Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
48%

Félig üres (2000-2021)

Curb Your Enthusiasm
Filmadatlap
 
60
Szereplők
7
Vélemények
162
Képek
9
Videók

Galéria (162)

Larry David
Cheryl Hines
Larry David
Larry David
Larry David
Larry David
Larry David
Larry David
Larry David
Larry David
Larry David
Larry David

Videók (9)

 
Tanovszky   2022. 02. 04.

legújabb vélemény

0
Aki érti, annak vicces

Az egyik legviccesebb sorozat. Igaz, intellektuális humora van, nem érti mindenki. Semmiképp sem unalmas, az epizódok jól kitaláltak, poénosak, jól felépítettek, a végén csattanóval. Jelentéktelen konfliktusokat fúj fel humorosan. Kicsit régimódi a szerkezete. Szatíra, társadalomkritika. Szinte minden társadalmi csoportot és embertípust kifiguráz valahogy. Ugyanakkor van öniróniája is, nem veszi magát komolyan, mármint a sorozat. Larry karaktere igen. Ő csak "normális" akar lenni, ahogy azt a társas érintkezés szabályai elvárják, de aztán mások miatt és félreértések miatt nem jön össze neki, és ő jár pórul. Sokaknak bosszantó lehet ez a mindenbe beleszóló megmondóember, és ezért nem látják mögötte a kiváló humoristát.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

0

Egy idegesítő unalmas sorozat számomra semmi humorral. Értelmetlen részek és a szereplők sem meggyőzőek.

 
Deku Nézhetetlen  2017. 08. 23.

0

Aki ezt a sorozatot megálmodta és vászonra vitte annak odafent valami tényleg félig üres. Merthogy ennek a sorozatnak semmi mondanivalója, tartalma és humora sincsen.

 
Szivárvány1   2016. 10. 31.

0

Érdekes alapkoncepció és élvezet volt nézni egy teljesen új nézetképet, látásvilágot. Kifejezetten élvezhető szerintem bár nem sok igénnyel indultam neki, de kifejezetten kellemeset csalódtam. De nem mindenkinek fog tetszeni, eléggé megosztó sorozat ez.

 
Bizsu82   2019. 01. 17.

0

Gyenge film. A bemutatója alapján jobbra számítottam. Unalmas és sablonos, nincs benne szinte egy jó poén sem. Lapos és egysíkú, kiszámítható, nem ajánlom!

 
ZiggityZag   2015. 10. 25.

0

Szerintem ez minden idők egyik legidegesítőbb sorozata. Elég volt megnéznem egy részt ahhoz, hogy tudjam mennyire utálom Larry-t.

 
Dada   2019. 07. 15.

0

Ez valami borzadály. Nem szól semmiről, mint egy elkeseredett, idegesítően csúnya és buta férfi kesergéseiről, amit rémesen olcsó poénokkal próbál feljavítani.

 

A filmsorozat szereplői ugyanazzal a keresztnévvel élnek a valóságban is: Jeff Garlin a képernyőn Jeff Greene, Cheryl Hines a vásznon Cheryl David, míg Susie Essman Susie Greene-ként mutatkozik meg az egyes sorozatrészekben.

(erare)
 

A sorozatbeli párbeszédek döntő többségben a pillanat szüleményei - improvizáción alapulnak.

(erare)
 

A sorozat eredeti koncepciója az lett volna, hogy bemutassa, miként sikerül Larry-nek visszatérnie az előadóművészi pályára, ezt ötvözve hétköznapi életének apró-cseprő dolgaival. A forgatás elindulását követően azonban David Larry változtatott az eredeti terveken.

(erare)
 

2016 júniusában az HBO bejelentette, hogy a sorozat feltámad hamvaiból és a Félig üresnek lesz egy kilencedik évada is.

(erare)
 

A Félig üres (1999) pilot epizódjában Cherylnek és Larry-nek van gyereke, akit viszont egyetlen egyszer sem mutatnak a kamerák, míg a sorozatban már gyermektelen párként szerepelnek.

(erare)