Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
107
Szereplők
42
Vélemények
470
Képek
8
Videók
 
Jackynee   2020. 07. 11.

legújabb vélemény

A megtépázott Föld eposza

Nem gondoltam volna, hogy egy főleg tinidráma-sorozat ennyire be fog szippantani. Engem már maga a hangulata megfogott, egy hatalmas nukleáris katasztrófa után 97 évvel vagyunk, a népesség megmaradt tagjai már csak egy Bárka nevű űrállomáson élnek, ami a Föld körül keringő űrállomások összekapcsolódásából jött létre. 100 fiatalt bűnöző tinédzsert küldenek le, hogy leteszteljék a bolygó élhetőségét. Az első epizódoknak is megvan a maga varázsa, itt látszik meg, hogy a képzetlen fiatal korosztályt nem igazán érdekli semmi a szórakozáson kívül. Az első sokk, amikor kiderül, hogy a gyönyörű bolygó mégsem az az álom, aminek képzelték, és kerülnek új változók a képbe; itt vált tempót a sorozat. A történet sokáig több szálon fut a Bárkán és lent a Földön. Maga a bűnözés is egy érdekes kérdéskör egy űrállomáson, mert hely és készletek hiányában az egyetlen büntetés a kirepítés a légzsilipen, azaz a halál. A fiatalokat etikai okokból nem repíthetik ki, csak egy bizonyos kor betöltése után. A drámát és nehézségeket folyamatosan adagolja a film, fenntartva a néző figyelmét. A kezdeti történetet folyamatosan bővítik a múlt eseményeivel, és így válik a történet kerekké, a szereplő megítélése mássá. A sorozat próbál mindig valami újat mutatni, ha leküzdöttek valamit, talál egy újabb akadályt, viszont ezzel az a gond, hogy az elsőre ellőtt forma később kezd inkább statikussá, megszokottá váln... több»

 
Deku   2017. 08. 21.

Habár lassan indult be a sorozat engem már az elején megvett. A karakterek nagyon érdekes személyiségek és egyre jobban csak fejlődnek kifele. Nagyon ajánlom másoknak is.


 
Lamboh   2017. 10. 24.

Az elején nem voltam lenyűgözve tőle, és a későbbiekben is történtek benne olyan dolgok amiktől a falra másztam, de végül egész megszerettem. A főbb karakterek többségét kedvelem, viszont a kedvenc karaktereim sajnos már lemorzsolódtak az évek során. A legutóbbi évad érdekesen végződött, így kíváncsian várom a folytatást.

 
ZeroHero   2019. 09. 26.

Az elso par reszt tul kell elni ahhoz, hogy utana az ember mar ne hagyja ott... Szoval kitartast mindenkinek, aki rabukkan erre a posztapokaliptikus scifire, amiben minden van, amit csak el tudunk kepzelni es amit nem. Izgalmas, hangulatos, szeretheto es kedves karakterekkel, barmennyire is feluletes es tipikus amerikai is mindegyik..

1
 
harnas1207   2018. 11. 27.

Az elején nem hittem benne, Elkezdtem és nagyon megkedveltem. A Föld után keresztezve egy kis Lost-al és egy csipetnyi Éhezők viadala. De működött pörgős volt és minden rész végén volt katarzis. Majd az első évad végéhez érve nagyon kiszámítható lett, folyt belőle a dráma, a hiszti és úgy lett vontatott. Mindenki elveszett vagy meghalt, de aztán mindenki megkerült és mégse halt meg.

 
lolita13   2016. 10. 04.

Bár az elején kicsit fura volt a végére megszerettem. Olyan izgalmas dolgok történtek, hogy nem tudtam abba hagyni :)

 
Evcsi95   2018. 01. 22.

Imádom az összes részét, egytől egyig. Nincsenek rosszabb részek, a sorozat egy szinten fut. Kíváncsian várom az 5. évadot.

Thomas McDonell
Eliza Taylor
Marie Avgeropoulos
Eliza Taylor
Marie Avgeropoulos
Paige Turco
 

A 12 nemzet, kik megjelentek a bárkán: Ausztrália, Brazília, Kanada, Franciaország, Kína, India, Japán, Oroszország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Uganda és Venezuela.

(bukottangyal)
 

Marie Avgeropoulos nagyon ritkán alkalmaz kaszkadőröket.

(bukottangyal)
 

A tini példakép, Shawn Mendes is szerepelt a sorozatban, méghozzá egy külön dalt énekelt el, amit a sorozathoz írt.

(Cleo)
 

Octavia-nak és Lincoln-nak ugyanolyan arcfestésük van.

(Cleo)
 

Octavia karaktere a könyvben csak 14 éves, viszont a sorozatban már majdnem 18 éves.

(Cleo)
 

Finn Collins nem jelent a könyvben. Ahogy Raven, Jasper, vagy Murphy sem.

(Cleo)
 

Anya (Dichen Lachman) karakterének a nevét a magyar anya szó inspirálta.

(ps)
 

A sorozatban látható számos színész a Percy Jackson és az olimposziak - Villámtolvaj (2010) című filmben kezdte pályafutását, nevezetesen Marie Avgeropoulos, Richard Harmon, Jarod Joseph és Rob Hayter.

(ps)
 

Az első évad elején nem volt stáblista, de a második évadhoz készítettek.

(ps)
 

A sorozat Kass Morgan azonos című regénye alapján készült.

(ps)
 
Összegezve a The 100 abban a legjobb, hogy tényleg szórakoztat, és több benne a komoly, mint a nevetséges elem. Néha ugyan olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy minden összetevőt patikamérlegen méricskélnek hozzá, de amíg ilyen izgalmas módon csinálják, tőlem lehet. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.