2023.07.24 14:52 Juki-onna Olvasottság: 220x
0

Kőkemény drog, ami nem ereszt. Van, akinek bejön, van, akinek nem! De ha bejön, az maga a mennyország!

Peaky Blinders egy mese, amely egy 1919-es évben egy angol bandára épül, a túlzsúfolt Birminghamben, mely tele volt rendkívül szegény nyomornegyedekkel. Sokak számára a bűnözés, a csempészet, a rablás és az illegális fogadóirodák, szerencsebarlangok kirablása jelentette a megélhetést. Mivel több rivális banda is járta Birmingham utcáit, ez előbb-utóbb a bandák véres összecsapásához vezetett. Kemény idők, kemény nők, kemény férfiak, akik megjárták a háborút, akik harcoltak a hazájukért.

Ez egy történet antihősökről, akik együttérzést váltanak ki a közönségből, bármennyire is erőszakosak. Nagyon jól megszerkesztett film, kiváló dráma, és van benne valami olyan különlegesség, ami ellenállhatatlanná teszi. Ezt a sorozatot nem lehet félbehagyni. Végig kell nézni, és még utána is jó ideig vágyakozunk utána.

Kőkemény drog, ami nem ereszt. Van, akinek bejön, van, akinek nem! De ha bejön, az maga a mennyország!

A sorozat elragadja a lelket, szétcincálja, hogy utána újra összerakhassa. Olyan mély érzéseket hoz felszínre, mint a mindent elsöprő szerelem, a düh, a harag és a bosszú. Az érzéseink irányítanak minket, és hajtanak minket előre? Peaky Blinders banda valóban létezett, kifinomult megjelenésük volt, és nem ismertek kegyelmet, ha valaki ellenük szegült. Az első világháborút követően a Shelby család fogadóirodákként, zsarolóként és gengszterként szerzett hírnevet magának. A film színei inkább sötétebb, bár meleg tónusúak, ezzel is hozzájárulva a drámai hatáshoz. A forgatókönyvírók (Steven Knight, Toby Finlay és Stephen Russell), a rendezők (Tom Harper, Otto Bathurst és Colm McCarthy) és az operatőrök olyan fantasztikusan ragadják meg az eseményeket, a szerelmi szálak olyan könnyűek, mint a selyem, de az erőszakos jelenetek brutálisak, és mégis pazarul vannak kidolgozva, aprólékosan és lassítva. Így nem annyira ijesztő. A zeneszerzők (Mearl és Martin Phipps) zseniális munkát végeztek hat évadon keresztül. A film főcímzenéje megadja az alaphangulatot, és a további zenei válogatás is annyira jó, minden jelenethez passzol. A zene néha egy kis ír vagy óangol ballada, heavy metal vagy rockm és mégis passzol a filmbéli jelenetekhez. Igazi kihívás volt ez a sorozat a készítőknek, de megállták a helyüket, és odaszögezik a nézőket a képernyők elé. Remek alkotás! A főszereplők: Cillian Murphy, Helen McCrory (aki sajnos nem olyan rég elhunyt), Paul Anderson, Sophie Rundle és Joe Cole, Sam Neill, Tom Hardy, Aidan Gillen, Adrien Brody, Noah Taylor, csak gratulálni tudok a teljesítményükért. Tegyél magadnak egy szívességet, és adj esélyt ennek a filmnek!

dráma | krimi

A megtörtént esetet feldolgozó sorozat középpontjában egy gengszterklán áll; Anglia '20-as éveinek Birminghamében járunk. Vezérük Tommy Shelby, aki világmegváltó terveket... több»

0