Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Hatalmas kis hazugságok (2017-2019)

Big Little Lies
Filmadatlap
 
46
Szereplők
30
Vélemények
78
Képek
11
Videók

Galéria (78)

Videók (11)

 
Bakó Zoltán   2020. 11. 13.

legújabb vélemény

1
Sunyin és szelíden az agyadba mászó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha csak a trailert nézi az ember, vagy a szereplőgárdát, esetleg a rövid ismertetőket, akkor egy idilli városkában játszódó drámára számít. Nos, ennél nagyobbat nem is tévedhetne... Liane Moriarty thrillere nem szokványos. Kis adagokban kapjuk az információkat, a tetejére nyomva egy kis feszültséget habként. Eleve nincsen áldozat sem, nemhogy gyilkos a képben. Van a haláleset, amiről semmit sem tudunk. Ezt bontja ki az első évadban a sorozat, majd az okokat és a szereplők hátterét ismerhetjük meg jobban a másodikban. Meryl Streep zseniálisan tenyérbemászó anyós. Hiába alakít mindenki kiválóan, hiába Nicole Kidman és Alexander Skarsgard Golden Globe-díja, és hiába csak a 2. évadban szerepel, nálam ő viszi a prímet. A bűntény – mert természetesen nem baleset történt – nem csavaros. Sőt, faék egyszerűségű. Viszont az, ahogyan eljutunk a felismerésekig, ahogyan tálalják, az zseniális. A női szereplőket nem mindig szeretjük, általában MS P!TSA a legtöbb. Persze, ez csak az álarc, amit képletesen, majd a csúcsponton is magukra öltenek. Emberek – nők, anyák és feleségek ők is. Vannak vitáik, csalnak vagy megcsalják őket, hazudnak és lebuknak. A felszín alatt is sablonos napjaikat élve jutnak el sorsfordító estéjükig, amely mindent megváltoztat. Örök szövetségre lépnek, mert nincs más választásuk.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 03.

0

Izgalmas sorozat, mindenképp leköti az ember figyelmét és izgatottan várja, hogy mi lesz a megoldás illetve hogyan jutnak el odáig.

 
indingo   2017. 11. 13.

0

Utólag átgondolva a sorozatot nem volt valami látványos a története és sok minden nem történt, mégis elég jól keverték a szálakat, mert mindezek ellenére is egy olyan sorozat volt, ami előtt izgatottan ült le az ember.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 04. 08.

0
Jó kis sorozat

Mindezidáig még nem vetettem bele magam a minisorozatok világába, de a Hatalmas kis hazugságok mégsem hagyott nyugodni. Ilyen szereplőgárdával azért elég jó esélyekkel indult, s szerencsére nem is kellett csalódnom benne. A történet már a legelejétől... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nagyszerű volt látni a jobbnál jobb színészeket a listán és ez magához is vonzott engem. Maga a történetek könnyedek és szórakoztatóak voltak. Nagyszerű választás volt.

 
MP170506   2019. 07. 27.

0

Nagyon jól felépített sorozat. Nem egy gyors cselekményű történet, de mégis leköti a néző figyelmét. A színészek alakítása kiváló, remélem lesz még folytatás.

 
Szilonka   2017. 05. 26.

0

Érdekes és fontos kérdéseket feszeget a film. Nem valami pörgős és sok minden nem történik benne, de egy élvezhető sorozat. Kíváncsi vagyok a2. évadra is.

 

A 2017-es Emmy-gálán tarolt a sorozat, mivel megnyerte a legjobb miniszéria, a legjobb színésznő (Nicole Kidman), legjobb férfi mellékszereplő (Alexander Skarsgard) és a legjobb női mellékszereplő (Laura Dern) díjakat is.

(GedyPapa)
 

Reese Witherspoon és Jean-Marc Vallée korábban már dolgozott együtt a Vadon című filmen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sorozat Reese Witherspoon a saját produkciós cégének égisze alatt készült el, amely eddig olyan filmötleteket kutatott fel, mint a Holtodiglan, vagy a Vadon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sorozat forgatókönyvírója, David E. Kelley szintén Montereyben él a feleségével, aki nem más, mint Michelle Pfeiffer.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sorozatot a kaliforniai kisvárosban, Montereyben forgatták. Az óceánpartnak különleges szerepe volt, hiszen a gyönyörű környezet kontrasztot teremt a néző számára mindazzal, ami a felszín alatt a szereplők életében zajlik.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Amikor Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern és Shailene Woodley egyszerre igazolnak le egy sorozathoz, már lehet sejteni, hogy valami nagy durranásról van szó. Magával ragadóra sikeredett az HBO legújabb dobása, a Hatalmas kis hazugságok. több»