Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
94

Az elit alakulat (2001)

Band of Brothers
Filmadatlap
 
46
Szereplők
56
Vélemények
47
Képek
3
Videók
 
Robinson76   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Minden idők legjobb háborús sorozata

Az amerikai hadsereg 101. számú légi hadosztályának 506. ezredének 2. világháborús történetét meséli el ez a remekmű. Az egyik legnagyobb szabású és költségvetésű sorozat 10 részen keresztül ad betekintést a háború borzalmaiba, az alakulat életébe, és a tagok bajtársias összetartozásának is emléket állít. Mindezt Steven Spielberg és Tom Hanks bábáskodása alatt teszi, szenzációs színészi alakításokkal, frenetikus képi világgal. Szigorúan kötelező darab!

 
harnas1207   2018. 11. 27.

Easy század előre!

A sorozat igaz történetek és elbeszélések alapján készült. Számomra az egyik leghitelesebb háborús film. Nem a szereplőkre, a főhősökre koncentrál, hanem a háború menetére. Megismered a katonákat, némelynek az arcát vagy a nevét, de mire észbe kapsz már meghalt, jön másik. Mindig csak az alakulat marad meg. Az ő történetüket meséli el a sorozat. Egyszerűen nincs olyan pontja amibe bele lehetne kötni.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 05. 12.

A pokol bugyraiban... Első helyről, mintha benne lennél!!!

Nehéz szavakat találni és összegezni a látottakat, mert rengeteg háborús filmhez volt szerencsém, és ez a minisorozat egytől egyig bemutatja a háború sötét poklát. Ilyen hatást még nem váltott ki belőlem film vagy sorozat, mert valami hihetetlen, milyen erővel jött át, amit láttam. Maga a rendezés valami eszméletlen jól tükrözte a 2. világháború lényegét, ahogyan a katonák, a civil emberek mindennapjait bemutatták, és próbálták a hangsúlyt a túlélésre fektetni; a mindennapos próbák elé, amit a katonáknak kellett átvészelniük, és a bajtársiasságot, amilyen kötelékek alakultak ki az adott időn belül. Mindig lehetett érezni a levegőben azt a fajta nyugtalanságot, mikor tudod, hogy bármikor bárm... több»

 
dulkap   2017. 01. 18.

Egy nagyon régi elmaradásomat pótoltam most be. Tetszett a sorozat, de azért annyira nem dobtam hanyatt tőle magam, mint amennyire mások értékeléséből várható volt. Egy nagyon korrekt és nagyon profin megcsinált minis sorozat, csak nekem az első felében túl sok volt a karakter és csak 2-3 volt kiemelkedő, akinek megjegyeztem a nevét. Illetve az egy-egy részre behozott karakterektől is túl sűrű volt a kép, még ha egyes epizódokban érthető volt, hogy kicsit rákoncentráltak. (Itt a felcseres részre gondolok.) Valamiért nekem az HBO társsorozata A hős alakulat jobban tetszett, talán mert ott emlékeim szerint nem voltak ennyire szerteágazok a karakterek, illetve naturálisabban mutatta be a háború poklát. De mindezek ellenére valóban kiváló sorozat, csak nekem néha voltak hiányérzeteim.

 
Edii   2015. 04. 21.

Nem egy minden napi történet, rendkívüli emberek elszakíthatatlan kötelékéről, kitartásáról és testvériességéről. Nagyon jó rendezés, a színészek kiválóak, megindító, elgondolkodtató alkotás!

David Schwimmer
Ron Livingston
David Schwimmer
Ron Livingston
Ross McCall
David Schwimmer
Damian Lewis
Dexter Fletcher
Damian Lewis
Rick Warden
Damian Lewis
Robin Laing
Donnie Wahlberg
 

Ugyan folytatás nem készült, de egy hasonló stílusú és témájú sorozatot készítettek a rendezők. 2010-ben került bemutatásra The Pacific -A hős alakulat néven. Ez a történet a csendes-óceáni térségben játszódik.

(harnas1207)
 

A filmsorozat Steven Spielberg és Tom Hanks produceri közreműködésével készült el.

(harnas1207)
 

Az erdős rész a filmben,valójában egy repülőgép hangárban került felállításra. 250 igazi fa kellett hozzá, hogy valóban egy élethű erdőt hozhassanak létre.

(Shelby07 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.