Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
78%
Filmadatlap
 
39
Szereplők
4
Vélemények
56
Képek
10
Videók
 
Gábor Takács   2021. 01. 16.

legújabb vélemény

0

Abszolút zseniális, nézze meg aki teheti.

 
Attila Herke   2019. 11. 03.

1

Egyedi. Zseniálisan összerakott érthető fikció. A zenei effektek is nagyon jók. Telitalálatnak tartom két rész megnézése után .


 
Thibo84   2020. 09. 10.

2

Végig néztem, de egyáltalán nem tetszett nekem. Nem adja vissza azt a hangulatot amit a képregényekben, vagy a filmben láthatott az ember és szokott meg, aztán nálam az első tíz percben elásta magát a sorozat, amikor a Rorschach kővetökből csináltak ... több»

 
Norbert93   2019. 11. 30.

1
Ez a sorozat a feje tetejére állította az általa felépített világot, s vele engem is

1-4. részig Nagy reményekkel ültem a sorozat elé, s nem is azt mondom, hogy nagyot csalódtam, de sokkal kevesebbet nyújtott a film, min vártam, ámde nem jelenti azt, hogy a Watchmen gyenge sorozat lenne. Magam sem tudnám megmondani, hogy miért, de le... teljes kritika»

Galéria (56)

Videók (10)

 

John Cena tweetelt arról, hogy szívesen eljátszaná Dr. Manhattant a sorozatban.

(Thibo84)
 

Az Adrian Veidtet ábrázoló összes jelenetet Walesben, míg a tulsai, oklahomai jeleneteket Grúziában forgatták.

(Thibo84)
 

A vacsora jelenetnél lejátszott dal (Nat King Cole - Unforgettable) ugyanaz, mint amit a Komédiás hallgatott a Watchmen: Az őrzők (2009) című film elején.

(Thibo84)
 

Az 1921-es tulsai mészárlás a színes bőrűek közössége ellen, ami a sorozat elején látható, valós történelmi esemény.

(Thibo84)
 

Terry Gilliam a 90-es évek elején próbált egy Watchmen filmet leforgatni, de annyira epikusnak képzelte el a történetet, hogy az ehhez szükséges idő csak TV-s sorozatként volt megvalósítható, nem pedig filmként. Az elképzelése előkészületbe került a HBO-nál, és Robin Williams-t mint Rorschach-ot, Jamie Lee Curtis-t mint Selyem Kísértetet, Gary Busey-t mint Komikus, és Kevin Costner-t mint Éji Bagoly már ki is nézték. A projekt végül elúszott, miután az HBO nem tudott elegendő költségvetést biztosítani Gilliam terveihez.

(Thibo84)
 
A Watchmen túl összetettnek és bizarrnak tűnik ahhoz, hogy megközelítse ezt a szintet, de az biztos, hogy nagyon időszerű témákat feszeget: akár a populizmus világméretű hódításával párhuzamosan szárba szökkenő szuperhős-kultusz, akár a szélsőséges társadalmi megosztottság, akár a generációról generációra örökített traumákról és gyűlölködésről van szó, aminek történelmi gyökerei sokkal messzebbre nyúlnak vissza, mint gondoljuk. több»
 
Ha valaki attól tartott volna, hogy az HBO hanyagul, de legfőképpen feleslegesen nyúl Alan Moore és Dave Gibbons kultklasszikusához, a Watchmenhez, akkor szeretnénk tájékoztatni mindenkit: az október 21-én debütáló sorozat méltó az alapműhöz. Nagyon spoilermentes kritika hat epizóddal a hátunk mögött. több»
 
Aztán simán elképzelhető, hogy az évad végére indokolttá válik a döntés, de jelen állás szerint a Watchmen-sorozat nem tud semmi újdonsággal szolgálni, rasszizmus elleni üzenete ugyan releváns, viszont a mozgókép művészetében könnyen találni olyan művet, amely ennél sokkal emblematikusabb módon prezentálta azt. több»