Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
90%

Birmingham bandája (2013-2019)

Peaky Blinders
Filmadatlap
 
50
Szereplők
10
Vélemények
200
Képek
7
Videók

Galéria (200)

Videók (7)

 
ChevykidSS   2021. 01. 15.

legújabb vélemény

0
Beszippant!

Eddigi talán leglebilincselőbb akció-dráma sorozat, amit láttam. Egyszerűen beszippantja a nézőt a cselekmények állandóan meg-megújuló sorozata, olyan fonatokkal, amire a főszereplő észveszejtő jó ötletei tesznek pontot. Mindenkinek ajánlom, különösen a gengszterfilm kedvelőknek.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

A kor amibe játszódik nem a kedvencem, de ettől függetlenül jól működtek a készítők kitalációi és a szereplők is átélték az élethelyzeteket.

 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

0

Érdekes tapasztalat ez a sorozat, mert adott egy elég erős történet, egy igen jó szereplőgárda, és nyilván a keret is, amiből nem csak valami okosat, hanem látványosat is ki lehetett volna hozni - ennek ellenére a Birmingham bandája minden egyes zicc... több»

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

A színészi gárda nagyon jól lett összeválogatva, a környezet nagyon jól van megcsinálva illetve kiépítve, viszont valahogy nem tudott magával rántani a sorozat. Egyelőre nem jött be, lehet újrapróbálkozom majd vele idővel.

 
iq.csabi   2020. 04. 09.

0

Ennél jobb sorozat nincs, és nem is lehet, maximum más műfajban hasonló szintet üthet. Rettentő jó sorozat, több helyen kegyetlen, de teljes mértékben emberi. Nincs benne nyáladzás, a dolgokat nem csépli el. A szereplők pedig, atya ég, tökéletes casting!

 
neyto   2018. 07. 17.

2

Kiváló sorozat igazán jó színészekkel és remek zenével. Minden epizód izgalmas és érdekes volt, nem tudtam megunni a második évad után sem.

 
TPetty   2015. 06. 01.

2

Szerintem ez napjaink egyik legjobb sorozata. Remek forgatókönyv alapján, kiváló és aprólékos történetgondozást követően egy legendás széria született meg. Nagyszerű a szereposztás, fordulatos a cselekmény, igazán jó a zene, a kosztümök és a díszlet is a helyén van.

 

A sorozatban fontos szerepe van a dohányzásnak, mivel ebben az időszakban Angliában gyakori szokás volt. A hitelesség kedvéért a szereplőket gyakran látjuk cigivel a szájukban. Cillian Murphy egy interjúban elmesélte, hogy nem volt könnyű számára a sok cigizés, mivel valójában nem dohányzik. A sorozatban igazából “herbal rose” volt a szájában. Egy szezon alatt kb. 3000 cigarettát kellett volna elszívnia.

(moviemafia)
 

A népszerű brit sorozatot az 1959-ben napvilgágot látott Steven Knight forgatókönyvíró, rendező, executive producer alkotta meg, aki egészen véletlenül Birminghamben született.

(moviemafia)
 

Annak ellenére, hogy az 1920-as évekre eltűnt az igazi banda, a “Peaky Blinders” kifejezés általánossá vált a fiatal utcai bűnözők számára Birminghamben.

(moviemafia)
 

A filmbeli megoldással ellentétben, mely szerint fejfedőjükbe rejtették volna a Peaky-banda tagjai zsebkésüket, a valóság egészen másként festhetett, hiszen ez a megoldás eléggé költséges lett volna a banda számára.

(erare)
 

Birmingham városa is kivette részét az első világháborúból: az itt gyártott sípoknak nagy hasznát vették a csatatéren. Ezenkívül a Thomas Hudson napjainkban is stabilan működő gyára készítette sípokat a Titanicon is használták.

(erare)