Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

Gengszterkorzó (2010)

Boardwalk Empire
Filmadatlap
 
74
Szereplők
8
Vélemények
17
Képek
4
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Pipi4   2019. 11. 30.

legújabb vélemény

Zseniális szereplők.. nagyon figyelem lekötő..

 
LionelMessi10   2018. 07. 06.

a nap véleménye

Véleményem szerint a legzseniálisabb gengszteres témájú sorozat. Egy olyan korszakba kalauzol minket a széria az USA történetében, aminek következtében rengeteg alvilági figura szerencsecsillaga ragyog fel hosszabb, rövidebb időre. Kitűnően összeválogatott szereplőgárda, korhűen ábrázolt képet kapunk a szesztilalom ideje alatti Amerikáról, a törvény mindkét oldaláról rálátást kapunk az akkori társadalmi helyzetről, politikai összefonódásokról, korrupcióról, megvesztegetésekről. Rengeteg valós karaktert megismerhetünk az évadok folyamán, széles körben bemutatja az alvilági bandák, különböző nemzetiségű maffiacsaládok felépítését, kapcsolatrendszereit, szövetkezéseit és árulásait. Végigkísérhetjük az alvilág és a maffia teljes átszerveződését és az alvilági hatalomért folyó harcokat, hogy hogyan változott meg a bűnszervezetek foglalkozási köre, a régi szabályokat felrúgó, egyre inkább az előtérbe kerülő újabb nemzedék miként reformálja meg a szabályokat a drogkereskedelem behozatalával, a régi tevékenységi körök (szeszcsempészet, fogadások, prostitúció, védelmi pénzek) úgymond kárára a nagyobb haszon miatt. Mindezt úgy láthatjuk, hogy a történet fő szálát, a hatalmasat alakító Steve Buscemi köré építik. Egy korszakos sorozat született az HBO jóvoltából,amit mindenképpen látni kell.


 
Deku   2017. 08. 23.

Ha már valami gengszter témában megtalálható az engem tutira, hogy érdekelni fog. Ez a sorozat pedig ilyen lett, nagyon kedvelem. Remélem készül még hasonló ilyen darabok.

 
hell.l   2016. 10. 16.

Még a sorozat kezdetén járok, de eddig is nagyon jól alakul. Tetszik a történeti háttere, a két világháború közötti időszak, a szesztilalom időszaka, amikor nagyban megy a szeszcsempészés és a bűnözőbandák működése. Ezenkívül még sok társadalmi problémára is rávilágít.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

A korszak, az események fontossága, a tálalás zseniális szintre emeli a sorozatot. De sok más történelmi ihletésű műre jellemző módon az eseményeket elindító történelmi esemény után a történet könnyen ellaposodik. Amikor pedig a korszak és a szesztilalom lezárása jönne, ott a sorozat a korábbi ellaposodást "kapkodással" kompenzálná. És az újabb meghatározó változások javáról, az egyetlen korszakra fókuszáló sorozat nem mond semmit.

 

A sorozat évről évre egyre alacsonyabb nézőszámot produkált.

(Borga)
 

Az utolsó, 5. évadot nézték meg a legkevesebben, 2.01 millió ember.

(Borga)
 

Az első évadot nézték meg a legtöbben, kb. 3.17 milló ember.

(Borga)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.