Birmingham bandája (2013-2019)

Peaky Blinders

matyulusz   2023. 04. 10.

Hibátlan

Remek szereplők, remek történet, érdekfeszítő fordulatok.

mamiéstöti2   2019. 02. 12.

A kor amibe játszódik nem a kedvencem, de ettől függetlenül jól működtek a készítők kitalációi és a szereplők is átélték az élethelyzeteket.

szaka123   2021. 10. 28.

Az egyik legjobb sorozat, amit láttam. Tele hatalmas karakterekkel, fordulatokkal és elképesztő helyszínekkel. Nagyon tetszik, hogy minden valósághű, nincs benne, ami kilógna a díszletből. Érdemes időt szánni rá, és megnézni, végig izgalmas, fordulatos és látványos.

Varga_Júlia   2020. 07. 22.

Érdekes tapasztalat ez a sorozat, mert adott egy elég erős történet, egy igen jó szereplőgárda, és nyilván a keret is, amiből nem csak valami okosat, hanem látványosat is ki lehetett volna hozni - ennek ellenére a Birmingham bandája minden egyes zicc... több»

neyto   2018. 07. 17.

Kiváló sorozat igazán jó színészekkel és remek zenével. Minden epizód izgalmas és érdekes volt, nem tudtam megunni a második évad után sem.

szabomarc   2019. 01. 07.

A színészi gárda nagyon jól lett összeválogatva, a környezet nagyon jól van megcsinálva illetve kiépítve, viszont valahogy nem tudott magával rántani a sorozat. Egyelőre nem jött be, lehet újrapróbálkozom majd vele idővel.

messideco   2018. 07. 26.

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Az egyik legjobb futó sorozat, nem győzöm a környezetemben ajánlani. A színészek remekek, a story is nagyon jó, a hangulat magáért beszél. Nem jelentkezik mint sok sorozat esetén a színvonalcsökkenés, itt szvsz mindig sikerül magasan tartani.

Több kanális van Birminghamben, mint Velencében.

(Képkockák)

Ez a negyedik közös alkotása Cillian Murphynek és Tom Hardynak.

(Képkockák)

Tommy Shelby (Cillian Murphy) a sorozat során 213 alkalommal iszik Whiskey-t (5 évad során).

(Képkockák)

A sorozatban fontos szerepe van a dohányzásnak, mivel ebben az időszakban Angliában gyakori szokás volt. A hitelesség kedvéért a szereplőket gyakran látjuk cigivel a szájukban. Cillian Murphy egy interjúban elmesélte, hogy nem volt könnyű számára a sok cigizés, mivel valójában nem dohányzik. A sorozatban igazából “herbal rose” volt a szájában. Egy szezon alatt kb. 3000 cigarettát kellett volna elszívnia.

(moviemafia)

A népszerű brit sorozatot az 1959-ben napvilgágot látott Steven Knight forgatókönyvíró, rendező, executive producer alkotta meg, aki egészen véletlenül Birminghamben született.

(moviemafia)