Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

Róma (2005-2007)

Rome
Filmadatlap
 
59
Szereplők
20
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

James Purefoy
Ciarán Hinds

Videók (2)

 
Eagles   2021. 10. 30.

legújabb vélemény

0
Történelem, mindig is szerettem

Hozza mindazt, amit egy hiteles történelmi sorozattól el lehet várni.

 
qwer   2020. 08. 16.

1

Ha jól emlékszem, ez volt az első sorozat, amit láttam, és bár nem volt viszonyítási alapom, abban biztos voltam, hogy nehéz lesz kiütni a az élmezőnyből. Azóta eltelt pár év, de továbbra is kitartok amellett, hogy az egyik – ha nem a legjobb – törté... több»

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nem igazán kedvelem ezt a típusú sorozat fajtát viszont itt annyira magával ragadt az egész kor és annak minden mozzanata, hogy ezt kivételesen nagyon élveztem.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

A kor történelmének egyik legjobb sorozat feldolgozása. Remek vonalvezetéssel és látvánnyal. Csak ajánlani tudom.

 
Norbert93   2019. 08. 11.

0
Ave Ceasar!

A "Vikingek" mellett az egyik kedvenc történelmi vonatkozású sorozatom, nagyszerű vonalvezetéssel és kidolgozott karakterekkel dolgozik. Annak ellenére, hogy a cselekmény fő vonala ismert a történelemkönyvekből izgalmas szórakozást kínál. Stílusában hasonló a Spartacus szériához, ám annál jóval "lightosabb" vonalon mozog; a töménytelen mennyiségű erotikus vagy véres jelenet helyett inkább a karakterek kibontakoztatására fókuszál, s ez az ami miatt egy igényes, minőségi sorozatot sikerült letenni az asztalra.

 
Edii   2015. 09. 16.

0

Elég jól sikerült vázolni, hogy milyen lehetett Rómában élni, bár néhány jelenetet már kicsit soknak és túlzásnak tartottam, de a története igazán jó, ami miatt tovább néztem.

 
Gigi   2017. 01. 15.

0

Alapvetően nem szeretem a történelmi sorozatokat, de ezzel valamiért kivételt tettem, és igazam volt. Jó kis sorozat ez, izgalmakkal, jó színészekkel, jó történettel, és a látvány is jól megkomponált.

 

A film készítői 55 római légiós statisztát két hét kőkemény kiképzőtáborba küldtek. Minden reggel ötkor keltek, meneteltek, a helyi tóban kellett fürdeniük és katonai kiképzést is kaptak.

(hp)
 

A főszereplők, Lucius Vorenus és Titus Pullo történelmi személyek voltak, akiket Cézár is említett feljegyzéseiben.

(hp)
 

Bár a rómaiak nem használtak nyerget, a biztonság kedvéért azonban szükség volt rájuk. A hitelesség kedvéért a közeli felvételek idejére eltávolították őket.

(hp)
 

A sorozathoz öt hektáros díszletet építettek, mely 2005-ben rekordnagyságúnak számított.

(hp)
 

Cézár diadalmenetéhez 750 statisztát béreltek fel a sorozat készítői.

(hp)