Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Birmingham bandája (2013-2019)

Peaky Blinders
Filmadatlap
 
50
Szereplők
13
Vélemények
200
Képek
9
Videók

Galéria (200)

Videók (9)

 
CURICA88   2022. 08. 05.

legújabb vélemény

1
Alig tudtam lejönni a filmről, annyira jó !

Régóta kerülgettem ezt a sorozatot, mivel a főszereplő nem tartozik a kedvenceim közé, eddig a filmig. Itt zseniális alakítást nyújt minden szereplő ! A film, ha valaki szereti az 1900-as évek elején az angliai sötét utcák mélyén meglapuló bandák életét, igazi csemegét lel ebben a filmben. A stylistok igazán odatették magukat. A férfiak öltözék,e a frizurájuk, egyszerűen észbontó és vadító. A történet annyira magával ragad, hogy sajnálom, hogy véget ért a 6 évad. A film tele van mély érzelmekkel, szerelemmel, erőszakkal és mégis szerettem. Nehéz lejönni róla !

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

1

A kor amibe játszódik nem a kedvencem, de ettől függetlenül jól működtek a készítők kitalációi és a szereplők is átélték az élethelyzeteket.

 
szaka123   2021. 10. 28.

1

Az egyik legjobb sorozat, amit láttam. Tele hatalmas karakterekkel, fordulatokkal és elképesztő helyszínekkel. Nagyon tetszik, hogy minden valósághű, nincs benne, ami kilógna a díszletből. Érdemes időt szánni rá, és megnézni, végig izgalmas, fordulatos és látványos.

 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

0

Érdekes tapasztalat ez a sorozat, mert adott egy elég erős történet, egy igen jó szereplőgárda, és nyilván a keret is, amiből nem csak valami okosat, hanem látványosat is ki lehetett volna hozni - ennek ellenére a Birmingham bandája minden egyes zicc... több»

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

A színészi gárda nagyon jól lett összeválogatva, a környezet nagyon jól van megcsinálva illetve kiépítve, viszont valahogy nem tudott magával rántani a sorozat. Egyelőre nem jött be, lehet újrapróbálkozom majd vele idővel.

 
neyto   2018. 07. 17.

3

Kiváló sorozat igazán jó színészekkel és remek zenével. Minden epizód izgalmas és érdekes volt, nem tudtam megunni a második évad után sem.

 
TPetty   2015. 06. 01.

3

Szerintem ez napjaink egyik legjobb sorozata. Remek forgatókönyv alapján, kiváló és aprólékos történetgondozást követően egy legendás széria született meg. Nagyszerű a szereposztás, fordulatos a cselekmény, igazán jó a zene, a kosztümök és a díszlet is a helyén van.

 

Több kanális van Birminghamben, mint Velencében.

(Képkockák)
 

Ez a negyedik közös alkotása Cillian Murphynek és Tom Hardynak.

(Képkockák)
 

Tommy Shelby (Cillian Murphy) a sorozat során 213 alkalommal iszik Whiskey-t (5 évad során).

(Képkockák)
 

A sorozatban fontos szerepe van a dohányzásnak, mivel ebben az időszakban Angliában gyakori szokás volt. A hitelesség kedvéért a szereplőket gyakran látjuk cigivel a szájukban. Cillian Murphy egy interjúban elmesélte, hogy nem volt könnyű számára a sok cigizés, mivel valójában nem dohányzik. A sorozatban igazából “herbal rose” volt a szájában. Egy szezon alatt kb. 3000 cigarettát kellett volna elszívnia.

(moviemafia)
 

A népszerű brit sorozatot az 1959-ben napvilgágot látott Steven Knight forgatókönyvíró, rendező, executive producer alkotta meg, aki egészen véletlenül Birminghamben született.

(moviemafia)