Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Az elveszett világ: Jurassic Park (1997)

The Lost World: Jurassic Park
Filmadatlap
 
28
Szereplők
49
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Jeff Goldblum

Videók (1)

 
dominika070   2022. 05. 25.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kiskoromban láttam a filmet, lenyűgözött, hogy a szúnyogról DNS-mintát vettek.

 
Artemisia   2021. 04. 01.

a nap véleménye

4
Sokat markol, keveset fog

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Jurassic Park a maga idejében az addig készült legnagyobb bevételt generáló film volt, így nem is lehetett kérdés, hogy Spielbergnek és Michael Crichtonnak újráznia kell, és mint az első rész anyagi sikerén felbuzdult folytatások általában, Az elve... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

1

Ugye mindenből az eredeti a jobb,de lehet csk olyan igazibb.Jó kis mozi,és annak idején hihetetlenül csodáltuk a dinókat! Jók a színészek is,és van sztori. Többször nézős kategória.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 06. 01.

0

Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy az első vagy a ez a rész volt a jobb, mert mind a két résznek megvoltak a maga jó jelenetei. Talán ez azért volt jobb mert Jeff Goldblum volt a főszereplő. A story jól sikerült és a látvány, illetve a végén a városi jelenet az egészen jól sikerült a készítőknek.

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Nekem ezzel a résszel s volt bajom. ott folytatták, ahol abbahagyták. Izgalmas történet, néhány új dinoszaurusszal.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Nagyon jo folytatás remek szereplőkkel. Jeff ismét nagyot játszott. Klasszikus film. Csak ajánlani tudom

 
MoviesChris   2022. 02. 15.

1
Jó folytatás, de folytatás

A Jurassic Park második része hangulatában hasonlít az elsőhöz, színvonalában már nem éri el azt. Jeff Goldblum visszatérése nagyon sokat dob a filmen. A cselekmény izgalmas és kalandos. Szórakoztató. Egyértelműen a jó filmek közé tartozik. És bár nem éri el az első rész színvonalát, méltó folytatása annak.

A film összbevétele 618 638 999 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Crichton regénye szerint Kelly nem Ian Malcolm lánya, és nem fekete bőrű. Viszont a csapatot elkíséri Kelly mellett egy Arby nevű, fekete fiú is. Steven Spielberg a 2 két gyerekkaraktert olvasztotta egybe Kelly személyében.

(Artemisia )
 

A film elején John Hammond megbízza Ian Malcolmot a sziget élővilágának tanulmányozásával: Michael Crichton regénye szerint John Hammond nem éli túl a Jurassic Park vesztét: egy árokba zuhanva eltöri a bokáját, és Procompsoghnathusok végeznek vele.

(Artemisia )
 

Julianne Moor neve már az 1. résznél is felmerült Ellie szerepére.

(Artemisia )
 

Amikor a T-Rex elszabul San Diegóban, egy férfi ezt mondja : "Épp ezért jöttem el Japánból". Ezzel a Godzilla-filmekre utalnak.

(Artemisia )
 

Az egyik legtöbbet vitatott kérdés a cselekménnyel kapcsolatban, hogy mi vagy ki mészárolta le a hajó legénységét, ha a T-Rex zárt raktérben utazott. A DVD kiadás audio kommentárjában a készítők elmondták, hogy a mészárlást egy raptor csorda vitte véghez, de őket kivágták a filmből.

(Artemisia )