2022.06.19 11:47 Master Olvasottság: 269x
12

Közepes lett, még a JW fanok számára is

Bár kifejezetten szeretem a Jurassic World filmeket és sokakkal ellentétben a második epizód is tetszett (Bukott birodalom), ezt az idei, legújabb részt sajnos csak közepesre tudom értékelni. Alapvetően nem a színészekkel van baj, hanem a forgatókönyvvel, mondhatni az alapötlettel. Nem is a dínók állnak az egész középpontjában, hanem egy zavaros összeesküvés-sztori. A fő gonosz, Lewis Dodgson (Campbell Scott) visszaél a genetika eszközeivel és cégbirodalmával, melynek neve Biosyn, globális élelmezési válságot idéz elő. Az óriás sáskáknak semmi közük a dínókhoz, az egész sztori éppúgy pöröghetne az őshüllők nélkül is, mint velük. Chris Pratt hozza, amit tud, Bryce Dallas Howard most is csinos (néhány plusz kilóval is), a régi szereplőket pedig jóleső érzés viszontlátni: Ian Malcolm (Jeff Goldblum), Ellie Sattler (Laure Dern), Alan Grant (Sam Neill). Kellemes meglepetés DeWanda Wise alakítása a pilótanő, Kayla Watts karakterében. .

Pozitívum, hogy több izgalmas jelenet is kapunk: látványos üldözéseket jég alatt-felett, vízben, szárazföldön, városban, motorral. Néhány teljesen új dínó is a történet része lesz, mint a 13 méteres Giganotosaurus (mely többször is megküzd egy T-Rex példánnyal) és a hosszúkarmú Therizinosaurus, mely az egyik legjobb jelenetben a víz alá kergeti Claire-t (Bryce Dallas Howard).

Közepes lett, még a JW fanok számára is

A film utolsó harmadára feljavul a színvonal. Összeáll végre a jók csapata, a régi és új karakterek összefogása, vagyis egyesül a Jurassic Park és Jurassic World teljes stábja egy végső nagy menekülésre. Csak épp lóg valahogy az egész a levegőben, nem érezzük az egész fontosságát. Értékelésem közepes, vagy annál alig jobb. Az is néhány mellékszereplő miatt és mert újra láthatjuk a régi karaktereket.

Százalékban kifejezve: 50%, ami kicsit van alatta az IMDb értékelésének (ott most 60%-on áll a film). Mégis, egyszer megnézve kikapcsolódást ad és egy mozijegyet megér. Csak közben sajnálja az ember, hogy egy hányaveti és átgondolatlan scripttel hogyan tehettek tönkre egy egyébként fantáziadús világot, és egy jobbra érdemes szereplőgárda munkáját.

akció | kaland | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

A 2015-ben megjelent Jurassic World egy teljesen új fejezetet nyitott Steven Spielberg által megteremtett kultikus franchise történetében. Négy évvel a Nublar-sziget pusztulása után... több»

12