Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
93%
Filmadatlap
 
51
Szereplők
10
Vélemények
101
Képek
9
Videók

Érdekességek: Az Esernyő Akadémia (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

A 2. évad 4. epizódjának vége felé Öt az ókori görög mondatot mondja: "Andra moi ennepe, Mousa, polutropon, hos mala polla". Ezek a szavak Homérosz Odüsszeiájának első soraiból származnak, jelentésük: "Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott s hosszan hányódott".

(Thibo84)
 

A Bizottság teljes egészében az 1950-es évek esztétikáján alapszik. A ruhák, a technológia és a belsőépítészet egyaránt azonos stílushoz igazodik.

(Thibo84)
 

A Cár Bomba egy hidrogénbomba, a valaha tesztelt legerősebb atombomba, amelyet az oroszok építettek; Vanya becenéven futott.

(Thibo84)
 

Vanya fejlődő képességét ruhatárán keresztül láthatjuk. A bemutató elején sötét ruhát visel, szorosan hátrahúzott hajjal. Amint felfedezi erejét, ruhái színesebbé, haja pedig lazábbá válik. Az első évad végére teljesen fehér öltönyt visel.

(Thibo84)
 

A képregényben 7 gyermek szerepelt, akiket Hargreeves örökbe fogadott, 6-os számmal Ben Hargreeves, aki még a sorozat megkezdése előtt meghalt, ismeretlen körülmények között. A 2. évad fináléjában megtudhatjuk, hogy az Esernyő Akadémián küldetés közben halt meg. Képessége egy másik dimenzióból származó szörnyek előállítása volt a mellkasán lévő portálon keresztül, általában csápok formájában.

(Thibo84)
 

Az 1. évad 3. részében, a Hazel és Cha Cha közti harcot követően Diego ellenőrzi Anyát, aki egy képet hímez a Holdról, aminek egyharmada leválik a többiről. Ez utalás az 1. évad 10. epizódra, ahol a Hold egy darabja a Föld felé zuhan.

(Thibo84)
 

Noha Grace-t eredetileg az 1900-as évek eleji dajkának tervezték, stílusa végül az 1950-es évekbeli háziasszonyra változott, amikor anyai szerepet vállalt a hét gyermek számára.

(Thibo84)
 

Ben pulcsijának színe a show folyamán változik, jelezve Klaus erejének növekedését.

(Thibo84)
 

Billy Dec-et, Alec Whaite-ot és Russell Dennis Lewist meghallgatták Diego Hargreeves szerepére.

(Thibo84)
 

Ben Thompsont és Skyler Maxont meghallgatták Luther Hargreeves szerepére.

(Thibo84)
 

Luke Ryant meghallgatták Ötös szerepére.

(Thibo84)
 

Joshua Logan Moore-t, Tommy Savast, Andrew Durand-t és Stephen Louis Grush-t is meghallgatták Klaus Hargreeves szerepére.

(Thibo84)
 

Az 1. évad 8. epizódjában bemutatott kabin ugyanaz, mint az In The Dark 2. évadjában. Ugyanez a kabin szerepel a Polar and Red című filmben is.

(Thibo84)
 

A műsorban felhasznált dalok közül az egyik Paloma Faith-től a Never Tear Us Apart. Paloma évek óta ismeri Robert Sheehant (Klaus Hargreaves).

(Thibo84)
 

Ez a második képregényfilm Adam Godley (Pogo) számára a Powers (2015) után.

(Thibo84)
 

A képregényekben Allison fehér bőrű, a sorozatban viszont afroamerikai.

(Thibo84)
 

Ez Colm Feore (Sir Reginald Hargreeves) negyedik képregény-adaptációja, miután megjelent a Thor (2011), A csodálatos Pókember 2. (2014) és Gothamben (2014).

(Thibo84)
 

Számos utcai jelenet található a King Streeten, Hamiltonban, Ontarióban, beleértve a Vörös Templom kávézót és a Sparkle éttermet.

(Thibo84)
 

A program logója – egy esernyő – minden epizódban másképp jelenik meg.

(Thibo84)
 

A sorozat címeit és stáblistáját ugyanolyan stílusban mutatják be, amilyet korábban a Buffy, a vámpírok réme című tévésorozathoz (1997–2003) használtak.

(Thibo84)
 

Ez Elliot Page harmadik képregény-adaptációja az X-Men filmek után.

(Thibo84)
 

Emmy Raver-Lampman Pearl Krabst alakította a chicagói Spongyabob musicalben. Ő volt az egyetlen főszereplő, aki nem lépett át a műsorral a Broadwaybe, ehelyett a távozás mellett döntött, és az Esernyő Akadémiát választotta.

(Thibo84)
 

Alice Liddell, a lány, aki inspirálta Lewis Carrollt az "Alice Csodaországan" megírásához, miután felnőtt, feleségül ment egy Reginald Hargreaves nevű férfihoz.

(Thibo84)
 

A 2. évadban a kastély, ahol Klaus él, Octavia Spencer karakterének, Madame CJ Walkernek az otthona volt egy másik Netflix produkcióban, a "Self-Made"-ben.

(Thibo84)
 

A sorozat 2019-ben játszódik, és naprakész rendőrautók, taxik, buszok és háttérjárművek jelennek meg benne. A hangsúlyosabb járművek azok a modellek, amelyek a gyermekek 1989-es születésekor léteztek. A Hargreeves család fő járműve az 1981 előtti Rolls Royce Silver Shadow volt. Hazel és Cha-Cha 1986–1993-as Volvo 240-et vezet. Diego 1986–1990-es Chevrolet Caprice-t vezet, Syd vontatója pedig 1988 előtti Chevy vagy GMC. Figyelemre méltó kivétel a Chevy Astro kocsi, amelyet Ötös lopott el. Ezt a modellt 2005-ben, három évvel az eltűnése után szüntették meg.

(Thibo84)
 

Robert Sheehan (Klaus) másodszor játszik erőteljes egyént. Korábban Nathant játszotta a Kívülállókban (2009), ahol hatalma a halhatatlanság és a szellemek látásának képessége volt.

(Thibo84)
 

A 2. évad hatodik részében beszélt "svéd" a svéd anyanyelvűek számára szinte érthetetlen.

(Thibo84)
 

Heather Sanderson három különböző karaktert ábrázol négy különböző epizódban.

(Thibo84)
 

A képregényben a Hargreeves család minden tagjának van kódneve. A sorozatban néha csak Luthert szólítják a kódnevével, ami az Űrfiú.

(Thibo84)
 

A kastély címerén az "UT MALUM PLUVIA" mottó szerepel, ami azt jelenti: "Mikor a gonosz eső esik".

(Thibo84)
 

A dátum, amikor Ötös elhagyja az Akadémiát, és időugrást hajt végre, 2002. november 10.

(Thibo84)
 

A 8. epizódban Hazel és Agnes abban a motelben szállnak meg, amelyet a Schitt's Creek című műsor forgatásához használtak.

(Thibo84)
 

Gerard Way három számot énekelt a sorozat alatt. Az első évadban a „Happy Together”-t és a „Hazy Shade of Winter”-t énekelte, a második évadban a „Here Comes The End”-et.

(Thibo84)
 

A Vanya által írt könyv hátoldalán található recenziót Gerard Way írta.

(Thibo84)
 

Vanya a karakterek bemutatásánál az első epizódban Az Operaház fantomját játssza (Lindsey Stirling hegedűművész előadása).

(Thibo84)
 

Annak ellenére, hogy az első évad fő eseményei 2019-ben játszódnak, egyetlen szereplő sem használ mobiltelefont egyetlen epizódban sem. Nyilvános fizetős vagy vezetékes telefonokat használnak a kommunikációra.

(Thibo84)
 

Gerard Way, a "My Chemical Romance" frontembere írta az eredeti képregénysorozatot.

(Thibo84)
 

Aidan Gallaghernek (Ötös) a gyermekmunkára vonatkozó törvények miatt semmilyen fegyveres küzdési jelenetnél nem volt szabad a díszletben tartózkodnia. Dublőrt használtak helyette.

(Thibo84)