2019.05.12 12:25 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 754x
1

A pokol bugyraiban... Első helyről, mintha benne lennél!!!

Nehéz szavakat találni és összegezni a látottakat, mert rengeteg háborús filmhez volt szerencsém, és ez a minisorozat egytől egyig bemutatja a háború sötét poklát. Ilyen hatást még nem váltott ki belőlem film vagy sorozat, mert valami hihetetlen, milyen erővel jött át, amit láttam. Maga a rendezés valami eszméletlen jól tükrözte a 2. világháború lényegét, ahogyan a katonák, a civil emberek mindennapjait bemutatták, és próbálták a hangsúlyt a túlélésre fektetni; a mindennapos próbák elé, amit a katonáknak kellett átvészelniük, és a bajtársiasságot, amilyen kötelékek alakultak ki az adott időn belül. Mindig lehetett érezni a levegőben azt a fajta nyugtalanságot, mikor tudod, hogy bármikor bármi megtörténhet, és ezért külön köszönet a rendezésnek és a szereplőknek, hogy mégis milyen módon érezhették át a nézők ezt a fajta nem mindennapi gyötrő érzést.

Lehengerlő látványokat kaphattunk a 10 rész alatt, amiért külön kiemelném a rendezőkön kívül Steven Spielberg és Tom Hanks produceri közreműködését. Nagyon mély, pozitív benyomást keltett bennem, és élmény volt mind a 10 részt megnézni, és külső szemmel látni, hogy lesz egy közlegényből elismert tiszt az évek során, és milyen rögös út vezetett el odáig, hogy elismert rangra emelkedjen, akiben feltétel nélkül megbíznak az emberei. Nem véletlenül tértem ki erre, példaként Herbert Sobel tisztet emelném ki, akit David Schwimmer elképesztő módon alakított. Itt térnék ki az ilyesfajta nemkívánatos emberekre, akik posztjuktól függetlenül, az egójuknak köszönhetően hoztak helytelen döntéseket a háború alatt. Konkrétan a kiképzés alatt látható viselkedésre gondolok, és ez mélyen tükrözte, hogy az illető keze által kiképzett emberek mennyire nem tisztelik az ilyen tiszteket vagy éppen új, arrogáns közlegényeket, akiket bemutattak a sorozat alatt.

A pokol bugyraiban... Első helyről, mintha benne lennél!!!

A sorozat alatt bemutatott csataterek zseniális látvánnyal szolgáltak, és élvezet volt nézni azokat a jeleneteket, mint például a D-nap, Carentan, Bastogne és sorolhatnám még ide az Őrjárat című részt is, mely végig nagyon izgalmas jelenetekkel látta el a nézőket. Arról a drámáról meg nem beszélve, amit a sorozat vége fele talált a hadsereg, az első munkatábor, amit elfoglaltak. Nagyon erősen jött át a rendezés és az, ahogyan kivitelezték, mi is történt a 2. világháború alatt, amit szavakba nehéz önteni. Látván a színészi játékot, amilyen arcokat vágtak az adott karakterek, amikor csodálkozva a fejüket kapkodták és próbáltak rájönni, milyen helyre is tévedtek. A legvégén pedig könnyfakasztó jelenetsorokat láthattunk a túlélőkkel készített interjú alatt, ahogy elmesélik és visszaemlékeznek az adott pillanatokra az amerikai veteránok. Egy remek kis minisorozat, amely bemutatja a 101-es légi szállítású hadosztály 506-os ezredéhez tartozó Easy század mindennapjait a háború alatt.

akció | dráma | háborús | történelmi

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén... több»

1