Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Maffiózók (1999-2007)

The Sopranos
Filmadatlap
 
82
Szereplők
22
Vélemények
74
Képek
2
Videók
 
vadmeggymag   2020. 08. 28.

legújabb vélemény

1
Bármikor újranézhető

Tökéletes szereposztás, mára már klasszikussá vált maffia-sorozat, amely maga is klasszikusokban gyökerezik. Szinte minden karakterrel együtt lehet érezni, ami igen komoly fegyvertény bármilyen alkotás esetében (film, sorozat, könyv). Különösen szeretem benne azokat az utalásokat, amelyek kevésbé direktek. Pl. gyakran direktben idéznek A keresztapából, de sokkal jobb, amikor filmes eszközökkel "véletlenszerűen" idézik meg. (pl. egy leszámolós jelenetsornál mindjárt az első évadban, ha jól emlékszem). Rengeteg ötletét, szituációját, karakterét láthattuk később más maffia-filmekben feldolgozva. Olvastam, hogy akkora siker volt a maga idejében, hogy világklasszis rendezők körében presztízs volt rendezni egy-egy epizódot. Le a kalappal az egész alkotás előtt. Ha nincs éppen olyan futó sorozat, amelyet szívesen néznék, újra és újra előveszem, képes vagyok az összes évadon újra végigmenni, még mindig hibátlannak látom. A családunkban a sorozat több mondata is szállóige lett. Szóval, hatalmas hatása van, több értelemben és több rétegben is. És szálljon áldás James Gandolfinire, akárhol is van most!

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Remek kis sorozat, tele szerethető és kiváló karakterrel melyben nincs egy unalmas perc sem számomra. Élethűen bemutatja a maffiózó lét minden pillanatát.


 
Edii   2015. 09. 15.

0

Nagyon jó sorozat, szórakoztató, jók a karakterek és fordulatos is. Az események elég jól pörögnek és minden egy bűntett elkövetése is kiválóan megmagyarázott ...

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Minden idők legjobb MAFFIA sorozta ehhez kétség sem fér én nagyon szeretem :) Nem lehet megunni!

 
szkodvig   2017. 06. 05.

0

Remek krimisorozat. Rengeteg jó résszel és jó szereplőkkel. Nagyon jól mutatja be ezt a maffiózó életstílust és bemutatja,hogy üzletben semmilyen színben nincs barátság.

 
Edeske   2016. 06. 16.

0

Nem rossz sorozat. Minden részben történik valami váratlan esemény, ami nem minden sorozatról mondható el. Egyáltalán nem lapos, élvezhetők a részek, jók a szereplők!

 
deneslau   2016. 05. 10.

0

Szerettem a sorozatot, mert minden része tartogatott izgalmat, és jól vegyíti a humort a drámába. szerethetők a karakterek, jó a feldolgozás, és a színészi játék. Nem megy nagy mélységekbe, de pont ilyennek kell lennie.

Galéria (74)

Lorraine Bracco
Steven Van Zandt
Edie Falco
Lorraine Bracco
Steven Van Zandt
Edie Falco
Steven Van Zandt
James Gandolfini
James Gandolfini
Steven Van Zandt
Steven Van Zandt
James Gandolfini

Videók (2)

 

A Maffiózók 15 Emmy díjával a második legeredményesebb díjhalmozó a sorozatok közül, egyedül a Modern család előzi meg. Azonban lehetne több díjazása is, hiszen 39 jelöléssel is büszkélkedhet.

(GedyPapa)
 

A második és a harmadik évad alatt a szerep miatt Steve Schirripanak olyan ruhát kellett viselnie, melytől kövérebbnek látszódik.

(hp)
 

Az HBO aggódott, hogy a cím alapján a nézők azt fogják gondolni, hogy a széria zenés tematikájú. Hogy egyértelműsítsék a helyzetet, a Maffiózók logójában egy pisztolyt helyeztek el.

(hp)
 

A főbb karakterek közül egyedül , Robert Iler, David Proval, Nancy Marchand és Jerry Adler nem rendelkezik olasz felmenőkkel.

(hp)
 

A Maffiózók volt az első kábeltévés sorozat, mely a legjobb dráma kategóriában Emmy-díjat nyert.

(hp)
 

Ez Empire magazin 2008-ban minden idők 3. legjobb sorozatának választotta a Maffiózókat.

(hp)
 

SPOILER: J.T. Dolant Chris Moltisanti minden egyes alkalommal megveri, amikor a karakter feltűnik a színen egészen a hatodik évadig, melyben végez vele.

(hp)
 
Mivel idén nincs Trónok harca, ha valaki hamisítatlan HBO minőségre vágyik, feltétlenül pótolja a sorozatot, és nemcsak azért, mert megkerülhetetlen alkotás. Hogy a klasszikus szlogent idézzem: ez nem tévé. 9/10 több»