Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Róma (2005-2007)

Rome
Filmadatlap
 
59
Szereplők
19
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

James Purefoy
Ciarán Hinds

Videók (2)

 
Eagles   2021. 10. 30.

legújabb vélemény

0
Történelem, mindig is szerettem

Hozza mindazt, amit egy hiteles történelmi sorozattól el lehet várni.

 
qwer   2020. 08. 16.

1

Ha jól emlékszem, ez volt az első sorozat, amit láttam, és bár nem volt viszonyítási alapom, abban biztos voltam, hogy nehéz lesz kiütni a az élmezőnyből. Azóta eltelt pár év, de továbbra is kitartok amellett, hogy az egyik – ha nem a legjobb – törté... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

A kor történelmének egyik legjobb sorozat feldolgozása. Remek vonalvezetéssel és látvánnyal. Csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nem igazán kedvelem ezt a típusú sorozat fajtát viszont itt annyira magával ragadt az egész kor és annak minden mozzanata, hogy ezt kivételesen nagyon élveztem.

 
Robinson76   2021. 05. 22.

0
A meg nem értett zseni?

Sokszor, sokaktól sok-sok jó szót hallottam a sorozatról, talán ezért is voltak nagyok az elvárásaim a szériával szemben. Több esetben okozott már csalódást egy széria a túlzott elvárásaim miatt, és sajnos ezúttal is így történt... Pedig időszakának legnagyobb költségvetésű sorozatáról van szó, mely korhű és hitelesnek mondható, de pont a költségvetése lett a veszte, mert bizony bekerülés-érték arányában már közel sem volt kimagasló, és nem is véletlenül kaszálták el viszonylag korán. Kétségkívül egy jó sorozatról van szó, de korántsem kiemelkedő alkotás, főleg nem 15 év távlatából nézve.

 
Norbert93   2019. 08. 11.

0
Ave Ceasar!

A "Vikingek" mellett az egyik kedvenc történelmi vonatkozású sorozatom, nagyszerű vonalvezetéssel és kidolgozott karakterekkel dolgozik. Annak ellenére, hogy a cselekmény fő vonala ismert a történelemkönyvekből izgalmas szórakozást kínál. Stílusában hasonló a Spartacus szériához, ám annál jóval "lightosabb" vonalon mozog; a töménytelen mennyiségű erotikus vagy véres jelenet helyett inkább a karakterek kibontakoztatására fókuszál, s ez az ami miatt egy igényes, minőségi sorozatot sikerült letenni az asztalra.

 
Gigi   2017. 01. 15.

0

Alapvetően nem szeretem a történelmi sorozatokat, de ezzel valamiért kivételt tettem, és igazam volt. Jó kis sorozat ez, izgalmakkal, jó színészekkel, jó történettel, és a látvány is jól megkomponált.

 

A film készítői 55 római légiós statisztát két hét kőkemény kiképzőtáborba küldtek. Minden reggel ötkor keltek, meneteltek, a helyi tóban kellett fürdeniük és katonai kiképzést is kaptak.

(hp)
 

A főszereplők, Lucius Vorenus és Titus Pullo történelmi személyek voltak, akiket Cézár is említett feljegyzéseiben.

(hp)
 

Bár a rómaiak nem használtak nyerget, a biztonság kedvéért azonban szükség volt rájuk. A hitelesség kedvéért a közeli felvételek idejére eltávolították őket.

(hp)
 

A sorozathoz öt hektáros díszletet építettek, mely 2005-ben rekordnagyságúnak számított.

(hp)
 

Cézár diadalmenetéhez 750 statisztát béreltek fel a sorozat készítői.

(hp)