Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park
Filmadatlap
 
29
Szereplők
131
Vélemények
42
Képek
8
Videók

Galéria (42)

Ariana Richards
Ariana Richards
Joseph Mazzello
Sam Neill
Richard Attenborough
Richard Attenborough
Laura Dern
Sam Neill
Jeff Goldblum
Ariana Richards

Videók (8)

 
Kósa Bence   2021. 06. 02.

legújabb vélemény

0
1993.07.09.

A nap, amikor az emberekre engedik a dínókat. Steven Spilberg ismét = kiváló. A rendezők gyöngye. Ezúttal nem a cápától, hanem a dinoszauruszoktól kell félni. A blockbusterek királya.

 
indingo   2017. 05. 02.

1

Megunhatatlan történet. Gyerekként is magával ragadott, de az az érzés felnőttként is megvan amikor nézem. Varázslatos a története, imádom.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 28.

1

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, kívülről tudom a szövegét és még ma is örömmel nézem meg, ha adja a tv.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Kegyetlenül jó film sorozat első része. Mivel nekem itt mindegyik tetszett. Bár be kell látni az első lett a legjobb viszont a meglepő része az, hogy grafikailag meg se mondanám, hogy milyen régi a film.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Nagyon tetszett a film, igazi rendhagyó alkotás. Egy sziget ahol léteznek még dinók? Szerintem lenyűgöző az elmélet és a film is nagyon élvezhető volt. Persze ma már a számítógépes technikával profi dínókat tudnak alkotni de abban az időben amikor ez... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Nagyon izgalmas és látványos film 1993-ból. Steven Spielberg, nagyszerűen "keltette" életre az őslényeket. Nagyon sok színészt kerestek meg, de Jeff Goldblum és Sam Neill remekül alakították a karaktereket. Bármikor megnézem ha megy a Tv-ben.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

Kiskoromban odavoltam a dínókért, így nem meglepő, hogy imádtam ezt a filmet. Rengetegszer láttam és mai is megnézem ha úgy alakul. Az ötlet jó, a színészek jók. Van benne egy pici humor is, de éppen csak annyi, hogy az ne tegye komolytalanná a filme... több»

A film összbevétele 1 029 153 882 dollár volt (imdb.com).

 

A regény szerint Donald Gennaro túléli a parkbéli kalandot, és évekkel később vérhasban hal meg.

(Artemisia )
 

A regény szerint a terepjáróból kirohanó Ed Regisszel a fiatalabbik T-Rex végez. A filmben Donald Gennaro helyettesíti Regist, és a nagyobb T-Rex végez vele.

(Artemisia )
 

A film ikonikis jelenetének számít Donald Gennaro halála: a regény szerint azonban Gennaro nem is tart a terepjárókkal a T-Rex kifutójához, hanem Ellie-vel marad a beteg Stegoszaurusnál. Aki kirohan az autóból, magára hagyva Timet és Lexet, valójában Ed Regis, a Jurassic Park vadőre.

(Artemisia )
 

A regény szerint Ellie nem beteg Triceratopsot, hanem egy beteg Stegoszaurust próbál meggyógyítani.

(Artemisia )
 

A Universal a Jurassic Park reklámkampánya keretében 100 céggel 1000 termékre kötött szerződést. Ezért a pólók, táskák és játék dínó figurák mellett pl. Jurassic Parkos tejet, kenyeret és McDonals menüt is lehetett kapni.

(Artemisia )