Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
91%

Birmingham bandája (2013-2019)

Peaky Blinders
Filmadatlap
 
50
Szereplők
10
Vélemények
200
Képek
7
Videók
 
ChevykidSS   2021. 01. 15.

legújabb vélemény

0
Beszippant!

Eddigi talán leglebilincselőbb akció-dráma sorozat, amit láttam. Egyszerűen beszippantja a nézőt a cselekmények állandóan meg-megújuló sorozata, olyan fonatokkal, amire a főszereplő észveszejtő jó ötletei tesznek pontot. Mindenkinek ajánlom, különösen a gengszterfilm kedvelőknek.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

A kor amibe játszódik nem a kedvencem, de ettől függetlenül jól működtek a készítők kitalációi és a szereplők is átélték az élethelyzeteket.


 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

0

Érdekes tapasztalat ez a sorozat, mert adott egy elég erős történet, egy igen jó szereplőgárda, és nyilván a keret is, amiből nem csak valami okosat, hanem látványosat is ki lehetett volna hozni - ennek ellenére a Birmingham bandája minden egyes zicc... több»

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

A színészi gárda nagyon jól lett összeválogatva, a környezet nagyon jól van megcsinálva illetve kiépítve, viszont valahogy nem tudott magával rántani a sorozat. Egyelőre nem jött be, lehet újrapróbálkozom majd vele idővel.

 
messideco   2018. 07. 26.

1

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Az egyik legjobb futó sorozat, nem győzöm a környezetemben ajánlani. A színészek remekek, a story is nagyon jó, a hangulat magáért beszél. Nem jelentkezik mint sok sorozat esetén a színvonalcsökkenés, itt szvsz mindig sikerül magasan tartani.

 
neyto   2018. 07. 17.

2

Kiváló sorozat igazán jó színészekkel és remek zenével. Minden epizód izgalmas és érdekes volt, nem tudtam megunni a második évad után sem.

 
TPetty   2015. 06. 01.

2

Szerintem ez napjaink egyik legjobb sorozata. Remek forgatókönyv alapján, kiváló és aprólékos történetgondozást követően egy legendás széria született meg. Nagyszerű a szereposztás, fordulatos a cselekmény, igazán jó a zene, a kosztümök és a díszlet is a helyén van.

Galéria (200)

Videók (7)

 

A filmbeli megoldással ellentétben, mely szerint fejfedőjükbe rejtették volna a Peaky-banda tagjai zsebkésüket, a valóság egészen másként festhetett, hiszen ez a megoldás eléggé költséges lett volna a banda számára.

(erare)
 

Birmingham városa is kivette részét az első világháborúból: az itt gyártott sípoknak nagy hasznát vették a csatatéren. Ezenkívül a Thomas Hudson napjainkban is stabilan működő gyára készítette sípokat a Titanicon is használták.

(erare)
 

Tom Hardy (Alfie Solomons) és Charlotte Riley (May Carleton) a való életben házasok; első gyermekük 2016 októberében született.

(erare)
 

A sorozat főcímdala (Red Right Hand) a Nick Cave and the Bad Seeds együttestől származik, s egyebek mellett az X-akták, a Dumb és Dumber, a Hellboy és a Sikoly filmekben is feltűnik.

(erare)
 

A sorozat valós eseményeket dolgoz fel; főhősei az 1920-as években tevékenykedtek Birminghamben, a felvételek többsége azonban Liverpoolban, Merseyside-on és Londonban készült.

(erare)
 

David Bowie nagy rajongója volt a sorozatnak, s utolsó albumáról (Blackstar) ajándékozott is egy dalt a harmadik évadnak. A széria rendezője, Steven Knight egy Cillian Murphy-vel közösen készült képpel kedveskedett a zeneszerzőnek, aki pár héttel később eltávozott az élők sorából.

(erare)
 

Cillian Murphy és Tom Hardy harmadik közös projektje a Birmingham bandája (Batman - A sötét lovag,Eredet).

(erare)
 

A sorozat betétdalainak megírásában olyan neves zenészek és együttesek vettek részt, mint Pj Harvey, a Nick Cave & The Bad Seeds, az Arctic Monkeys, a Radiohead, a Royal Blood, a Black Keys/Dan Auerbach és a The White Stripes.

(erare)
 

A John Shelbyt alakító Joe Cole és filmbéli unokatestvérét (Michael) megformáló Finn Cole a civil életben édestestvérek.

(erare)
 

Birminghamben sokkal több csatorna van, mint Velencében.

(erare)