberi faj jövője is kérdésessé vált.
Már nem mi vagyunk a legnagyobb ragadozók ezen a bolygón, így könnyen lehet, hogy a dinoszauruszok kora ismét eljött.
A látnoki erejű Colin Trevorrow egy méltó folytatást álmodott meg a kilencvenes évek nagysikerű filmjének, amely harmadszor tér vissza a nagyvászonra. Történetünk ott folytatódik, ahol a Bukott birodalom cselekménye lezárult.
A film főszerepeiben visszatérnek a Jurassic Park eredeti szereplőgárdájának sztárjai, Jeff Goldblum, Laura Dern és Sam Neill.
csd)