Közösség

Vélemény:

88 A visszatérők

(2014)

Túlélés, kaland, szerelem

Jazzmind   2025.06.09 20:39
1

Másodjára kezdtem bele a sorozatba, mert valami megakasztott. Ebben az évben viszont végignéztem a The 100-at, és most még jobban tetszett. Imádom, ahogy a túlélésért vívott harcok közepette mély érzelmi és erkölcsi dilemmák bontakoznak ki. Az LMBTQ szálak a sorozatban megjelennek, például Clarke személyében, akinek a karaktere erős, érzékeny és sokszínű, jó érzés volt ilyen szereplőt látni. Annyira magával ragadott a történet világa, hogy meg is vettem a könyveket, és már alig várom, hogy újra elmerülhessek ebben az izgalmas, sötét univerzumban. Úgy tudom, a könyvek több szempontból eltérnek a sorozattól. Amit furcsának találtam, hogy alig 100 év alatt fejlődött ki egy új törzsi-földi nyelv. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ennyi idő alatt ez ki tudjon alakulni, sem azt, hogy a társadalmunk törzsi szintre csússzon vissza. A kritika egy része kritizálta a korabeli CGI technikákat a sorozatban. Nekem tetszett. Az is nagyon, hogy nem egy karakter igen komoly lelki fejlődésen ment át. Számomra az utolsó két évad volt igazán sci-fi hangulatú. A többi évad inkább sci-fi-fantasy. Idővel újra fogom nézni a sorozatot.