Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Bakelit (2016)

Vinyl
Filmadatlap
 
52
Szereplők
3
Vélemények
77
Képek
4
Videók
 
Syracuse   2019. 01. 25.

legújabb vélemény

0
Tökéletes korrajz

Zseniális, tökéletesen mutatja be a '70-es évek amerikai zeneiparát. Sajnálom, hogy egy évad után kaszálták, a végtelenségig tudnám nézni.

 
Jeve   2016. 07. 30.

1

Oh, a hetvenes évek szex, drog és rock'n roll feelingje! Végre egy sorozat, mely kendőzetlenül beszélt erről és mindezt ritka viccesen, drámaian és rohadt jó zenei anyaggal a háttérben.


 
erare   2016. 07. 30.

0

Nem mondanám, hogy sorozatzabáló volnék, de azért belekóstolok napjaink legnépszerűbb sorozataiba. Szerintem a Bakelit nagyon jól sikerült! A korszak megjelenítése, a ruhák, a díszletek, a kokó-szellem és a zenei útkeresés mind hiteles ábrázolást kap... több»

Galéria (77)

Videók (4)

 

A sorozat összköltségvetése százmillió dollár volt, amiből harmincmillió volt csak a pilot epizód.

(Pirospingu)
 

A filmben elhangzó All the Way From Memphis című dal, mely a Mott the Hoople tollából származik ugyancsak felcsendül Martin Scorsese Alice Doesn't Live Here Anymore című filmjében.

(erare)
 

Bobby Cannavale-nak még 2012-ben felajánlották a főszerepet, amikor ő még javában a Gengszterkorzón dolgozott, s így volt elég ideje kidolgozni Richie Finnestra karakterét.

(erare)
 

A sorozat bevezető epizódját Terence Winter írta, ám mivel annyira elhúzódtak a Bakelit filmes előkészületei, a forgatókönyvíró felhagyott a sorozattal és saját, Gengszterkorzó című sorozatára koncentrált inkább.

(erare)
 

A sorozatban szereplő American Century Records rövidítése az ACR, mely egy valós zenei cég kezdőbetűit is tartalmazza: a Sony Music-nak ugyanis van egy RCA nevű leányvállalata.

(erare)
 

A pilot epizódot követően az HBO már a második évadról is édes terveket szövögetett, azonban ezek realizálását megelőzően mégis meggondolta magát.

(erare)
 
A Bakelit jó humorú, erős atmoszférájú nyitánya ígéretesnek tűnik, melyben látszik, hogy Jagger, aki még valamennyire emlékszik erre az időszakra (ez csúnya volt), képes volt ügyesen belecsempészni mindazt, amit mi átlagemberek sosem láthattunk.
 
Martin Scorsese nem kevesebbet vett a fejébe, minthogy tabuk nélkül tárja elénk a ’70-es évek zenei világát, és mindezt Mick Jagger, a The Rolling Stones frontembere mondja neki tollba. A kapzsi, pénzsóvár zenei kiadóktól kezdve a csak a Drog, a Szex és a Zene szentháromságának élő hedonista zenészekig mindenről és mindenkiről lekerül az álarc. Miért nem lesz mégsem a Bakelit az HBO új zászlóshajója? több»
 
A pilot kicsit kifullad a játékidő végéhez közelitve, vicces és izgalmas jelenetek ide vagy oda. több»