Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

Watchmen (2019)

Watchmen
Filmadatlap
 
39
Szereplők
6
Vélemények
56
Képek
9
Videók
 
Szentgróti Patrik   2021. 05. 04.

legújabb vélemény

0

Maga a folytatás nem volt rossz ötlet minisorozatként. De amilyen jól indult az első fele, olyan kaotikus, összecsapott lett a második fele a sorozatnak. De külön dicséret, hogy azért a filmből megmaradt karakterek, néhány motívum, jelenségek benne vannak, hogy tényleg kapcsolódjon a filmhez.

 
Attila Herke   2019. 11. 03.

1

Egyedi. Zseniálisan összerakott, érthető fikció. A zenei effektek is nagyon jók. Telitalálatnak tartom két rész megnézése után.


 
Thibo84   2020. 09. 10.

2

Végignéztem, de egyáltalán nem tetszett nekem. Nem adja vissza azt a hangulatot, amit a képregényekben vagy a filmben láthatott az ember, és szokott meg, aztán nálam az első tíz percben elásta magát a sorozat, amikor a Rorschach követőkből csináltak ... több»

 
Norbert93   2019. 11. 30.

1
Ez a sorozat a feje tetejére állította az általa felépített világot, s vele engem is

1-4. részig Nagy reményekkel ültem a sorozat elé, s nem is azt mondom, hogy nagyot csalódtam, de sokkal kevesebbet nyújtott a film, min vártam, ámde nem jelenti azt, hogy a Watchmen gyenge sorozat lenne. Magam sem tudnám megmondani, hogy miért, de le... teljes kritika»

 
taba   2021. 03. 16.

0

A történet alapját az 1921-ben történt tulsai rasszista mészárlás adja, a faji ellentéteken kívül a sorozat egyik nagy kérdése: Kellenek önjelölt igazságosztók, miben mások ők, mint a bűnelkövetők? Egyfajta anti-szuperhős sorozat, faji alapú megosztottsággal.

 
Gábor Takács   2021. 01. 16.

0

Abszolút zseniális, nézze meg, aki teheti!

Galéria (56)

Videók (9)

 

John Cena tweetelt arról, hogy szívesen eljátszaná Dr. Manhattant a sorozatban.

(Thibo84)
 

Az Adrian Veidtet ábrázoló összes jelenetet Walesben, míg a tulsai, oklahomai jeleneteket Grúziában forgatták.

(Thibo84)
 

A vacsorajelenetnél lejátszott dal (Nat King Cole - Unforgettable) ugyanaz, mint amit a Komédiás hallgatott a Watchmen: Az őrzők (2009) című film elején.

(Thibo84)
 

Az 1921-es tulsai mészárlás a színes bőrűek közössége ellen, ami a sorozat elején látható, valós történelmi esemény.

(Thibo84)
 

Terry Gilliam a 90-es évek elején próbált egy Watchmen filmet leforgatni, de annyira epikusnak képzelte el a történetet, hogy az ehhez szükséges idő csak TV-s sorozatként volt megvalósítható, nem pedig filmként. Az elképzelése előkészületbe került a HBO-nál, és Robin Williamst mint Rorschach-ot, Jamie Lee Curtist mint Selyem Kísértetet, Gary Busey-t mint Komikust, és Kevin Costnert mint Éji Bagolyt már ki is nézték. A projekt végül elúszott, miután az HBO nem tudott elegendő költségvetést biztosítani Gilliam terveihez.

(Thibo84)
 
A Watchmen túl összetettnek és bizarrnak tűnik ahhoz, hogy megközelítse ezt a szintet, de az biztos, hogy nagyon időszerű témákat feszeget: akár a populizmus világméretű hódításával párhuzamosan szárba szökkenő szuperhős-kultusz, akár a szélsőséges társadalmi megosztottság, akár a generációról generációra örökített traumákról és gyűlölködésről van szó, aminek történelmi gyökerei sokkal messzebbre nyúlnak vissza, mint gondoljuk. több»
 
Ha valaki attól tartott volna, hogy az HBO hanyagul, de legfőképpen feleslegesen nyúl Alan Moore és Dave Gibbons kultklasszikusához, a Watchmenhez, akkor szeretnénk tájékoztatni mindenkit: az október 21-én debütáló sorozat méltó az alapműhöz. Nagyon spoilermentes kritika hat epizóddal a hátunk mögött. több»
 
Aztán simán elképzelhető, hogy az évad végére indokolttá válik a döntés, de jelen állás szerint a Watchmen-sorozat nem tud semmi újdonsággal szolgálni, rasszizmus elleni üzenete ugyan releváns, viszont a mozgókép művészetében könnyen találni olyan művet, amely ennél sokkal emblematikusabb módon prezentálta azt. több»