Az Oceanic 815-ös járata egy trópusi szigetbe csapódik. A szerencsétlenséget 48-an élik túl, és bár nem szívlelik egymást, kénytelenek összefogni az életben maradásért. J.J. Abrams misztikus sorozata nézők millióit ültette le hétről hétre a televíziók képernyői elé, számos nézettségi rekordot döntve meg.
Ez a széria tipikus példája annak, hogy egy érdekesnek induló, és pár évadon át jól építkező sorozatot hogyan lehet feláldozni a túlzott összetettség, a sok, sokszor felesleges karakter és a túlbonyolítás oltárán. Sok minden lógva maradt a levegőben, és meg sem próbálták megmagyarázni vagy elvarrni. Erre mondják, hogy a kevesebb néha több...
Az első évad barlangjelenetének helyszíne egy raktár volt, amely előtte tömegmészárlás miatt sokáig üresen állt.
(ocso)A Számok c. epizódban elhangzott hat számot rengeteg ember játszotta meg a lottón a film után.
(ocso)A másfél órás nyitó rész több mint 10 millió dollárba került, így ez volt a legköltségesebb pilot a televíziózás történetében.
(ocso)Josh Holloway a hat évad során mindig a saját csizmáját viselte a sorozatban, nem volt hajlandó felvenni a kellékcsizmákat.
(Nathan03)A sorozat főszereplőjének számító Matthew Foxot eredetileg csak az első részre szerződtették, a forgatókönyv szerint ugyanis karaktere, Shephard az első részben életét veszítette volna.
(Nathan03)A kétrészes nyitóepizódja 10-14 millió dollárba került. Egy pilot átlagos költségvetése 4 millió dollár.
(hp )Az Oceanic 815-ös, Sindey-ből Los Angelesbe tartó járata 2004. szeptember 22-én szállt fel. Éppen ezen a napon debütált a széria az ABC csatornán.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »