Paul Atreides gyermekei is részeseivé válnak a politikai konfliktusoknak és összeesküvéseknek, amelyek az Arrakis bolygót sújtják - illetve az egész galaxist.

Filmgyűjtemény
Dűne (2000)
Sorozat áttekintés

85 Frank Herbert: A Dűne gyermekei (2003)

Számomra az előzménysorozat is nagy élmény volt, és A Dűne gyermekei sem okozott csalódást. (Különösen, hogy a Dűne gyermekei az egyik kedvenc Dűne-regényem.) El kell fogadni, hogy ez a három epizód tv-re készült, nyilván nem operál olyan technikával, mint egy nagy költségvetésű film, de nálam a karakterek ábrázolása és a könyvhöz való hűség sokkal többet jelentett. (Az előzmény esetén éreztem néha, hogy a látványvilág olyan, mint a Xena vagy a Hercules valamelyik epizódjának díszletét használná. Ez a folytatás esetén fejlődött.) James McAvoy remek mint II. Leto, és számomra a legtöbb színész jól működött, de ő emelkedett ki leginkább. Aki szereti a Dűne-regényeket, mindenképp próbálja meg, ajánlom a megtekintését!
Edward Atterton angol színész, aki Duncan Idahót alakította, forgatott a stáb több tagjával az Artúr király és a nők forgatásán.
Saskia Reeves alakította Lady Jessicát a 2000-es Dűne sorozatban. A folytatásban már Alice Krige vette át szerepet. Érdekesség, hogy eredetileg az első sorozat esetén is a jelöltek között volt Lady Jessica szerepére.