Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
59
Szereplők
15
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Róma
 
Deku   2017. 08. 21.

Nem igazán kedvelem ezt a típusú sorozat fajtát viszont itt annyira magával ragadt az egész kor és annak minden mozzanata, hogy ezt kivételesen nagyon élveztem.

 
Edii   2015. 09. 16.

Elég jól sikerült vázolni, hogy milyen lehetett Rómában élni, bár néhány jelenetet már kicsit soknak és túlzásnak tartottam, de a története igazán jó, ami miatt tovább néztem.


 
Norbert93   2019. 08. 11.
Ave Ceasar!

A "Vikingek" mellett az egyik kedvenc történelmi vonatkozású sorozatom, nagyszerű vonalvezetéssel és kidolgozott karakterekkel dolgozik. Annak ellenére, hogy a cselekmény fő vonala ismert a történelemkönyvekből izgalmas szórakozást kínál. Stílusában hasonló a Spartacus szériához, ám annál jóval "lightosabb" vonalon mozog; a töménytelen mennyiségű erotikus vagy véres jelenet helyett inkább a karakterek kibontakoztatására fókuszál, s ez az ami miatt egy igényes, minőségi sorozatot sikerült letenni az asztalra.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

A kor történelmének egyik legjobb sorozat feldolgozása. Remek vonalvezetéssel és látvánnyal. Csak ajánlani tudom.

 
Gigi   2017. 01. 15.

Alapvetően nem szeretem a történelmi sorozatokat, de ezzel valamiért kivételt tettem, és igazam volt. Jó kis sorozat ez, izgalmakkal, jó színészekkel, jó történettel, és a látvány is jól megkomponált.

James Purefoy
Ciarán Hinds
 

A film készítői 55 római légiós statisztát két hét kőkemény kiképzőtáborba küldtek. Minden reggel ötkor keltek, meneteltek, a helyi tóban kellett fürdeniük és katonai kiképzést is kaptak.

(hp)
 

A főszereplők, Lucius Vorenus és Titus Pullo történelmi személyek voltak, akiket Cézár is említett feljegyzéseiben.

(hp)
 

Bár a rómaiak nem használtak nyerget, a biztonság kedvéért azonban szükség volt rájuk. A hitelesség kedvéért a közeli felvételek idejére eltávolították őket.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.