81% 194 szavazat
Testek

Testek

Bodies
Filmadatlap
13
Vélemények (13)
34
Szereplők (34)
9
Képek (9)
4
Videók (4)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
24
Cikkek (24)
Fórum
Lejátszás

Sorozat áttekintés

1. évad (2023) - 8 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

Négy nyomozó története négy különböző londoni korszakban, akik ugyanabban a gyilkossági ügyben nyomoznak.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Paul Tomalin
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2023.10.19. | Netflix (2023.10.19.)
 
2024.01.26 Miklós - Sklenszky

legújabb vélemény

Zseniális

Időutazós, gondolkodós, rejtvényes, egyszerűen imádtam. Nagyon vissza kellett magam fogni, hogy ne daráljam le 1 nap alatt, mert alig bírtam abbahagyni.

0
 
2023.11.03 Greta

Mindig lenyűgöz, ha egy sokszereplős, időutazásos történetet apró részletekig kidolgoznak, és precíz időzítéssel rakják ki előttünk a mozaik darabkáit. A „Testek” azontúl, hogy ebben maradéktalanul remekel, a lehetőségekig kiaknázza az érzelmi-erkölc... Több

2
 
2023.10.24 JRD

A hozzászólás cselekményleírást tartalmaz! ...és

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt Az időgép, a Vissza a jövőbe, a Sötétség, az 1899... és most itt van a Testek. H.G. Wells számtalan időutazással kapcsolatos történettel látta el az irodalomtörténetet, és többet közülük meg is filmesítettek. Ilyenek voltak például a Guy Pearce ... Teljes kritika

0
 
2023.10.20 szemtelen

150 éves időutazás

Nyolc, cselekményekkel teli órán keresztül a Testek című, időkön átívelő detektívdráma egy kiemelkedő ötlet, egy tartalmas, kimerítő alkotás. A sorozat napjainkban kezdődik, amikor egy londoni nyomozó őrmester holttestre bukkan a Longharvest Lane-en, majd 1941-ben és 1890-ben is találnak egy-egy meztelen holttestet a fenti helyszínen. Jó kezdés, és jó a folytatás is, amikor 2053-ban újra megismétlődik a rejtélyes eset. Négy időperiódus, sok kérdőjel és hatékony történetkavarás a négy bűnügyi eset között. Egy több évtizeden át tartó, zavarba ejtő összeesküvést kell megfejteni. Az események haladtával némileg csökken a kezdeti lendület, de érdemes figyelni, mert minden nyomozónak vannak kulcsfontosságú információi a cselekményvonalak összefonódásához. Az észbontó képregény alapján készült sorozat próbára teszi az elmét, a jó alakítások, a stílusos párbeszédek beszippantanak a történetbe. Annyi különböző cselekményt és idővonalat kell követni, hogy bizony alaposan koncentrálni kell, de az időutazási paradoxonok gyakorlott hívei élvezni fogják. A 150 éves baljós titok megfejtése kissé macerás, de megéri kitartani, amíg elérkeznek a nagy leleplezések.

0
 
2023.12.15 Robinson76

A szemen lőtt hulla rejtélye

A négy eltérő korban játszódó, több stílust és műfajt felvonultató sorozatban nyomozóink már-már emberfeletti módon próbálnak felgöngyölíteni egy hétköznapinak induló ügyet. Mely ügy egyre szövevényesebbé válik, ahogy megyünk előre és vissza, majd oda-vissza az időben. Mindeközben helyt kell állniuk magánéletükben és a közügy védelmében is, és több generációs, sok évtizednyi távolságból kellene segíteniük egymást az ügy kiderítése érdekében. Feszült nyomozás veszi hát kezdetét a gyilkosság, majd az egyre különösebb rejtély körül, amire csak ráerősít az idősíkok közötti folyamatos ugrálás. Ez a remek széria egyszerre krimi, thriller, sci-fi és jó adag dráma összefonódása. Az ezen műfajok kedvelőinek ezért különösen ajánlom.

0
 

DC Vertigo azonos című képregénye alapján készült sorozat.Szerző: JRD

#1