2020.05.05   szerző: hp   hozzászólások: 0

A koronavírus járványra való tekintettel továbbra is zárva tartanak a mozik, ami nem jelenti azt, hogy a négy fal között meg kell, hogy egyen az unalom. Íme 80 sorozat az HBO-tól, melyekkel garantáltan nem fogsz rosszul járni!

80 kihagyhatatlan HBO sorozat, amit látnod kell (amíg zárva tartanak a mozik)!

Az elmúlt napok és hetek eseményeinek következtében mozipremierek és mozik nélkül maradtunk a hétvégére, ami a filmrajongók számára nem a legfelemelőbb, ellenben remek alkalmat biztosít arra, hogy elővegyünk a kedvenc sorozatainkat, vagy azokat, melyeket már hónapok vagy évek óta meg akarunk nézni, de valahogy sosem fért bele a szabadidőbe. 

Nos, ha Te is szereted darálni a sorozatokat, akkor jó helyen jársz, ugyanis ezúttal az HBO valaha készült legjobbjai közül válogattunk, szám szerint 80-at. Drámák, krimik, thrillerek, vígjátékok, sci-fik, western, romantikus, történelmi és animációs sorozatok széles közül válogathatsz, a Sírhant művektől a Rómán és a Trónok harcán át egészen a Westworld legújabb szezonjáig, egy biztos, ezen a listán garantáltan megtalálod az ízlésednek leginkább megfelelő szériát, ha pedig még nincs előfizetésed, az HBO GO-t egy hétig teljesen ingyen is kipróbálhatod. 
Te melyik sorozattal kezded? 

#80

76 104-es szoba  (2017)

dráma | fantasy | horror

A törénet egy átlagos amerikai hotel 104-es számú szobájában játszódik, ahol különböző emberi sorsok egy-egy epizódja elevenedik meg szemeink előtt. több»

#79

NA Avenue 5  (2020)

sci-fi | vígjáték

A sci-fi vígjáték sorozatban Ryan Clark (Hugh Laurie), az Avenue 5 űrsétahajó parancsnoka nyolchetes űrutazásra indul a Szaturnuszhoz. Az űreszköz az utasok minden igényét... több»

#78

NA Oz  (1997)

dráma | krimi | thriller

OZ-nak csúfolják az egyik javítóintézetet valahol Amerikában. Számos történet játszódik le Emerald Cityben, ahol furcsa törvények uralkodnak. "Em City" egy kísérleti börtön,... több»

#77

NA Évek alatt  (2019)

dráma | sci-fi

A történet egy családra koncentrál, melynek életét örökre megváltoztatja egy 2019-es éjszaka. több»

#76

87 Utódlás  (2018)

dráma

A sorozat a Roy família történetén keresztül a hatalom, a politika, a pénz és a család témáját járja körül. A középpontban a világ egyik legnagyobb médiavállalatával... több»

#75

vígjáték

Sally (Catherine Shepherd) kényelmes ám unalmas kertvárosi életet él a párjával. Ám idilli élete váratlanul felbillen, amikor David tíz év után megkéri kezét. Sally válságba... több»

#74

NA Bizonytalan  (2016)

romantikus | vígjáték

Az Issa Rae forgatókönyve alapján készült, nyolc epizódból álló vigjátéksorozat főszereplői Issa és Molly, két afroamerikai nő. A sorozat az ő mindennapi küzdelmeiket... több»

#73

NA A mi fiaink  (2019)

dráma

A sorozat megtörtént eseményeken alapul, azt mutatja be, mi vezetett a 2014-es Gázai háború kitöréséhez. több»

Rendező: Joseph Cedar, Tawfik Abu Wael
Forgatókönyvíró: Joseph Cedar, Hagai Levi
#72

családi | dráma | romantikus

Amikor az idősödő Elena Greco legfontosabb barátnőjének nyoma vész, a könyvekkel teli házának magányában élő asszony elhatározza, hogy megírja barátságuk történetét.... több»

#71

NA A kenderfutár  (2016)

dráma | vígjáték

A Ben Sinclair és Katja Blichfeld rendezésében készült sorozat New York Brooklyn kerületének sokoldalúságát mutatja be az ott élők életéből kiragadtott történeteken... több»

#70

vígjáték

Az HBO legújabb vígjátéksorozata egy tévében tevékenykedő evangélista családra koncentrál, melynek tagjai korruptak és felettébb kapzsik is. több»

#69

NA Gentleman Jack  (2019)

dráma

1832-őt írunk. Anne Lister hosszú évek után visszatér Nyugat-Yorkshire-be, hogy felvirágoztassa családja egykori kúriáját, illetve annak környékét. több»

#68

NA Mozaik  (2017)

dráma | krimi | misztikus

Különleges lehetőséget kínál a néző számára az Oscar-díjas Steven Soderbergh rendező az HBO saját gyártású sorozatában. A világon elsőként, egy alkalmazás... több»

#67

vígjáték

A Jessica Williams és Phoebe Robinson főszereplésével készült podcastra épül a különleges sorozat. A két afroamerikai műsorvezető kötetlen stílusban beszélget mindenféle... több»

#66

vígjáték

Egy félórás komédia Robin Thede tollából és előadásában. több»

#65

NA McMilliók  (2020)

dokumentum | krimi | történelmi

A sorozat bemutatja, hogyan sikerült egy egykori rendőrnek csalással óriási vagyonra szert tennie. A McDonald’s és a Monopoly sorsjegyeit kiadó cég biztonsági főnökeként... több»

#64

vígjáték

Egy félórás komédia Robin Thede tollából és előadásában. több»

#62

vígjáték | zenés

Az új-zélandi digi-folk duó 2005-ben mutatkozott be az HBO-n, majd két évvel később a Slágermájerek szériával arattak sikert. Bret McKenzie és Jemaine Clement visszatér az... több»

#61

NA Renitensek  (2017)

dokumentum | életrajzi | krimi

A film Jimmy Lovine és Dr. Dre barátságát, illetve közös munkáját mutatja be. Egyikük egy dokkmunkás fia, másikuk egyenesen Comptonból jött. Ketten nagy hatást gyakoroltak mind... több»

Rendező: Allen Hughes
Forgatókönyvíró: Allen Hughes, Doug Pray
Szereplők: Ice Cube, Lady Gaga, Eminem, Bono, Snoop Dogg
#60

NA Random menőségek  (2018)

vígjáték

Terence Nance művészészetébe különböző elemeket használ fel, különböző műfajokból. Sorozata izgalmasan reflektál a mai amerikai médiára.  több»

#59

NA Los Espookys  (2019)

horror | vígjáték

Egy csapat horror-fantaikus jóbarát egy álomvilágot alkot magának a jelenkori Mexikóvárosban. több»

#58

NA Az új pápa  (2020)

dráma

A Paolo Sorrentino, Umberto Contarello és Stefani Bies forgatókönyve alapján készült sorozat bemutatja a Vatikánnak azt az oldalát, amely a látogatók előtt legtöbbször... több»

#57
#56

40 Félig üres  (2000)

vígjáték

A Félig üres című vígjátéksorozat központi figurája Larry David, akinek mindene megvan, amire ember csak vágyhat: szép otthon, türelmes feleség, szakmai siker, hűséges... több»

#55

62 Nagypályások  (2015)

dráma | sportfilm | vígjáték

A sorozat középpontjában a sport áll: befutott focistákról, támogatóikról, edzőikről, csapattársaikról, családi és baráti kapcsolataikról fest képet. Hogyan befolyásolja a... több»

#54

65 Állatok  (2016)

animáció | vígjáték

3. ávad: Az HBO felnőtteknek szóló animációs sorozatának harmadik évada három esztendővel az előző után játszódik az emberek nélküli, posztapokaliptikus New Yorkban. Az... több»

#53

68 Válás  (2016)

dráma | vígjáték

Folytatódik Sharon Horgan (a Catastrophe című széria készítője és sztárja) vígjátéksorozata, amely egy elvált nő zűrzavaros életére fókuszál. Francis (Sarah Jessica... több»

#52

68 Meg-boldogulni  (2013)

vígjáték

A Meg-boldogulni című vígjátéksorozat helyszíne a Long Beachen található Mt. Palms kórház. Az intézmény idősek számára fenntartott részlegére érkezik Didi nővér, aki már... több»

#51

69 Csajok  (2012)

dráma | vígjáték

A Csajok néhány húszas évei elején járó, New York-i lány hétköznapjaiba enged bepillantást. A szóban forgó csajok életvidámak, boldogok, de az élet számtalan fordulatot... több»

#50

73 Író és kamuhős  (2009)

dráma | krimi | misztikus

Egy jóhiszemű, ám nem túl sikeres író, Jonathan egy nap úgy dönt visz egy kis színt az egyébként cseppet sem izgalmas kis életébe. Kettős életet kezd el élni - egyrészt... több»

#49

74 Befutó  (2011)

dráma | sportfilm

A Befutó című filmsorozatban a régi motoros, Chester "Ace" Bernstein szabadulását követően visszatér az egyetlen dologhoz, amihez ért: a szerencsejátékhoz. Azt tervezi, hogy... több»

#48

vígjáték

4. évad: John Oliver népszerű, angol származású komikus. Az HBO-n futó talkshow-jában az elmúlt hét érdekesebb híreit kommentálja sajátos stílusában. A negyedik évadjában... több»

#47

dráma | fantasy | romantikus

A történet egyik szála egy meleg férfirõl szól, aki elhagyja szerelmét egy mormon vallású magas beosztású hivatalnokért, aki sokáig próbálja elnyomni magában saját neme... több»

#46

75 Eufória  (2019)

dráma

A sorozat olyan középiskolásokra koncentrál, akiknek életének szerves részét képezik a drogok, a szex és az erőszak. több»

#45

75 Megvilágosultam  (2011)

dráma | vígjáték

A Megvilágosultam című tévésorozat főhőse Amy, aki a munkahelyi nyomás hatására idegösszeomlást kap. Egy intézetben kezelik hónapokig, s úgy tűnik, a terápia hatásos, mivel... több»

#44

dráma | sci-fi

A vámpíroknak nincs többé szükségük emberi vérre, ugyanis napi szükségleteiket fedezi a tömeggyártott szintetikus vér, így szabadon élhetnek az emberek között. Az emberek... több»

#43

77 John Adams  (2008)

dráma | életrajzi | történelmi

A "bostoni mészárlás" után pattanásig feszült a helyzet az amerikai gyarmati telepesek és a megszálló angol csapatok között. John Adams ügyvéd (Paul Giamatti) hálátlan... több»

#42

78 A visszatérés  (2005)

vígjáték

A vígjátéksorozat főhőse Valerie Cherish, az egykor ragyogó színésznő, aki próbál ismét rivaldafénybe kerülni korábbi hírnevére és ismertségére támaszkodva. Szerepet... több»

#41

vígjáték

2. évad: Egy amerikai középiskola életébe nyújt bepillantást az HBO sorozata. Az új évadban folytatódik a viharos tanév, ami sok változást hoz Gamby és Russell számára.... több»

#40

81 Szex és New York  (1998)

dráma | romantikus | vígjáték

Carrie egy éles nyelvű újságíró, aki New York legolvasottabb lapjánál dolgozik, saját, pikáns rovatáért milliók rajonganak. Barátnője, Charlotte zátonyra futott házassága... több»

#39

80 Bakelit  (2016)

dráma | zenés

Az 1970-es évek New Yorkjában játszódó széria a kábítószerektől fülledt zeneipar világába enged bepillantást a punk és a disco hajnalán. A sorozat cselekménye egy fikciós... több»

#38

80 Barry  (2018)

dráma | krimi | vígjáték

Az HBO saját gyártású sorozatának középpontjában az olcsó bérgyilkosságokból élő ex-tengerészgyalogos áll. Ám Barry magányos és elégedetlen az életével. Amikor... több»

#37

80 Az alelnök  (2012)

vígjáték

Az egykori szenátor, Selina Meyer elvállalja az alelnöki tisztet, azonban az állás nagyon más, mint amilyennek korábban elképzelte. Meyer szeretne jó munkát végezni, és nyomot... több»

#36

80 Hármastársak  (2006)

dráma

A poligám üzletember, Bill Hernickson mindent megtesz azért, hogy kielégítse három felesége és hét gyermeke érzelmi és anyagi szükségleteit. Bill épp a második Home Plus... több»

#35

81 Treme  (2010)

dráma | zenés

New Orleans városát porig rombolta a félelmetes erejű Katrina hurrikán. Az emberek próbálják összeszedni megmaradt értékeiket és újra felépíteni semmivé lett életüket. A... több»

#34

82 Olive Kitteridge  (2014)

dráma

A sorozat egy család életébe enged betekintést. Olive matektanárként dolgozik a helyi iskolában, míg férje egy gyógyszertárat üzemeltet. A váratlan fordulatok sora azzal veszi... több»

#33

84 Éles tárgyak  (2018)

dráma | krimi | misztikus

A nyolcrészes krimisorozat középpontjában Camille Preaker újságírónő áll, aki a pszichiátriai kezelését követően visszatér szülővárosába, a Missouri állambeli Wind... több»

#32

családi | dráma | fantasy

Lyra egyáltalán nem hétköznapi lány. Miután barátja rejtélyes körülmények között eltűnik, nyomozása során olyan dologra bukkan, amiről álmodni sem mert volna.  A sorozat... több»

#31

78 Watchmen  (2019)

akció | dráma | misztikus

A sorozat egy párhuzamos univerzumba kalauzol, ahol a szuperhősöket az igazság illegális védelmezőinek tartják. Damon Lindelof a képregény gondolatiságának megőrzése mellett... több»

#30

83 Westworld  (2016)

dráma | misztikus | sci-fi

2016 egyik legnagyobb meglepetése a HBO futurisztikus sorozata volt, melyet Michael Crichton azonos című filmje ihletett. Az epizódokból képet kaphatunk a mesterségesen létrehozott... több»

#29

fantasy | horror | krimi

Az EC horror képregényének az ötvenes években szép sikereket elért televíziós adaptációja.

#28

83 Együttlét  (2015)

dráma | romantikus | vígjáték

Két pár egy tető alatt éli az életét, akik megpróbálják életben tartani kapcsolatukat, mialatt mindannyian saját álmaikat kergetik. több»

#27

83 Da Ali G Show  (2000)

vígjáték

Ali G interjúkat készít különböző szakemberekkel és közszereplőkkel, akik munkájukkal a kábitószerfogyasztás visszaszorításáért küzdenek az Egyesült Államokban és Nagy... több»

Forgatókönyvíró: Anthony Hines, Evan Goldberg
Szereplők: Sacha Baron Cohen
#26

84 Little Britain USA  (2008)

vígjáték

A Little Britain USA című sorozatban a két brit turista, Andy és Lou Mississippi állam felé veszi az irányt, hogy nyaralásukat ezúttal ebben az államban abszolválják.... több»

#25

84 Futottak még...  (2005)

dráma | vígjáték

Andy és Maggie mindig arról álmodott, hogy egyszer híres lesz és lábai előtt hever majd az egész világ. Szorgalmasan járnak meghallgatásokra és reménykednek, hátha valaki... több»

#24

84 Keresem...  (2014)

dráma | romantikus | vígjáték

Három jó barát története napjaink San Franciscójából... több»

#23

dráma | krimi | misztikus

Az HBO saját gyártású, titkokkal teli sorozata három középosztálybeli anyukáról szól, akiknek gyerekei most mennek iskolába. Látszólag tökéletes életük azonban döbbenetes... több»

#22

dráma | sportfilm | vígjáték

A 19 éves Kenny Powersnek mindene megvolt. Egy sikeres baseball mérkőzést követően, melyben ő segítette hozzá csapatát a győzelemhez, valóságos sztár lesz belőle. Elhalmozzák... több»

#21

85 Titkok nélkül  (2008)

dráma

Dr. Paul Weston pszichoterapeuta saját családi házának alagsorában alakított ki rendelőt, s ide várja pácienseit, akik nem értik a bennük zajló folyamatokat, ill. nem boldogulnak... több»

#20

88 Az ifjú pápa  (2016)

dráma

Az ifjú pápa Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám... több»

#19

86 A hátrahagyottak  (2014)

dráma | fantasy | misztikus

New York egyik külvárosában, Mapletonban egyik napról a másikra több mint száz ember tűnik el nyomtalanul. A helyi rendőrfőnök vezetésével az emberek megpróbálják rendezni az... több»

#18

akció | dráma | háborús

Japán 1941. december 7-én hadüzenet nélkül támadást indít az Egyesült Államok ellen, és súlyos csapást mér a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottára. Ezt követően az... több»

#17

90 Deadwood  (2004)

dráma | krimi | történelmi

Deadwood városa Dakota állam egy olyan részén helyezkedik el, mely kívül esik a szövetségi ellenőrzés hatókörén. Az illegálisan épült városban nem érvényesek a... több»

#16

88 Törtetők  (2004)

dráma | vígjáték

Vince Chase-t legutóbbi filmjének bemutatóján elhalmozzák dicséretekkel. Eric, Vince önjelölt menedzsere arra bíztatja a férfit, hogy utasítson el egy forgatókönyvet, amit el... több»

#15

88 Drót  (2002)

dráma | krimi | thriller

A Drót minden idők egyik legnépszerűbb televíziós produkciója. A történet egy baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, mindkét fél, a rendőrség, és... több»

#14

88 Szilícium-völgy  (2014)

vígjáték

4. évad: A Szilícium-völgyi high-tech aranyláz idején a programozó Richard a barátaival próbál érvényesülni a nagyragadozók világában. Mike Judge szokásos tiszteletlen... több»

#13

90 Sírhant művek  (2001)

dráma | vígjáték

A családfő, karácsony éjszakáján tragikus balesetben életét veszti. Fia, Nate épp az ünnepekre érkezik, azonban nem csak édesapja halálával, hanem anyja... több»

#12

dráma | krimi | misztikus

Martin Hart (Woody Harrelson) és a különc Rust Cohle (Matthew McConaughey) 17 éve együtt nyomoztak egy meggyilkolt lány ügyében. Hosszú ideig úgy tűnt, sikerült... több»

#11

89 Aznap éjjel  (2016)

dráma | krimi

Miután az éjszakát bulizással tölti egy idegen nővel, egy férfi reggel a nő leszúrt holtteste mellett ébred, ráadásul őt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.  több»

#10

89 Híradósok  (2012)

dráma

Az HBO saját gyártású sorozata a televíziós hírszolgáltatás kulisszáiba enged betekintést. Megismerkedhetünk a híradósokkal, stábjukkal és a felső vezetéssel, akik között... több»

#9

90 Mildred Pierce  (2011)

dráma

A filmdrámában a csinos fiatalasszony, Mildred Pierce elhagyja férjét és két kislányával elköltözik a városból. Mildred nem nagyon ért semmihez; házas évei alatt... több»

#8

91 Maffiózók  (1999)

dráma | krimi

A maffiavezér, Anthony Soprano kénytelen pszichiáterhez fordulni, akinek beszámol magánéletének egyes aspektusairól, azonban vannak dolgok, melyekről nem beszélhet. Diszkréten... több»

#7

91 Gengszterkorzó  (2010)

dráma | krimi | történelmi

Nucky Thompson, Arnold Rothstein, Lucky Luciano és Al Capone mind ugyanazt szeretnék: felépíteni saját birodalmukat az alkoholtilalom éveiben. Az érdekellentétek azonban... több»

#6

92 Fülledt utcák  (2017)

dráma

A James Franco és Maggie Gyllenhaal nevével fémjelzett, az 1970-es évek New Yorkjában játszódó sorozat a pornóipar korai éveiről, legalizálásáról és felemelkedéséről szó,... több»

#5

75 A kívülálló  (2020)

thriller

A kívülálló főhőse egy két gyerekes családapa, akit egy szörnyű gaztett elkövetésével vádolnak meg. A vád szerint a köztiszteletben álló kisvárosi tanár megölt egy... több»

#4

dráma | történelmi

Nick Wasicko a New York állambeli Yonkers egyik legfiatalabb polgármestereként vonult be a történelembe. A férfi megbotránkoztató terv kivitelezéséhez fog hozzá: bérlakásokat... több»

#3

93 Trónok harca  (2011)

akció | dráma | fantasy

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»

#2

92 Róma  (2005)

akció | dráma | háborús

Gallia meghódítását követően Gaius Julius Caesar légióival, bizalmasaival és rengeteg rabszolgájával Itália felé veszi az irányt. Caesar úgy véli, Rómának reformokra van... több»

#1

94 Az elit alakulat  (2001)

akció | dráma | háborús

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén... több»