Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91%
Filmadatlap
 
74
Szereplők
8
Vélemények
17
Képek
4
Videók
 
Pipi4   2019. 11. 30.

legújabb vélemény

Zseniális szereplők.. nagyon figyelem lekötő..

 
LionelMessi10   2018. 07. 06.

a nap véleménye

Véleményem szerint a legzseniálisabb gengszteres témájú sorozat. Egy olyan korszakba kalauzol minket a széria az USA történetében, aminek következtében rengeteg alvilági figura szerencsecsillaga ragyog fel hosszabb, rövidebb időre. Kitűnően összeválo... több»


 
Deku   2017. 08. 23.

Ha már valami gengszter témában megtalálható az engem tutira, hogy érdekelni fog. Ez a sorozat pedig ilyen lett, nagyon kedvelem. Remélem készül még hasonló ilyen darabok.

 
hell.l   2016. 10. 16.

Még a sorozat kezdetén járok, de eddig is nagyon jól alakul. Tetszik a történeti háttere, a két világháború közötti időszak, a szesztilalom időszaka, amikor nagyban megy a szeszcsempészés és a bűnözőbandák működése. Ezenkívül még sok társadalmi problémára is rávilágít.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

A korszak, az események fontossága, a tálalás zseniális szintre emeli a sorozatot. De sok más történelmi ihletésű műre jellemző módon az eseményeket elindító történelmi esemény után a történet könnyen ellaposodik. Amikor pedig a korszak és a szesztil... több»

 
Martin Kovacs   2017. 02. 21.

Én végignéztem mind az 5 évadot ! Zseniális, fordulatos teljesen magával ragadó a történet ! Ajánlom.

 
piZZola   2015. 10. 31.

Nagyon erősen kezdett a Gengszterkorzó, és rögtön meg is fogott, mentem is utána évekig, de a harmadik évadra már kicsit azt éreztem, hogy enyhült a feszessége, de még így is bőven átlagon felüli volt. Aztán a negyedik évadra kezdtek visszaállni a do... több»

Galéria (17)

Videók (4)

 

A sorozat évről évre egyre alacsonyabb nézőszámot produkált.

(Borga)
 

Az utolsó, 5. évadot nézték meg a legkevesebben, 2.01 millió ember.

(Borga)
 

Az első évadot nézték meg a legtöbben, kb. 3.17 milló ember.

(Borga)
 

Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Stephen Graham , Vincent Piazza, Michael Kenneth Williams és Paul Sparks voltak azok a színészek, akik mind az 5 évadbn szerepeltek.

(Borga)
 

A pilot epizód költsége 18 millió dollár volt.

(Borga)
 

Nelson Johnson: Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City című műve ihlette meg a sorozatot.

(Borga)
 

Valamennyi epizódot az USA-ban forgattak le, összesen 28 helyszínen.

(Borga)
 

2010. szeptember 19-én mutatták be az első részt.

(Borga)
 

Michael Shannon és Paul Sparks 5. közös munkája.

(Borga)
 

Michael Stuhlbarg a forgatás megkezdése előtt alaposan utánajárt az általa alakított karakter, Arnold Rothstein személyének, olyannyira. Az írók meglepődtek azon, hogy többet tud a maffiózóról, mint ők maguk.

(hp )