Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
94

Az elit alakulat (2001)

Band of Brothers
Filmadatlap
 
43
Szereplők
51
Vélemények
47
Képek
3
Videók
 
harnas1207   2018. 11. 27.
Easy század előre!

A sorozat igaz történetek és elbeszélések alapján készült. Számomra az egyik leghitelesebb háborús film. Nem a szereplőkre, a főhősökre koncentrál, hanem a háború menetére. Megismered a katonákat, némelynek az arcát vagy a nevét, de mire észbe kapsz már meghalt, jön másik. Mindig csak az alakulat marad meg. Az ő történetüket meséli el a sorozat. Egyszerűen nincs olyan pontja amibe bele lehetne kötni.

 
dulkap   2017. 01. 18.

Egy nagyon régi elmaradásomat pótoltam most be. Tetszett a sorozat, de azért annyira nem dobtam hanyatt tőle magam, mint amennyire mások értékeléséből várható volt. Egy nagyon korrekt és nagyon profin megcsinált minis sorozat, csak nekem az első felében túl sok volt a karakter és csak 2-3 volt kiemelkedő, akinek megjegyeztem a nevét. Illetve az egy-egy részre behozott karakterektől is túl sűrű volt a kép, még ha egyes epizódokban érthető volt, hogy kicsit rákoncentráltak. (Itt a felcseres részre gondolok.) Valamiért nekem az HBO társsorozata A hős alakulat jobban tetszett, talán mert ott emlékeim szerint nem voltak ennyire szerteágazok a karakterek, illetve naturálisabban mutatta be a háború poklát. De mindezek ellenére valóban kiváló sorozat, csak nekem néha voltak hiányérzeteim.


 
Edii   2015. 04. 21.

Nem egy minden napi történet, rendkívüli emberek elszakíthatatlan kötelékéről, kitartásáról és testvériességéről. Nagyon jó rendezés, a színészek kiválóak, megindító, elgondolkodtató alkotás!

 
Olivér Rózsa   2017. 01. 20.

Mindegyik rész fantasztikusan van megcsinálva. Szinte fel se tudjuk fogni hogy mi is ment igazán a frontvonalban. Külön tetszett hogy nem egy szereplőt mutattak be és annak a szemszögéből néztük a háborút hanem egy osztagot mutatott és részenként mindig más kapott egy kicsit nagyobb szerepet. 10/10

 
Cptn Jinbe   2017. 06. 07.

Egy elég jó kis háborús sorozatról van szó, viszont mivel én nem kedvelem túlzottan eme témát nem is fogott meg annyira. Szóval összességében jó de elsősorban azoknak akik kedvelik ezt a műfajt.

David Schwimmer
Ron Livingston
David Schwimmer
Ron Livingston
Ross McCall
David Schwimmer
Damian Lewis
Dexter Fletcher
Damian Lewis
Rick Warden
Damian Lewis
Robin Laing
Donnie Wahlberg
 

Ugyan folytatás nem készült, de egy hasonló stílusú és témájú sorozatot készítettek a rendezők. 2010-ben került bemutatásra The Pacific -A hős alakulat néven. Ez a történet a csendes-óceáni térségben játszódik.

(harnas1207 )
 

A filmsorozat Steven Spielberg és Tom Hanks produceri közreműködésével készült el.

(harnas1207 )
 

Az erdős rész a filmben,valójában egy repülőgép hangárban került felállításra. 250 igazi fa kellett hozzá, hogy valóban egy élethű erdőt hozhassanak létre.

(Shelby07)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.