Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Az Esernyő Akadémia (2019-2020)

The Umbrella Academy
Filmadatlap
 
51
Szereplők
12
Vélemények
101
Képek
10
Videók

Galéria (101)

Videók (10)

 
JRD   2022. 04. 12.

legújabb vélemény

1
Elvéreztem 3 rész után

Nem tisztességes így csillagokat adni, de sajnos a harmadik után már nem tudtam tovább nézni. Számomra idomtalan az egész. Lehet, hogyha egyszer végig fogom nézni, a véleményem változni fog, de egyelőre úgy érzem, hogy rápazarolni az energiát és időt csak akkor "érdemes", ha tényleg nincs jobb dolga az embernek. Persze, ne hallgass rám, nézd meg, és döntsd el magad! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

 
Ms. Akárki   2021. 10. 29.

1

Sodró lendületű, akciódús fejetlenség. Imádtam. Főleg az időutazós poénok ütnek nagyot. A zenéi isteniek, és a színészgárda is. Erősen ajánlott.

 
Robinson76   2020. 12. 09.

1
Nem éri el a neki szánt magaslatot

Érdekes felütés, ígéretes alaphelyzet, jól kivitelezett történetvezetés. A szuperhős-családhoz a jövőből visszatérő családtag, "Ötös" a jövőben szerzett tapasztalatából kiindulva vezeti "testvéreit" a pár nap múlva bekövetkező világvége megakadályozására. Ez így még nagyon jól is hangzik, de a végeredmény már kevésbé lett az. A széria mintha nem találná a saját útját, pedig lenne honnan meríteni, lehetne benne több a hősök szuperképességein alapuló akciókból, és az sem lenne gond, ha nem lenne ennyire kiszámítható a történet és a végkifejlet.

 
hp   2020. 09. 02.

0

Az első rész még nem igazán kötött le, és volt az egészben valami furcsa, amit értettem, hogy lehet szeretni, de valahogy nem az én világom (a Doom Patrolt például végül ezért hagytam abba), és bár a furcsasága nem múlik el a részek előrehaladtával, ... több»

 
Rea387147   2021. 04. 03.

0

Egyszerűen zseniális, imádtam mindkét évadot. 2 és fél nap alatt kivégeztem mindkét évadot. Nem bírja letenni az ember, ha elkezdi. Ahogyan befejezték a második évadot, az zseniális, viszont egy harmadik évadért kiált a sorozat. Mindenkinek tudom ajánlani a sorozatot.

 
Eniq   2020. 09. 10.

1

Nagy kedvenc lett ez a sorozat, nem is értem, miért nem néztem meg hamarabb. A második évad megjelenésekor néztem meg mind a két évadot. Már az elején megfogott, ha nem is az első résznél, de a másodiknál mindenképp. Imádom az ilyen szuperhősös, vilá... több»

 
Melinda   2021. 01. 06.

0

Lebilincselő, fotelba ragasztós sorozat. Szerintem kifejezetten eredeti a sztori, sok benne a csavar, szerethetők a karakterek. Viszont Page számomra gyenge láncszem, ami az alakításokat illeti, de ezt lehet, csak az előítéletem mondatja, más filmjeiben sem szeretem. Ennek ellenére nyugodt szívvel kezdjen bele mindenki bátran!

 

A 2. évad 4. epizódjának vége felé Öt az ókori görög mondatot mondja: "Andra moi ennepe, Mousa, polutropon, hos mala polla". Ezek a szavak Homérosz Odüsszeiájának első soraiból származnak, jelentésük: "Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott s hosszan hányódott".

(Thibo84 )
 

A Bizottság teljes egészében az 1950-es évek esztétikáján alapszik. A ruhák, a technológia és a belsőépítészet egyaránt azonos stílushoz igazodik.

(Thibo84 )
 

A Cár Bomba egy hidrogénbomba, a valaha tesztelt legerősebb atombomba, amelyet az oroszok építettek; Vanya becenéven futott.

(Thibo84 )
 

Vanya fejlődő képességét ruhatárán keresztül láthatjuk. A bemutató elején sötét ruhát visel, szorosan hátrahúzott hajjal. Amint felfedezi erejét, ruhái színesebbé, haja pedig lazábbá válik. Az első évad végére teljesen fehér öltönyt visel.

(Thibo84 )
 

A képregényben 7 gyermek szerepelt, akiket Hargreeves örökbe fogadott, 6-os számmal Ben Hargreeves, aki még a sorozat megkezdése előtt meghalt, ismeretlen körülmények között. A 2. évad fináléjában megtudhatjuk, hogy az Esernyő Akadémián küldetés közben halt meg. Képessége egy másik dimenzióból származó szörnyek előállítása volt a mellkasán lévő portálon keresztül, általában csápok formájában.

(Thibo84 )