Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
50
Szereplők
8
Vélemények
200
Képek
7
Videók
 
abel_01   2020. 08. 02.

legújabb vélemény

A valaha volt legjobb sorozat amit láttam, a színészi játék, történet és zenei aláfestés is közel áll a tökéleteshez. Az ikonikus Thomas Shelby megszólalásai, jelleme nagy hatással volt rám is, már csak miatta is megéri egy próbát adni a Peaky Blindersnek. Sajnos csak az első 2 évad érhető el magyar szinkronnal, de szerintem érdemes már az első évadtól a színészek eredeti hangjával nézni.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

A kor amibe játszódik nem a kedvencem, de ettől függetlenül jól működtek a készítők kitalációi és a szereplők is átélték az élethelyzeteket.


 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

Érdekes tapasztalat ez a sorozat, mert adott egy elég erős történet, egy igen jó szereplőgárda, és nyilván a keret is, amiből nem csak valami okosat, hanem látványosat is ki lehetett volna hozni - ennek ellenére a Birmingham bandája minden egyes ziccert kihagy. Túl sok benne a merengés és a hangulatfestő elemek használata, mintha a rendező nagyon szerette volna leplezni a tényt, hogy a forgatókönyvben tátong egy-két lyuk. Ráadásul sokszor annyira szájbarágós, mintha nagyon kicsi gyerekeknek mesélne egy csúnya, gonosz bácsiról.

 
neyto   2016. 01. 05.

Kiváló sorozat igazán jó színészekkel és remek zenével. Minden epizód izgalmas és érdekes volt, nem tudtam megunni a második évad után sem.

 
TPetty   2015. 06. 01.

Szerintem ez napjaink egyik legjobb sorozata. Remek forgatókönyv alapján, kiváló és aprólékos történetgondozást követően egy legendás széria született meg. Nagyszerű a szereposztás, fordulatos a cselekmény, igazán jó a zene, a kosztümök és a díszlet is a helyén van.

 
messideco   2018. 07. 26.

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Az egyik legjobb futó sorozat, nem győzöm a környezetemben ajánlani. A színészek remekek, a story is nagyon jó, a hangulat magáért beszél. Nem jelentkezik mint sok sorozat esetén a színvonalcsökkenés, itt szvsz mindig sikerül magasan tartani.

 
szabomarc   2019. 01. 07.

A színészi gárda nagyon jól lett összeválogatva, a környezet nagyon jól van megcsinálva illetve kiépítve, viszont valahogy nem tudott magával rántani a sorozat. Egyelőre nem jött be, lehet újrapróbálkozom majd vele idővel.

 

A filmbeli megoldással ellentétben, mely szerint fejfedőjükbe rejtették volna a Peaky-banda tagjai zsebkésüket, a valóság egészen másként festhetett, hiszen ez a megoldás eléggé költséges lett volna a banda számára.

(erare)
 

Birmingham városa is kivette részét az első világháborúból: az itt gyártott sípoknak nagy hasznát vették a csatatéren. Ezenkívül Thomas Hudson napjainkban is stabilan működő gyára készítette sípokat a Titanicon is használták.

(erare)
 

Tom Hardy (Alfie Solomons) és Charlotte Riley (May Carleton) a való életben házasok; első gyermeküket 2016 októberére várják.

(erare)
 

A sorozat főcímdala (Red Right Hand) a Nick Cave and the Bad Seeds együttestől származik, s egyebek mellett az X-akták, a Dumb és Dumber, a Hellboy és a Sikoly filmekben is feltűnik.

(erare)
 

A sorozat valós eseményeket dolgoz fel; főhősei az 1920-as években tevékenykedtek Birminghamben, a felvételek többsége azonban Liverpoolban, Merseyside-on és Londonban készültek.

(erare)
 

David Bowie nagy rajongója volt a sorozatnak, s utolsó albumáról (Blackstar) ajándékozott is egy dalt a harmadik évadnak. A széria rendezője, Steven Knight egy Cillian Murphy-vel közösen készült képpel kedveskedett a zeneszerzőnek, aki pár héttel később eltávozott az élők sorából.

(erare)
 

Cillian Murphy és Tom Hardy harmadik közös projektje a Birmingham bandája (Batman - A sötét lovag,Eredet).

(erare)
 

A sorozat betétdalainak megírásában olyan neves zenészek és együttesek vettek részt, mint Pj Harvey, a Nick Cave & The Bad Seeds, az Arctic Monkeys, a Radiohead, a Royal Blood, a Black Keys/Dan Auerbach és a The White Stripes.

(erare)
 

A John Shelby-t alakító Joe Cole és filmbéli unokatestvérét (Michael) megformáló Finn Cole a civil életben édestestvérek.

(erare)
 

Birminghamben sokkal több csatorna van, mint Velencében.

(erare)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.