Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
59
Szereplők
13
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Róma
 
Edii   2015. 09. 16.

Elég jól sikerült vázolni, hogy milyen lehetett Rómában élni, bár néhány jelenetet már kicsit soknak és túlzásnak tartottam, de a története igazán jó, ami miatt tovább néztem.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

A kor történelmének egyik legjobb sorozat feldolgozása. Remek vonalvezetéssel és látvánnyal. Csak ajánlani tudom.


 
hell.l   2016. 05. 10.

Nagyon hűen ábrázolja a sorozat a korabeli római társadalmi és politikai helyzetet. A színészek alakítása nagyon jó és minden egyes epizód tartalmas, izgalmas. Történelmi szempontból is nagyjából rendben van.

 
deneslau   2016. 05. 10.

A látvány magáért beszél, már csak azért is érdemes megnézni, még ha nem is minden korhű és hiteles benne. a szereplők kifogástalan alakítása is hozza s zínvonalat, jók a jelmezek é az atmoszféra, kissé mesés.

 
zsfarkas   2015. 03. 08.

Látványos, izgalmas sorozat. Történelmileg is helytáll nagyrészt. Aki bírja az ilyen jellegű sztorikat, mindenképp nézze meg, nem fog csalódni. Az HBO nagyon érti a dolgát, ha sorozatokról van szó.

James Purefoy
Ciarán Hinds
 

A film készítői 55 római légiós statisztát két hét kőkemény kiképzőtáborba küldtek. Minden reggel ötkor keltek, meneteltek, a helyi tóban kellett fürdeniük és katonai kiképzést is kaptak.

(hp)
 

A főszereplők, Lucius Vorenus és Titus Pullo történelmi személyek voltak, akiket Cézár is említett feljegyzéseiben.

(hp)
 

Bár a rómaiak nem használtak nyerget, a biztonság kedvéért azonban szükség volt rájuk. A hitelesség kedvéért a közeli felvételek idejére eltávolították őket.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.