Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

Az elveszett világ: Jurassic Park (1997)

The Lost World: Jurassic Park
Filmadatlap
 
28
Szereplők
42
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
Artemisia   2021. 04. 01.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
Sokat markol, keveset fog

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Jurassic Park a maga idejében az addig készült legnagyobb bevételt generáló film volt, így nem is lehetett kérdés, hogy Spielbergnek és Michael Crichtonnak újráznia kell, és mint az első rész anyagi sikerén felbuzdult folytatások általában, Az elve... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 06. 01.

0

Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy az első vagy a ez a rész volt a jobb, mert mind a két résznek megvoltak a maga jó jelenetei. Talán ez azért volt jobb mert Jeff Goldblum volt a főszereplő. A story jól sikerült és a látvány, illetve a végén a városi jelenet az egészen jól sikerült a készítőknek.


 
indingo   2017. 05. 02.

0

Nekem ezzel a résszel s volt bajom. ott folytatták, ahol abbahagyták. Izgalmas történet, néhány új dinoszaurusszal.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Ha őslényes film akkor csakis ezek a filmek jöhetnek szóba és semmi más. Igazán szórakoztató film. Nagyon szerethetőek a karakterek ami szintén fontos egy filmnél.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 09.

0

A film jó kicsit kevesebb az izgalom és nem azt az izgalmat adja mint amit az első és egy valamiben még rosszabb mint az első és az a dinoszauruszok ábrázolása míg a 93-as műremek élethű lényekkel dolgozott itt látszik hogy grafikus megoldásokhoz nyú... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

0

Ugye mindenből az eredeti a jobb,de lehet csk olyan igazibb.Jó kis mozi,és annak idején hihetetlenül csodáltuk a dinókat! Jók a színészek is,és van sztori. Többször nézős kategória.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Nagyon jo folytatás remek szereplőkkel. Jeff ismét nagyot játszott. Klasszikus film. Csak ajánlani tudom

Galéria (20)

Jeff Goldblum

Videók (1)

A film összbevétele 618 638 999 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Crichton regénye szerint Kelly nem Ian Malcolm lánya, és nem fekete bőrű. Viszont a csapatot elkíséri Kelly mellett egy Arby nevű, fekete fiú is. Steven Spielberg a 2 két gyerekkaraktert olvasztotta egybe Kelly személyében.

(Artemisia )
 

A film elején John Hammond megbízza Ian Malcolmot a sziget élővilágának tanulmányozásával: Michael Crichton regénye szerint John Hammond nem éli túl a Jurassic Park vesztét: egy árokba zuhanva eltöri a bokáját, és Procompsoghnathusok végeznek vele.

(Artemisia )
 

Julianne Moor neve már az 1. résznél is felmerült Ellie szerepére.

(Artemisia )
 

Amikor a T-Rex elszabul San Diegóban, egy férfi ezt mondja : "Épp ezért jöttem el Japánból". Ezzel a Godzilla-filmekre utalnak.

(Artemisia )
 

Az egyik legtöbbet vitatott kérdés a cselekménnyel kapcsolatban, hogy mi vagy ki mészárolta le a hajó legénységét, ha a T-Rex zárt raktérben utazott. A DVD kiadás audio kommentárjában a készítők elmondták, hogy a mészárlást egy raptor csorda vitte véghez, de őket kivágták a filmből.

(Artemisia )
 

Annál a jelenetnél, ahol Aley kirúgja a Raptort az ablakon, egy pillanatra láthatók a kábelek, melyek tartották és kirántották a modellt.

(Artemisia )
 

A T-Rexet San Diegóba szállító hajó neve S. S. Venture, pont, mint a King Kongot szállító hajóé.

(Artemisia )
 

Baki: mikor a T-Rexek lelökik a kamiont a szakadékba, látszik, hogy a végén az üveg ki van törve, és mindenféle holmi potyog ki. A következő jelenetben már újra ott az üveg, amire Julia Roberts rázuhan.

(7ETEDIK )
 

1997-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

1997 legjobb nyitóhétvégével rendelkező filmje Amerikában.

(mamiéstöti2)
 
Az élet utat tör magának. Az első rész legemlékezetesebb mondata volt ez, a másodikban pedig láthattuk, hogy mit is jelent ez valójában. több»