Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Az elveszett világ: Jurassic Park (1997)

The Lost World: Jurassic Park
Filmadatlap
 
28
Szereplők
46
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Jeff Goldblum

Videók (1)

 
BoBamburg   2022. 01. 04.

legújabb vélemény

0

Habár nekem a könyv jobban tetszett, és nem is olyan jó, mint az első rész, de még így is egy tök szórakoztató és kalandos film. Persze mai szemmel azért kevésbé nyert meg magának (és nem a CGI miatt), mint anno kiskoromban, így is szívesen nézem újra időnként.

 
Artemisia   2021. 04. 01.

a nap véleménye

4
Sokat markol, keveset fog

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Jurassic Park a maga idejében az addig készült legnagyobb bevételt generáló film volt, így nem is lehetett kérdés, hogy Spielbergnek és Michael Crichtonnak újráznia kell, és mint az első rész anyagi sikerén felbuzdult folytatások általában, Az elve... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 06. 01.

0

Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy az első vagy a ez a rész volt a jobb, mert mind a két résznek megvoltak a maga jó jelenetei. Talán ez azért volt jobb mert Jeff Goldblum volt a főszereplő. A story jól sikerült és a látvány, illetve a végén a városi jelenet az egészen jól sikerült a készítőknek.

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Nekem ezzel a résszel s volt bajom. ott folytatták, ahol abbahagyták. Izgalmas történet, néhány új dinoszaurusszal.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Ha őslényes film akkor csakis ezek a filmek jöhetnek szóba és semmi más. Igazán szórakoztató film. Nagyon szerethetőek a karakterek ami szintén fontos egy filmnél.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

0

Ugye mindenből az eredeti a jobb,de lehet csk olyan igazibb.Jó kis mozi,és annak idején hihetetlenül csodáltuk a dinókat! Jók a színészek is,és van sztori. Többször nézős kategória.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 09.

0

A film jó kicsit kevesebb az izgalom és nem azt az izgalmat adja mint amit az első és egy valamiben még rosszabb mint az első és az a dinoszauruszok ábrázolása míg a 93-as műremek élethű lényekkel dolgozott itt látszik hogy grafikus megoldásokhoz nyú... több»

A film összbevétele 618 638 999 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Crichton regénye szerint Kelly nem Ian Malcolm lánya, és nem fekete bőrű. Viszont a csapatot elkíséri Kelly mellett egy Arby nevű, fekete fiú is. Steven Spielberg a 2 két gyerekkaraktert olvasztotta egybe Kelly személyében.

(Artemisia )
 

A film elején John Hammond megbízza Ian Malcolmot a sziget élővilágának tanulmányozásával: Michael Crichton regénye szerint John Hammond nem éli túl a Jurassic Park vesztét: egy árokba zuhanva eltöri a bokáját, és Procompsoghnathusok végeznek vele.

(Artemisia )
 

Julianne Moor neve már az 1. résznél is felmerült Ellie szerepére.

(Artemisia )
 

Amikor a T-Rex elszabul San Diegóban, egy férfi ezt mondja : "Épp ezért jöttem el Japánból". Ezzel a Godzilla-filmekre utalnak.

(Artemisia )
 

Az egyik legtöbbet vitatott kérdés a cselekménnyel kapcsolatban, hogy mi vagy ki mészárolta le a hajó legénységét, ha a T-Rex zárt raktérben utazott. A DVD kiadás audio kommentárjában a készítők elmondták, hogy a mészárlást egy raptor csorda vitte véghez, de őket kivágták a filmből.

(Artemisia )