Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
59
Szereplők
18
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Róma
összes rész (22)
 
Kinga Nagy   2020. 10. 07.

legújabb vélemény

Nem csalódtam, nagyon jó! Akit érdekel a római történelem, annak érdemes megnéznie.

 
Deku   2017. 08. 21.

Nem igazán kedvelem ezt a típusú sorozat fajtát viszont itt annyira magával ragadt az egész kor és annak minden mozzanata, hogy ezt kivételesen nagyon élveztem.


 
qwer   2020. 08. 16.

Ha jól emlékszem, ez volt az első sorozat, amit láttam, és bár nem volt viszonyítási alapom, abban biztos voltam, hogy nehéz lesz kiütni a az élmezőnyből. Azóta eltelt pár év, de továbbra is kitartok amellett, hogy az egyik – ha nem a legjobb – törté... több»

 
Edii   2015. 09. 16.

Elég jól sikerült vázolni, hogy milyen lehetett Rómában élni, bár néhány jelenetet már kicsit soknak és túlzásnak tartottam, de a története igazán jó, ami miatt tovább néztem.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

A kor történelmének egyik legjobb sorozat feldolgozása. Remek vonalvezetéssel és látvánnyal. Csak ajánlani tudom.

 
Norbert93   2019. 08. 11.

Ave Ceasar!

A "Vikingek" mellett az egyik kedvenc történelmi vonatkozású sorozatom, nagyszerű vonalvezetéssel és kidolgozott karakterekkel dolgozik. Annak ellenére, hogy a cselekmény fő vonala ismert a történelemkönyvekből izgalmas szórakozást kínál. Stílusában hasonló a Spartacus szériához, ám annál jóval "lightosabb" vonalon mozog; a töménytelen mennyiségű erotikus vagy véres jelenet helyett inkább a karakterek kibontakoztatására fókuszál, s ez az ami miatt egy igényes, minőségi sorozatot sikerült letenni az asztalra.

 
Gigi   2017. 01. 15.

Alapvetően nem szeretem a történelmi sorozatokat, de ezzel valamiért kivételt tettem, és igazam volt. Jó kis sorozat ez, izgalmakkal, jó színészekkel, jó történettel, és a látvány is jól megkomponált.

James Purefoy
Ciarán Hinds
 

A film készítői 55 római légiós statisztát két hét kőkemény kiképzőtáborba küldtek. Minden reggel ötkor keltek, meneteltek, a helyi tóban kellett fürdeniük és katonai kiképzést is kaptak.

(hp )
 

A főszereplők, Lucius Vorenus és Titus Pullo történelmi személyek voltak, akiket Cézár is említett feljegyzéseiben.

(hp )
 

Bár a rómaiak nem használtak nyerget, a biztonság kedvéért azonban szükség volt rájuk. A hitelesség kedvéért a közeli felvételek idejére eltávolították őket.

(hp )
 

A sorozathoz öt hektáros díszletet építettek, mely 2005-ben rekordnagyságúnak számított.

(hp )
 

Cézár diadalmenetéhez 750 statisztát béreltek fel a sorozat készítői.

(hp )
 

A sorozathoz 40 000 kosztümöt készítettek, melyek mindegyikét April Ferry tervezte.

(hp )