Kiderült, mi okozta Lance Reddick halálát

Lance Reddick halálának okára most derült fény, miután a múlt hónapban holtan találták otthonában. A John Wick színésze március 17-én hunyt el.

Először azt hitték, hogy a Drót sztárja természetes halállal halt meg, de a halotti bizonyítványából kiderült, hogy nem ez volt a helyzet. 

A TMZ arról számolt be, hogy Reddick halálának okaként iszkémiás szívbetegség és ateroszklerotikus koszorúér-betegség szerepel. Az állapot megakadályozza, hogy a vér és az oxigén elérje a szívet. Az ischaemiás szívbetegség és a koszorúér-betegség kifejezéseket gyakran felcserélhetően használják a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint. A bizonyítvány is megerősítette, hogy eredetileg úgy gondolták, Lance természetes halállal halt meg.

Hirtelen halála előtt Lance sajtókörúton volt a John Wick: 4. felvonás részének sajtótájékoztatóján. Akkor a Screen Rantnek adott interjúban a 60 éves színész elárulta Winston és Charon barátságának eredettörténetét, amelyet Ian McShane-nel (Winston) közösen dolgoztak ki az évek során.

A baltimore-i születésű Lance a Rochesteri Egyetemen szerzett zenei diplomát, valamint a Yale-en képzőművészeti mesterképzést. Mielőtt a John Wickben a Continental Hotel portását alakította volna, Lance a baltimore-i rendőrség rendőrtisztjét, Cedrick Danielst játszotta A drót című sorozatban. Az HBO bűnügyi drámájának mind az öt évadában ő játszotta az egyenesvonalú baltimore-i zsarut.

Emellett visszatérő szerepeket kapott egy maroknyi más tévésorozatban is, például a Harry Bosch - A nyomozó, az Oz és a Lost/Pokoli éden című sorozatokban.

A tervek szerint a Zsákolj, ha tudsz! rebootban és a Shirley című projektekben láthatjuk még, amelyek a tervek szerint idén megjelennek. A sztár emellett Charon szerepében is újra feltűnik majd a John Wick spin-offjában, a Ballerina című filmben, amelynek még nincs megjelenési dátuma.