Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park
Filmadatlap
 
29
Szereplők
137
Vélemények
42
Képek
8
Videók

Galéria (42)

Ariana Richards
Ariana Richards
Joseph Mazzello
Sam Neill
Richard Attenborough
Richard Attenborough
Laura Dern
Sam Neill
Jeff Goldblum
Ariana Richards

Videók (8)

 
Klauka89   2022. 04. 17.

legújabb vélemény

0

Fura, hogy gyerekkoromból nem maradt meg ez a film, sem az élmény, pedig biztosan láttam. Felnőtt fejjel újranézve azt hittem, csalódás lesz, de épp ellenkezőleg. Imádom az 1990-es évek környékén készült filmeket, annyira más technika állt még a film... több»

 
indingo   2017. 05. 02.

1

Megunhatatlan történet. Gyerekként is magával ragadott, de az az érzés felnőttként is megvan amikor nézem. Varázslatos a története, imádom.

 
Artemisia   2021. 03. 27.

3
Értekezés az emberi természet mivoltáról

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Steven Spielberg kétségkívül forradalmat indított el ennek a kortalan mestermunkának az elkészítésével. Csakúgy, mint 1975-ben A Cápával, úgy a Jurassic Parkkal is műfajt teremtett, és utolérhetetlen etalonként szolgál a dinoszauruszos filmek ugráss... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 28.

1

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, kívülről tudom a szövegét és még ma is örömmel nézem meg, ha adja a tv.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Nagyon tetszett a film, igazi rendhagyó alkotás. Egy sziget ahol léteznek még dinók? Szerintem lenyűgöző az elmélet és a film is nagyon élvezhető volt. Persze ma már a számítógépes technikával profi dínókat tudnak alkotni de abban az időben amikor ez... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Nagyon izgalmas és látványos film 1993-ból. Steven Spielberg, nagyszerűen "keltette" életre az őslényeket. Nagyon sok színészt kerestek meg, de Jeff Goldblum és Sam Neill remekül alakították a karaktereket. Bármikor megnézem ha megy a Tv-ben.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Kegyetlenül jó film sorozat első része. Mivel nekem itt mindegyik tetszett. Bár be kell látni az első lett a legjobb viszont a meglepő része az, hogy grafikailag meg se mondanám, hogy milyen régi a film.

A film összbevétele 1 029 153 882 dollár volt (imdb.com).

 

A film készítése közben készült egy kép, ahol Spielberg a triceratops model előtt ül, később ezt feltöltötték a Facebookra, azzal a kommenttel, hogy itt látható az utolsó dinoszaurusz és az őt elejtő vadász. Különösképpen többen nem érteték a viccet és kikeltek, hogy hogy képes valaki ilyet tenni, és hogy az orvvadászat miatt már nem találkozhatunk ilyen állatokkal. Miután megírták, hogy valójában a képen szereplő ember Spielberg, még azután is támadták a képet azzal a jeligével, hogy "nem érdekel, hogy ő milyen híres ember, akkor sem pusztíthat ki egy teljes fajt!"

(smash1205)
 

A film effektjeiért felelős szakember szerint a legnehezebb jelenet a pohár víz megrezegtetése volt, egészen a jelenet előtti estig nem jött rá, hogy hogyan lehetne megvalósítani, végül gitárhúrok segítségével sikerült megoldaniuk.

(smash1205)
 

A regény szerint Donald Gennaro túléli a parkbéli kalandot, és évekkel később vérhasban hal meg.

(Artemisia )
 

A regény szerint a terepjáróból kirohanó Ed Regisszel a fiatalabbik T-Rex végez. A filmben Donald Gennaro helyettesíti Regist, és a nagyobb T-Rex végez vele.

(Artemisia )
 

A film ikonikis jelenetének számít Donald Gennaro halála: a regény szerint azonban Gennaro nem is tart a terepjárókkal a T-Rex kifutójához, hanem Ellie-vel marad a beteg Stegoszaurusnál. Aki kirohan az autóból, magára hagyva Timet és Lexet, valójában Ed Regis, a Jurassic Park vadőre.

(Artemisia )