Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Bakelit (2016)

Vinyl
Filmadatlap
 
52
Szereplők
3
Vélemények
77
Képek
4
Videók

Galéria (77)

Videók (4)

 
Syracuse   2019. 01. 25.

legújabb vélemény

0
Tökéletes korrajz

Zseniális, tökéletesen mutatja be a '70-es évek amerikai zeneiparát. Sajnálom, hogy egy évad után kaszálták, a végtelenségig tudnám nézni.

 
Jeve   2016. 07. 30.

1

Oh, a hetvenes évek szex, drog és rock'n roll feelingje! Végre egy sorozat, mely kendőzetlenül beszélt erről és mindezt ritka viccesen, drámaian és rohadt jó zenei anyaggal a háttérben.

 
erare   2016. 07. 30.

0

Nem mondanám, hogy sorozatzabáló volnék, de azért belekóstolok napjaink legnépszerűbb sorozataiba. Szerintem a Bakelit nagyon jól sikerült! A korszak megjelenítése, a ruhák, a díszletek, a kokó-szellem és a zenei útkeresés mind hiteles ábrázolást kap... több»

 

A sorozat összköltségvetése százmillió dollár volt, amiből harmincmillió volt csak a pilot epizód.

(Pirospingu)
 

A filmben elhangzó All the Way From Memphis című dal, mely a Mott the Hoople tollából származik ugyancsak felcsendül Martin Scorsese Alice Doesn't Live Here Anymore című filmjében.

(erare)
 

Bobby Cannavale-nak még 2012-ben felajánlották a főszerepet, amikor ő még javában a Gengszterkorzón dolgozott, s így volt elég ideje kidolgozni Richie Finnestra karakterét.

(erare)
 

A sorozat bevezető epizódját Terence Winter írta, ám mivel annyira elhúzódtak a Bakelit filmes előkészületei, a forgatókönyvíró felhagyott a sorozattal és saját, Gengszterkorzó című sorozatára koncentrált inkább.

(erare)
 

A sorozatban szereplő American Century Records rövidítése az ACR, mely egy valós zenei cég kezdőbetűit is tartalmazza: a Sony Music-nak ugyanis van egy RCA nevű leányvállalata.

(erare)
 
Kihagyott ziccer Mick Jagger és Martin Scorsese sorozatának első évada, de máris néznénk a következőt. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»