Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
89%

Az Esernyő Akadémia (2019-2020)

The Umbrella Academy
Filmadatlap
 
51
Szereplők
10
Vélemények
101
Képek
9
Videók

Galéria (101)

Videók (9)

 
MSz   2021. 04. 04.

legújabb vélemény

0

Kicsit kiszámítható volt az első évad, viszont érdekes tudott maradni a sorozat. Viszont Elliot Page játékával az első évadban nagyon nem voltam megelégedve, de a második évadra összeszedte magát. (Halelluja!) A második évad viszont zseniálisra siker... több»

 
Robinson76   2020. 12. 09.

1
Nem éri el a neki szánt magaslatot

Érdekes felütés, ígéretes alaphelyzet, jól kivitelezett történetvezetés. A szuperhős-családhoz a jövőből visszatérő családtag, "Ötös" a jövőben szerzett tapasztalatából kiindulva vezeti "testvéreit" a pár nap múlva bekövetkező világvége megakadályozására. Ez így még nagyon jól is hangzik, de a végeredmény már kevésbé lett az. A széria mintha nem találná a saját útját, pedig lenne honnan meríteni, lehetne benne több a hősök szuperképességein alapuló akciókból, és az sem lenne gond, ha nem lenne ennyire kiszámítható a történet és a végkifejlet.

 
Eniq   2020. 09. 10.

1

Nagy kedvenc lett ez a sorozat, nem is értem, miért nem néztem meg hamarabb. A második évad megjelenésekor néztem meg mind a két évadot. Már az elején megfogott, ha nem is az első résznél, de a másodiknál mindenképp. Imádom az ilyen szuperhősös, vilá... több»

 
hp   2020. 09. 02.

0

Az első rész még nem igazán kötött le, és volt az egészben valami furcsa, amit értettem, hogy lehet szeretni, de valahogy nem az én világom (a Doom Patrolt például végül ezért hagytam abba), és bár a furcsasága nem múlik el a részek előrehaladtával, ... több»

 
Rea387147   2021. 04. 03.

0

Egyszerűen zseniális, imádtam mindkét évadot. 2 és fél nap alatt kivégeztem mindkét évadot. Nem bírja letenni az ember, ha elkezdi. Ahogyan befejezték a második évadot, az zseniális, viszont egy harmadik évadért kiált a sorozat. Mindenkinek tudom ajánlani a sorozatot.

 
Kanyi   2020. 08. 30.

0

Személy szerint le vagyok nyűgözve a sztorijától. Érdekes maradt számomra az első perctől az utolsóig. Nálam 5-os, kedvenc.

 
Melinda   2021. 01. 06.

0

Lebilincselő, fotelba ragasztós sorozat. Szerintem kifejezetten eredeti a sztori, sok benne a csavar, szerethetők a karakterek. Viszont Page számomra gyenge láncszem, ami az alakításokat illeti, de ezt lehet, csak az előítéletem mondatja, más filmjeiben sem szeretem. Ennek ellenére nyugodt szívvel kezdjen bele mindenki bátran!

 

A 2. évad 4. epizódjának vége felé Öt az ókori görög mondatot mondja: "Andra moi ennepe, Mousa, polutropon, hos mala polla". Ezek a szavak Homérosz Odüsszeiájának első soraiból származnak, jelentésük: "Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott s hosszan hányódott".

(Thibo84)
 

A Bizottság teljes egészében az 1950-es évek esztétikáján alapszik. A ruhák, a technológia és a belsőépítészet egyaránt azonos stílushoz igazodik.

(Thibo84)
 

A Cár Bomba egy hidrogénbomba, a valaha tesztelt legerősebb atombomba, amelyet az oroszok építettek; Vanya becenéven futott.

(Thibo84)
 

Vanya fejlődő képességét ruhatárán keresztül láthatjuk. A bemutató elején sötét ruhát visel, szorosan hátrahúzott hajjal. Amint felfedezi erejét, ruhái színesebbé, haja pedig lazábbá válik. Az első évad végére teljesen fehér öltönyt visel.

(Thibo84)
 

A képregényben 7 gyermek szerepelt, akiket Hargreeves örökbe fogadott, 6-os számmal Ben Hargreeves, aki még a sorozat megkezdése előtt meghalt, ismeretlen körülmények között. A 2. évad fináléjában megtudhatjuk, hogy az Esernyő Akadémián küldetés közben halt meg. Képessége egy másik dimenzióból származó szörnyek előállítása volt a mellkasán lévő portálon keresztül, általában csápok formájában.

(Thibo84)