Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
59
Szereplők
20
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Vélemények: Róma (2005)

 
Eagles   2021. 10. 30.

legújabb vélemény

0
Történelem, mindig is szerettem

Hozza mindazt, amit egy hiteles történelmi sorozattól el lehet várni.

 
qwer   2020. 08. 16.

1

Ha jól emlékszem, ez volt az első sorozat, amit láttam, és bár nem volt viszonyítási alapom, abban biztos voltam, hogy nehéz lesz kiütni a az élmezőnyből. Azóta eltelt pár év, de továbbra is kitartok amellett, hogy az egyik – ha nem a legjobb – törté... több»


 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nem igazán kedvelem ezt a típusú sorozat fajtát viszont itt annyira magával ragadt az egész kor és annak minden mozzanata, hogy ezt kivételesen nagyon élveztem.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

A kor történelmének egyik legjobb sorozat feldolgozása. Remek vonalvezetéssel és látvánnyal. Csak ajánlani tudom.

 
Norbert93   2019. 08. 11.

0
Ave Ceasar!

A "Vikingek" mellett az egyik kedvenc történelmi vonatkozású sorozatom, nagyszerű vonalvezetéssel és kidolgozott karakterekkel dolgozik. Annak ellenére, hogy a cselekmény fő vonala ismert a történelemkönyvekből izgalmas szórakozást kínál. Stílusában hasonló a Spartacus szériához, ám annál jóval "lightosabb" vonalon mozog; a töménytelen mennyiségű erotikus vagy véres jelenet helyett inkább a karakterek kibontakoztatására fókuszál, s ez az ami miatt egy igényes, minőségi sorozatot sikerült letenni az asztalra.

 
Edii   2015. 09. 16.

0

Elég jól sikerült vázolni, hogy milyen lehetett Rómában élni, bár néhány jelenetet már kicsit soknak és túlzásnak tartottam, de a története igazán jó, ami miatt tovább néztem.

 
Robinson76   2021. 05. 22.

0
A meg nem értett zseni?

Sokszor, sokaktól sok-sok jó szót hallottam a sorozatról, talán ezért is voltak nagyok az elvárásaim a szériával szemben. Több esetben okozott már csalódást egy széria a túlzott elvárásaim miatt, és sajnos ezúttal is így történt... Pedig időszakának legnagyobb költségvetésű sorozatáról van szó, mely korhű és hitelesnek mondható, de pont a költségvetése lett a veszte, mert bizony bekerülés-érték arányában már közel sem volt kimagasló, és nem is véletlenül kaszálták el viszonylag korán. Kétségkívül egy jó sorozatról van szó, de korántsem kiemelkedő alkotás, főleg nem 15 év távlatából nézve.

 
Gigi   2017. 01. 15.

0

Alapvetően nem szeretem a történelmi sorozatokat, de ezzel valamiért kivételt tettem, és igazam volt. Jó kis sorozat ez, izgalmakkal, jó színészekkel, jó történettel, és a látvány is jól megkomponált.

 
VFTS   2016. 08. 04.

0

Egy nagyon jó történelmi sorozat, amihez megtalálták a legjobb szereplőket. Még úgy is izgalmas ha tudja az ember, hogy mi lesz a történet vége. A látvány sem utolsó benne.

 
hell.l   2016. 05. 10.

0

Nagyon hűen ábrázolja a sorozat a korabeli római társadalmi és politikai helyzetet. A színészek alakítása nagyon jó és minden egyes epizód tartalmas, izgalmas. Történelmi szempontból is nagyjából rendben van.

 
deneslau   2016. 05. 10.

0

A látvány magáért beszél, már csak azért is érdemes megnézni, még ha nem is minden korhű és hiteles benne. a szereplők kifogástalan alakítása is hozza s zínvonalat, jók a jelmezek é az atmoszféra, kissé mesés.

 
zsfarkas   2015. 03. 08.

0

Látványos, izgalmas sorozat. Történelmileg is helytáll nagyrészt. Aki bírja az ilyen jellegű sztorikat, mindenképp nézze meg, nem fog csalódni. Az HBO nagyon érti a dolgát, ha sorozatokról van szó.

 
Huntermark13   2020. 03. 15.

0

Érdekes történet két katona főszereplésével, ahol a történelem nagyjai a mellékszereplők. Lenyűgöző amilyen profin és egyben sokkolóan jeleníti meg a sorozat a korszakot. Sajnáltam, mikor a sorozat végére értem. Ray Stevenson és James Purefoy alakítását mindenképp kiemelném.

 
NagyThor   2015. 02. 13.

0

HBO kínálata mindig is magasra tette a mércét, imádtam minden percét. Ha van időd, te is nézd meg.. Tanulságos, látványos, műfajának egyik legjobbja.

 
stiefelism   2015. 01. 29.

0

Nagyon jó kis sori, habár szerintem a tudorok mérföldekkel jobb. de az tény, hogy az HBO megint jól eltalálta a történetet

 
fjumer   2019. 11. 26.

0
az első ami számít !

talán az első sorozat ami a minőséget és a profizmust hozza . innen indul talán a sorozat-rajongás ? ha valamivel kezdeni akarod a sorozatok nézését,hát szerintem ze az .

 
Kinga Nagy   2020. 10. 07.

0

Nem csalódtam, nagyon jó! Akit érdekel a római történelem, annak érdemes megnéznie.

 
outlander24   2015. 02. 09.

0

Már az első pár epizód után tudtam hogy végig fogom nézni! Nagyon nagy kár hogy nem készült több évad!

 
sonolokojjo   2016. 06. 27.

0

Az egyik leghitelesebb történelmi sorozat, ami valaha készítettek, vagy ha nem az, akkor akkor is gratuláció a készítőknek, és mindent megettem. Nagyon jó és fordulatos történet, gyönyörű látvány és remek alakítások, több nem is kell. Aki látta az Én... több»

 
csenge   2015. 06. 01.

0

Nem lepődtem meg, hogy ennyire erős lett a sorozat, egy HBO szériától mindenki hasonló minőséget vár. A csatorna megint megcsinálta, látszik, hogy pénz kell ide és szakértők, ha ezek adottak, akkor valami nagyon jó dolog fog kisülni, mint a Róma esetében is. Ha csak egy történelmi sorozatot látsz életedben, ez legyen az!