Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

A katedrális (2010)

The Pillars of the Earth
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Vélemények: A katedrális (2010)

 
Robinson76   2021. 04. 12.

legújabb vélemény

0
A sötét középkor egy katedrális árnyékában

Volt szerencsém olvasni a könyvet úgy 20-25 éve – bár az emlékeim némileg homályosak voltak –, azóta is egy nagyszerű műnek tartom. A rengeteg kiváló magyar szakembert felsorakoztató minisorozat csak megerősített ebben, és nem utolsó sorban a régi emlékképek is a helyükre kerültek. Sikerült újraélnem az olvasás során magam előtt látott, intrikákkal és ármánykodással, valamint emberi érzésekkel és harcokkal teli, sötét középkort. Egy ilyen irodalmi remekmű esetében nagy dolognak tartom, hogy sikerült ezt korrekt módon megoldani a készítőknek.

 
dailyfilmsan   2020. 11. 25.

1

Ez a minisorozat egy gyorsan kipörgethető intrikákkal és történésekkel teli történelmi témájú nüansz. Nem unalmas, folyton mennek az ármánykodások, ahogyan az a középkorra jellemző volt. Gyorsan ugrál az időben, így oda kell figyelni, de rendre lehe... több»


 
Erika Czeglédi   2021. 01. 20.

1
Zseniális

Nagyon szuper minisorozat volt, imádtam minden percét, a könyvet is olvastam közben. Kicsit hiányos volt a film, de szerethető karakterek, és nem volt unalmas egy percre se.

 
hell.l   2017. 05. 01.

0

A maga kategóriájában eléggé igényes, jól felépített sorozat lett. Jók a jelmezek, a színészek, a párbeszédek. Sajnos a könyvet még nem olvastam, de lehet, hogy ennek hatására elkezdem.