Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

WandaVízió (2021)

WandaVision
Filmadatlap
 
17
Szereplők
12
Vélemények
53
Képek
7
Videók

Galéria (53)

Elizabeth Olsen
Elizabeth Olsen
Elizabeth Olsen

Videók (7)

 
bkzsani   2023. 02. 05.

legújabb vélemény

0

Hát, az első 2 résznél úgy gondoltam: „Úristen, mi ez? Ez Marvel film?” De aztán már a 4. résztől kezdett értelmet nyerni a dolog, és a legvégére szuper lett. Összességében tetszett a sorozat. Érdemes megnézni. Az első 3 részt is ki lehet bírni, nem olyan rossz, de kihagyni sem szabad, mert így lesz teljes a történet.

 
Ms. Akárki   2022. 01. 30.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon sajnáltam, ami Vízióval történt. Ezzel a minisorozattal legalább kicsit le tudták zárni a történetüket. Elisabeth Olsen valami zseniálisan játszik. Kíváncsi leszek rá a továbbiakban is, pláne most, hogy a káoszmágia is a birtokában van.

 
stevepisti   2021. 03. 23.

2

Nálam nagyon betalált ez a stílus. Nagyon jól hozza a különböző évtizedek sorozatainak jellemzőit. A poénok jól fekszenek, a mellékkarakterek is jók. A végére szépen összeáll a kép, Wanda tuti visszatér még ebbe a vízióba.

 
Nk   2022. 01. 18.

2

Tetszett, hogy az évad első felében nem kapkodtak a sitcomepizódokkal, így a gyanús jelek sem záporoztak túl gyorsan. A zárás sajnos tipikus Marvel csihi-puhi lett, de Wanda karakterének elmélyítése miatt megérte megnézni.

 
herkedavid   2022. 01. 02.

2

Nekem kifejezetten tetszett a sorozat. Érdekes volt a megoldás a Marvel részéről, és egyben meglepő is, de ami a lényeg, hogy bejött. Jó volt látni a nem megszokott dolgokat, ahogy egyszerre vicces és sötét is a sorozat. Ahogy vívódik magával Wanda, ... több»

 
Bazzzsi   2021. 10. 13.

1

Két részt bírtam. Biztos én voltam türelmetlen, de addig valami pocsék. A történet unalmas, és a folyamatos alánevetéstől feláll a szőr a hátamon.

2
 
Robinson76   2022. 05. 08.

0
A Skarlát Boszorkány és az android hamis valósága

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ami a sorozatot a megszokott és átlagosból kiemeli, az nem más, mint a korántsem sablonos sitcom-vonal, ami a legnagyobb meglepetésemre remekül működött. A karakterek komikusan túljátszott sablonok, megnyilvánulásaikat rögzített nevetés kíséri. Vannak itt az adott korszakra jellemző speciális trükkök, korabeli zenék, de még reklámszünetek is. Ezt, az általam egyáltalán nem kedvelt romantikus-misztikus sitcomot mégis lehetett élvezni. Az első epizódokban a sorozat egyik legnagyobb erőssége a bizonytalanság, a fő csapásvonala pedig az, hogy felfejtse a mögöttes dolgokat. Wanda karaktere végig jó, Vízió hozza, amit kell, de sokat nem tesz hozzá. Az akciók a végén elfogadhatók, de a lezárás lehetett volna jobb is. Látványfilmes összecsapásra csak az utolsó részben kerül sor, de abban sem ezen van a hangsúly. Az utolsó részbe az alkotók túl sok mindent akartak belezsúfolni, így szinte összeroskad a saját súlya alatt. Kissé összecsapottnak is tűnt, aminek néhány logikátlan, hirtelen fordulat lett az eredménye. Így marad az emberben némi hiányérzet, és egy olyan benyomás, hogy többet is ki lehetett volna hozni ebből. Merész vállalkozás a Marvel részéről ez a széria, és biztosan megosztja a rajongókat is, de legalább kevésbé sablonos, mint a többi.

 

Elizabeth Olsen a forgatás befejezése után két nappal már utazott is Londonba a Doctor Strange az őrület multiverzumában (2022) c. film forgatására.

(Nk)
 

A sorozat munkacíme a "Nagy Vörös" (Big Red) volt.

(Nk)
 

A WandaVízió a Marvel Stúdió elsőként bemutatott saját sorozata. Eredetileg a Sólyom és a Tél Katonája (2021) lett volna az első, de a Disney+ átütemezte a COVID-19 világjárvány miatt a bemutatókat. Kevin Feige állítólag nagyon elégedett volt ezzel a cserével, mivel úgy érezte, hogy ez a sorozat jobb bevezetésként szolgált a Marvel-moziverzum számára a sorozatok világába.

(Nk)
 

A ház, amelyben Dottie él, Murtaugh háza volt korábban a Halálos fegyver-filmekben. Wanda háza ugyanaz a ház, ami a Karácsonyi vakációban (1989) szerepelt.

(Nk)
 

Jess Hall operatőr 47 különböző kameralencsét használt a hét korszak megjelenítése során, a legtöbb modern lencse volt egyedi átalakítással.

(Nk)
 
Bár egyelőre még nem igazán lehet megfogni, hogy miről is akar szólni a széria, a WandaVízió szerethető alkotás, ami szívvel készült és igazi mosolyt csal az ember arcára. több»
 
A Marvel Studiosról gyakran mondták az utóbbi nyolc-tíz évben, hogy hajlik a kísérletezésre. Azonban minden korábbi műve konzervatívnak hat a WandaVízióhoz képest, amely a címszereplő karakter traumafeldolgozását formai radikalizmussal kapcsolja össze. több»