Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Birmingham bandája (2013-2019)

Peaky Blinders
Filmadatlap
 
50
Szereplők
13
Vélemények
200
Képek
8
Videók

Galéria (200)

Videók (8)

 
m.mercedes0888   2022. 06. 03.

legújabb vélemény

0
2022: a befejező évad, sajnos

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bevallom, sokáig kerülgettem ezt a sorozatot, annyira nem volt a szívem csücske a főszereplő, de ez után a sorozat után mondhatom, hogy fantasztikus színész. Azt hiszem, még nem láttam ilyen sodró lendületű filmet, amiben a szereplők valóban a maximumot nyújtják. Olyan volt, mintha én is köztük élnék. A film hangulata igazán visszaadja az alkoholtilalom alatti időszakot. A stylistok is kitettek magukért! A férfiak frizurája és a ruháik, mind nagyszerű! A sorozat nézése közben felötlött bennem, hogy nem sok az olyan jelenet, ahol a főszereplő ne gyújtott volna rá egy szál cigire, pedig mint megtudtam, nem is dohányzik. Ami még meglepett, hogy a vad, igazi férfiak, egy nőt sem ütöttek meg a 6 évad során! Ez még plusz pont.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

1

A kor amibe játszódik nem a kedvencem, de ettől függetlenül jól működtek a készítők kitalációi és a szereplők is átélték az élethelyzeteket.

 
szaka123   2021. 10. 28.

1

Az egyik legjobb sorozat, amit láttam. Tele hatalmas karakterekkel, fordulatokkal és elképesztő helyszínekkel. Nagyon tetszik, hogy minden valósághű, nincs benne, ami kilógna a díszletből. Érdemes időt szánni rá, és megnézni, végig izgalmas, fordulatos és látványos.

 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

0

Érdekes tapasztalat ez a sorozat, mert adott egy elég erős történet, egy igen jó szereplőgárda, és nyilván a keret is, amiből nem csak valami okosat, hanem látványosat is ki lehetett volna hozni - ennek ellenére a Birmingham bandája minden egyes zicc... több»

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

A színészi gárda nagyon jól lett összeválogatva, a környezet nagyon jól van megcsinálva illetve kiépítve, viszont valahogy nem tudott magával rántani a sorozat. Egyelőre nem jött be, lehet újrapróbálkozom majd vele idővel.

 
neyto   2018. 07. 17.

3

Kiváló sorozat igazán jó színészekkel és remek zenével. Minden epizód izgalmas és érdekes volt, nem tudtam megunni a második évad után sem.

 
iq.csabi   2020. 04. 09.

1

Ennél jobb sorozat nincs, és nem is lehet, maximum más műfajban hasonló szintet üthet. Rettentő jó sorozat, több helyen kegyetlen, de teljes mértékben emberi. Nincs benne nyáladzás, a dolgokat nem csépli el. A szereplők pedig, atya ég, tökéletes casting!

 

Több kanális van Birminghamben, mint Velencében.

(Képkockák )
 

Ez a negyedik közös alkotása Cillian Murphynek és Tom Hardynak.

(Képkockák )
 

Tommy Shelby (Cillian Murphy) a sorozat során 213 alkalommal iszik Whiskey-t (5 évad során).

(Képkockák )
 

A sorozatban fontos szerepe van a dohányzásnak, mivel ebben az időszakban Angliában gyakori szokás volt. A hitelesség kedvéért a szereplőket gyakran látjuk cigivel a szájukban. Cillian Murphy egy interjúban elmesélte, hogy nem volt könnyű számára a sok cigizés, mivel valójában nem dohányzik. A sorozatban igazából “herbal rose” volt a szájában. Egy szezon alatt kb. 3000 cigarettát kellett volna elszívnia.

(moviemafia)
 

A népszerű brit sorozatot az 1959-ben napvilgágot látott Steven Knight forgatókönyvíró, rendező, executive producer alkotta meg, aki egészen véletlenül Birminghamben született.

(moviemafia)