Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

A katedrális (2010)

The Pillars of the Earth
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Donald Sutherland
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Donald Sutherland

Videók (1)

 
Robinson76   2021. 04. 12.

legújabb vélemény

0
A sötét középkor egy katedrális árnyékában

Volt szerencsém olvasni a könyvet úgy 20-25 éve – bár az emlékeim némileg homályosak voltak –, azóta is egy nagyszerű műnek tartom. A rengeteg kiváló magyar szakembert felsorakoztató minisorozat csak megerősített ebben, és nem utolsó sorban a régi emlékképek is a helyükre kerültek. Sikerült újraélnem az olvasás során magam előtt látott, intrikákkal és ármánykodással, valamint emberi érzésekkel és harcokkal teli, sötét középkort. Egy ilyen irodalmi remekmű esetében nagy dolognak tartom, hogy sikerült ezt korrekt módon megoldani a készítőknek.

 
dailyfilmsan   2020. 11. 25.

1

Ez a minisorozat egy gyorsan kipörgethető intrikákkal és történésekkel teli történelmi témájú nüansz. Nem unalmas, folyton mennek az ármánykodások, ahogyan az a középkorra jellemző volt. Gyorsan ugrál az időben, így oda kell figyelni, de rendre lehe... több»

 
Erika Czeglédi   2021. 01. 20.

1
Zseniális

Nagyon szuper minisorozat volt, imádtam minden percét, a könyvet is olvastam közben. Kicsit hiányos volt a film, de szerethető karakterek, és nem volt unalmas egy percre se.

 
hell.l   2017. 05. 01.

0

A maga kategóriájában eléggé igényes, jól felépített sorozat lett. Jók a jelmezek, a színészek, a párbeszédek. Sajnos a könyvet még nem olvastam, de lehet, hogy ennek hatására elkezdem.

 

2011-ben három Golden Globe-ra jelölték.

(GedyPapa)
 

40 millió dollárba került a 8 részes minisorozat elkészítése.

(GedyPapa)
 

Magyar helyszíneken is zajlott a forgatás.

(GedyPapa)
 

Ez a második alkalom, amikor Donald Sutherland egy Ken Follett adaptációban kapott szerepet. Az első ilyen a Tű a szénakazalban (1981) volt.

(rbernadett)
 

A sorozat Ken Follett azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)