93% 136 szavazat

Oz

Oz
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
76
Szereplők (76)
69
Képek (69)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

OZ-nak csúfolják az egyik javítóintézetet valahol Amerikában. Számos történet játszódik le Emerald Cityben, ahol furcsa törvények uralkodnak. "Em City" egy kísérleti börtön, ahol a kerekesszékes Augustus Hill (Harold Perrineau), volt drogdíler kalauzol el… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1997.07.12. | HBO Max (2020.10.01.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

 
2023.05.31 akela70

legújabb vélemény

Igazi börtönös film

Ha egy igazán élethű böris filmet akarsz látni, akkor ezt ne hagyd ki! Még az sem zavart, hogy nincs szinkronizálva.

0
 
2019.02.15 Ibrahim

Oz, a börtönsorozat

Bár a filmben halomra gyilkolásszák egymást a rabok, mégis bizonyos szerplőkből annyi jóindulat árad, ami megmelengeti az ember szívét. Sohasem gondoltam volna ezt egy börtönsorozatról, de egy részt véletlenül megnézve "rajtaragadtam". Óriási előnye a sorozatnak, hogy eredeti (USA-angol) nyelvű és feliratos. A felratokat készítő szinte zseniális, mert olyan változatosan és "nyomdafestéket tűrően" fordítja az angol, általában "nyomdafestéket nem tűrő" "négy-betűs szavakat", hogy azt nagyon élveztem, és újabb példa a magyar nyelv gyönyörű változatosságára. Kár, hogy sok-sok éve egyik adó sem ismétli, melyeken pedig az ostobábbnál ostobább és giccsesebbnél giccsesebb sorozatok mennek vég nélkül.

2
 
2023.02.02 sawyer

Kevésbé ismert

Vagy 10 éve néztem végig tán, szerintem ez minden sorozatnéző embernek kötelező darab kéne, hogy legyen. Emlékeim szerint teljesen másképp szegezte a nézőt a képernyők elé, mint sok középjó sorozat, klisémentesen, eredeti módon.

0