Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
90%

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park
Filmadatlap
 
29
Szereplők
127
Vélemények
42
Képek
8
Videók
 
belavagyok   2020. 09. 28.

legújabb vélemény

1

Minden gyerek álma egyszer egy ilyen parkba elmenni. Még most is nagyon távoli, de nem elérhetetlen. A film izgalmakkal teli, a dinók pedig fantasztikusak.

 
indingo   2017. 05. 02.

1

Megunhatatlan történet. Gyerekként is magával ragadott, de az az érzés felnőttként is megvan amikor nézem. Varázslatos a története, imádom.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 28.

1

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, kívülről tudom a szövegét és még ma is örömmel nézem meg, ha adja a tv.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Kegyetlenül jó film sorozat első része. Mivel nekem itt mindegyik tetszett. Bár be kell látni az első lett a legjobb viszont a meglepő része az, hogy grafikailag meg se mondanám, hogy milyen régi a film.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Nagyon tetszett a film, igazi rendhagyó alkotás. Egy sziget ahol léteznek még dinók? Szerintem lenyűgöző az elmélet és a film is nagyon élvezhető volt. Persze ma már a számítógépes technikával profi dínókat tudnak alkotni de abban az időben amikor ez... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Nagyon izgalmas és látványos film 1993-ból. Steven Spielberg, nagyszerűen "keltette" életre az őslényeket. Nagyon sok színészt kerestek meg, de Jeff Goldblum és Sam Neill remekül alakították a karaktereket. Bármikor megnézem ha megy a Tv-ben.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

Kiskoromban odavoltam a dínókért, így nem meglepő, hogy imádtam ezt a filmet. Rengetegszer láttam és mai is megnézem ha úgy alakul. Az ötlet jó, a színészek jók. Van benne egy pici humor is, de éppen csak annyi, hogy az ne tegye komolytalanná a filme... több»

Galéria (42)

Ariana Richards
Ariana Richards
Joseph Mazzello
Sam Neill
Richard Attenborough
Richard Attenborough
Laura Dern
Sam Neill
Jeff Goldblum
Ariana Richards

Videók (8)

A film összbevétele 1 029 153 882 dollár volt (imdb.com).

 

Sam Neillnek megsérült a keze, amikor a kezében égő jelzőfénnyel elterelte a T-Rex figyelmét.

(Yosihiro )
 

James Cameron bevallotta, hogy ő szerette volna rendezni a filmet, de pár órával előbb valaki ( Steven Spielberg ) megkapta a filmes jogokat. Mint utóbb nyilatkozta, jobb döntés volt Spielberg, mint ő.

(Yosihiro )
 

Ian Malcolm (Jeff Goldblum) a film elkészítése alatt flörtölt Ellie Sattlerrel (Laura Dern). Kapcsolatuk 2 évig tartott.

(Yosihiro )
 

Dr. Jhon Hammond szerepére felkérték az Indiana Jones és a utolsó Kereszteslovag című filmből Henry Jones professzort, azaz Sir Sean Connery-t, de nem vállalta.

(Yosihiro )
 

A film a maga idejében technológiai csodának számított.

(HETEDIK )
 

Spielberget a film elkészítéséhez az 1933-as King Kong ihlette meg.

(HETEDIK )
 

A film 3 éves előkészületet igényelt.

(HETEDIK )
 

A film elkészítését paleontológusok segítették.

(HETEDIK )
 

Az egymás között kommunikáló velociraptorok hangja, igazából egymással párzó teknősök hangja.

(Shelby07)
 

A film költségvetése 63 millió dollár volt és jelenleg 1,029 milliárd bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 
Az első részt imádtam, a második elment, a harmadikból viszont csak néhány jelenetre emlékszem. Így múlik el a dinómánia az évek során, mert egyszer minden kimegy a divatból. Nagyon csodálkozom rajta, hogy Spielberg, aki egykoron nagyon érezte, hogy mit szeret a közönség, elkészítette az (eddigi) utolsó felvonást a Jurassic Parkból. Mert akkora már erősen lecsengőben volt a szaurusz-őrület, a T-rex-ek helyét lassan más franchise-ok szereplői kezdték átvenni a gyerekek (és a gyermeklelkű felnőttek) szívében. De a pénz nagy úr, ezért elkészült ez a rész is, teljesen feleslegesen, méltán süllyedt a feledés homályába. A bemutató óta nem láttam a filmet, és most is ugyanúgy végigdühöngtem, mint annak idején. Ez egy elkésett, félresikerült alkotás, kizárólag fanoknak ajánlott a megtekintése! több»
 
Atyaúristen, egy T-rex! Nem, ez a mondat nem a bemutató idején szaladt ki a számon (akkor csak simán néztem ki a fejemből, annyira ledöbbentem, akárcsak mindenki a tatabányai kis moziban), hanem egy egyszerű vasárnap déli tévénézés közben, Spielberg lassan már klasszikussá vált filmjének kb. ezredik megtekintése után. több»