2019.11.30 09:58 Norbert93 Olvasottság: 103x
1

Ez a sorozat a feje tetejére állította az általa felépített világot, s vele engem is

1-4. részig

Nagy reményekkel ültem a sorozat elé, s nem is azt mondom, hogy nagyot csalódtam, de sokkal kevesebbet nyújtott a film, min vártam, ámde nem jelenti azt, hogy a Watchmen gyenge sorozat lenne.

Ez a sorozat a feje tetejére állította az általa felépített világot, s vele engem is

Magam sem tudnám megmondani, hogy miért, de lelketlennek és üresnek érzem az egészet. Egyszerűen túl töményen történnek az események, nincs átmenet a cselekményszálak között és ezáltal ez a tömény, sűrű cselekmény egyhangúvá válik.

Pedig a koncepció adott, a színészek hűen visszaadják a karaktereket és történetben is bőven lehetőség, de mivel túl töményen tolják az egész filmet az arcunkba, ezért minden érdektelenné és súlytalanná válik az egész.

A másik dolog pedig az, hogy a DC sorozatk jóval igényesebbek és szélesebb rajongótábornak örvendenek, mint a mozifilmek, így egy értelmű, hogy ezen a vonalon igyekeznek felzárkózni a Marvel Univerzumhoz. S kapva az adott lehetőségeken tolják az arcunkba ezt a kényszerű homoszexualitást, amivel semmi baj nem lenne, ha nem ilyen erőszakosan, univerzumépítés céljából tolnák, mert úgy is lehet, elég, ha példának okáért azt a Trónok harcában is tették, ahol számtalan, nagyszerűen megírt homo-vagy biszexuális karakter szerepelt.

A Watchmenben pedig igazság szerint teljesen felesleges a karakterek és történetek szempontjából, a képernyőn keresztül érezni a liberális média nyomását, s ez ismételten csak rontja a film élményét. A szexuális szabadság hirdetése helyett ebben a filmben is inkább az jelenik meg, hogy le akarják nyomni a torkunkon.

Update:

Nos, azt kell mondjam, hogy mire a végére értem, gyakorlatilag teljesen megfordította maga körül a világot, és olyan fordulatokat mutatott be, hogy még most is keresem az állam. A karakterek beértek, mind kihozták magukból a maximumot, és végül bizonyságot nyert, hogy a Watchmen sorozat egy igenis átgondolt koncepció, amit nem véletlenül építettek fel az elején olyan darálósan. Mindazok ellenére, amit az első négy rész megnézése alapján írtam, úgy gondolom, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sem tudok gyengébb értékelés adni a filmnek.

Dilemmámat jól mutatja, hogy a sorozat első felének bemutatása után a nemzetközi értékelési is igen gyengék voltak, de a második fele egyértelműen vitte a sorozatot.

77 Watchmen  (2019)

akció | dráma | misztikus | sci-fi

A sorozat egy párhuzamos univerzumba kalauzol, ahol a szuperhősöket az igazság illegális védelmezőinek tartják. Damon Lindelof a képregény gondolatiságának megőrzése mellett... több»

1