Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
93%

Az elit alakulat (2001)

Band of Brothers
Filmadatlap
 
46
Szereplők
57
Vélemények
47
Képek
3
Videók
 
MP170506   2020. 07. 10.

legújabb vélemény

Kiváló sorozat, amit az élet, a háború írt. Remek színészek játszanak benne, hitelesen hozzák a karakterüket. Megrázó, megindító dráma, mely bemutatja milyen kötelékek, szövetségek alakulnak ki egy háborúban.

 
harnas1207   2018. 11. 27.

Easy század előre!

A sorozat igaz történetek és elbeszélések alapján készült. Számomra az egyik leghitelesebb háborús film. Nem a szereplőkre, a főhősökre koncentrál, hanem a háború menetére. Megismered a katonákat, némelynek az arcát vagy a nevét, de mire észbe kapsz már meghalt, jön másik. Mindig csak az alakulat marad meg. Az ő történetüket meséli el a sorozat. Egyszerűen nincs olyan pontja amibe bele lehetne kötni.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 05. 12.

A pokol bugyraiban... Első helyről, mintha benne lennél!!!

Nehéz szavakat találni és összegezni a látottakat, mert rengeteg háborús filmhez volt szerencsém, és ez a minisorozat egytől egyig bemutatja a háború sötét poklát. Ilyen hatást még nem váltott ki belőlem film vagy sorozat, mert valami hihetetlen, mil... teljes kritika»

 
dulkap   2017. 01. 18.

Egy nagyon régi elmaradásomat pótoltam most be. Tetszett a sorozat, de azért annyira nem dobtam hanyatt tőle magam, mint amennyire mások értékeléséből várható volt. Egy nagyon korrekt és nagyon profin megcsinált minis sorozat, csak nekem az első felé... több»

 
Edii   2015. 04. 21.

Nem egy minden napi történet, rendkívüli emberek elszakíthatatlan kötelékéről, kitartásáról és testvériességéről. Nagyon jó rendezés, a színészek kiválóak, megindító, elgondolkodtató alkotás!

 
hackerjulcsi   2018. 03. 22.

Imádom! Hatalmas színészi játék, élethű felvételek és ötletes kameramozgások vannak a sorozatban. Egyetlen olyan sorozat, amit egyhuzamban néztem meg, mert nem tudtam lekattanni róla. Ajánlom!

 
Olivér Rózsa   2017. 01. 20.

Mindegyik rész fantasztikusan van megcsinálva. Szinte fel se tudjuk fogni hogy mi is ment igazán a frontvonalban. Külön tetszett hogy nem egy szereplőt mutattak be és annak a szemszögéből néztük a háborút hanem egy osztagot mutatott és részenként mindig más kapott egy kicsit nagyobb szerepet. 10/10

David Schwimmer
Ron Livingston
David Schwimmer
Ron Livingston
Ross McCall
David Schwimmer
Damian Lewis
Dexter Fletcher
Damian Lewis
Rick Warden
Damian Lewis
Robin Laing
Donnie Wahlberg
 

Ugyan folytatás nem készült, de egy hasonló stílusú és témájú sorozatot készítettek a rendezők. 2010-ben került bemutatásra The Pacific -A hős alakulat néven. Ez a történet a csendes-óceáni térségben játszódik.

(harnas1207)
 

A filmsorozat Steven Spielberg és Tom Hanks produceri közreműködésével készült el.

(harnas1207)
 

Az erdős rész a filmben,valójában egy repülőgép hangárban került felállításra. 250 igazi fa kellett hozzá, hogy valóban egy élethű erdőt hozhassanak létre.

(Shelby07)
 

2001-ben Az elit alakulat a maga 125 millió dolláros büdzséjével minden idők legköltségesebb televíziós produkciója volt.

(hp )
 

A keményebb forgatási napon mintegy 14 ezer tár töltényt használtak el.

(hp )
 

A 10 részes szériának 500 olyan szereplője volt, akinek a szájából legalább egy mondat elhangzott.

(hp )
 

Az elit alakulat munkálatai 3 évet vettek igénybe.

(hp )
 

A szériában látható 1200 civil mindegyike eredeti, korhű viseletben látható.

(hp )
 

Az elit alakulatban mintegy 700 autentikus fegyver látható.

(hp )
 

Az Empire magazin minden idők 50 legjobb televíziós produkciójának listáján Az elit alakulat a 41. helyet foglalja el (2008).

(hp )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.