Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park
Filmadatlap
 
29
Szereplők
130
Vélemények
42
Képek
8
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 05. 12.

legújabb vélemény

0

Nekem valamiért sosem volt a kedvencem, ma újranéztem, és azt mondom, 8,5 pontos nekem. A dínók jól vannak megalkotva, főleg a korához képest. A sztori nálam nem volt olyan nagy szám, a színészek sem kiemelkedők szerintem, de nem rosszak. A Jurassic World részektől viszont jobb egyértelműen.

 
indingo   2017. 05. 02.

1

Megunhatatlan történet. Gyerekként is magával ragadott, de az az érzés felnőttként is megvan amikor nézem. Varázslatos a története, imádom.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 28.

1

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, kívülről tudom a szövegét és még ma is örömmel nézem meg, ha adja a tv.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Kegyetlenül jó film sorozat első része. Mivel nekem itt mindegyik tetszett. Bár be kell látni az első lett a legjobb viszont a meglepő része az, hogy grafikailag meg se mondanám, hogy milyen régi a film.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Nagyon tetszett a film, igazi rendhagyó alkotás. Egy sziget ahol léteznek még dinók? Szerintem lenyűgöző az elmélet és a film is nagyon élvezhető volt. Persze ma már a számítógépes technikával profi dínókat tudnak alkotni de abban az időben amikor ez... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Nagyon izgalmas és látványos film 1993-ból. Steven Spielberg, nagyszerűen "keltette" életre az őslényeket. Nagyon sok színészt kerestek meg, de Jeff Goldblum és Sam Neill remekül alakították a karaktereket. Bármikor megnézem ha megy a Tv-ben.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

Kiskoromban odavoltam a dínókért, így nem meglepő, hogy imádtam ezt a filmet. Rengetegszer láttam és mai is megnézem ha úgy alakul. Az ötlet jó, a színészek jók. Van benne egy pici humor is, de éppen csak annyi, hogy az ne tegye komolytalanná a filme... több»

Galéria (42)

Ariana Richards
Ariana Richards
Joseph Mazzello
Sam Neill
Richard Attenborough
Richard Attenborough
Laura Dern
Sam Neill
Jeff Goldblum
Ariana Richards

Videók (8)

A film összbevétele 1 029 153 882 dollár volt (imdb.com).

 

A regény szerint Donald Gennaro túléli a parkbéli kalandot, és évekkel később vérhasban hal meg.

(Artemisia )
 

A regény szerint a terepjáróból kirohanó Ed Regisszel a fiatalabbik T-Rex végez. A filmben Donald Gennaro helyettesíti Regist, és a nagyobb T-Rex végez vele.

(Artemisia )
 

A film ikonikis jelenetének számít Donald Gennaro halála: a regény szerint azonban Gennaro nem is tart a terepjárókkal a T-Rex kifutójához, hanem Ellie-vel marad a beteg Stegoszaurusnál. Aki kirohan az autóból, magára hagyva Timet és Lexet, valójában Ed Regis, a Jurassic Park vadőre.

(Artemisia )
 

A regény szerint Ellie nem beteg Triceratopsot, hanem egy beteg Stegoszaurust próbál meggyógyítani.

(Artemisia )
 

A Universal a Jurassic Park reklámkampánya keretében 100 céggel 1000 termékre kötött szerződést. Ezért a pólók, táskák és játék dínó figurák mellett pl. Jurassic Parkos tejet, kenyeret és McDonals menüt is lehetett kapni.

(Artemisia )
 

Steven Spielbergnek a dinoszaurusz modellek kapcsán 2 kikötése volt: hogy látsszon, ahogy lélegeznek, és szűküljön a pupillájuk. Az E. T. modell kapcsán is ezeket a feltételeket szabta.

(Artemisia )
 

A film elején Montanában kiásnak egy raptor csontvázat. Valójában az összes raptorleletet Ázsiában tárták fel.

(Artemisia )
 

A közel 6 tonnás T-Rex modell biztonságos használatához a Universal külön protokollt írt elő.

(Artemisia )
 

A forgatás befejeztével Steven Spielberg minden színésznek ajándékozott egy raptor modellt; Laura Dern a fia szobájában helyezte el.

(Artemisia )
 

A Fandango magazin 2015-ben kiszámította, mennyibe is kerülne valójában a Jurassic Park létrehozása. A kikalkulált összeg 23 milliárd 432 millió 400 ezer dollár lett. A park éves fenntartása pedig 11,9 milliárdot emésztene fel.

(Artemisia )
 
Az első részt imádtam, a második elment, a harmadikból viszont csak néhány jelenetre emlékszem. Így múlik el a dinómánia az évek során, mert egyszer minden kimegy a divatból. Nagyon csodálkozom rajta, hogy Spielberg, aki egykoron nagyon érezte, hogy mit szeret a közönség, elkészítette az (eddigi) utolsó felvonást a Jurassic Parkból. Mert akkora már erősen lecsengőben volt a szaurusz-őrület, a T-rex-ek helyét lassan más franchise-ok szereplői kezdték átvenni a gyerekek (és a gyermeklelkű felnőttek) szívében. De a pénz nagy úr, ezért elkészült ez a rész is, teljesen feleslegesen, méltán süllyedt a feledés homályába. A bemutató óta nem láttam a filmet, és most is ugyanúgy végigdühöngtem, mint annak idején. Ez egy elkésett, félresikerült alkotás, kizárólag fanoknak ajánlott a megtekintése! több»
 
Atyaúristen, egy T-rex! Nem, ez a mondat nem a bemutató idején szaladt ki a számon (akkor csak simán néztem ki a fejemből, annyira ledöbbentem, akárcsak mindenki a tatabányai kis moziban), hanem egy egyszerű vasárnap déli tévénézés közben, Spielberg lassan már klasszikussá vált filmjének kb. ezredik megtekintése után. több»