Mary Alice Emmy-díjas színésznő.

Halálának hírét a New York-i hatóságok közölték a nyilvánossággal, további részleteket azonban nem közöltek annak körülményeiről.

Mary Alice filmes és színházi színészként egyaránt nagy szakmai elismerésnek örvendett. Pályafutása során közel 59 filmben és sorozatban volt látható, a szélesebb nézőközönség a Cosby Show A Different World című spin-off sorozatából ismerhette meg.

Első komolyabb szerepét a a Sparkle című filmben kapta, amelyben Effie Williamst alakította. 1987-ben az August Wilson Kerítések című művének Broadway-adaptációjában nyújtott alakításáért Tony-díjjal tüntették ki, majd 1993-ban I'll Fly Away című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat nyert.

Legismertebb alakítása Orákulumként a kultikus Mátrix - Forradalmakban látható. További ismert szerepei a Puszta kézzel, a Providence, az Oz, a Tökéletes világ és az Ébredések című produkciókban voltak.

“Minden idők egyik legnagyobb színésznője voltál!!! Köszönöm a munkát, az inspirációt és köszönöm Rose-t” - írta halálhírének kapcsán Viola Davis. Mary Alice 2005-ben az új Kojak című sorozatban vállalt szerepe után visszavonult a színészettől. Nyugodjon békében!

98 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Mary Alice

Mary Alice

szül. 1941. 12. 03. - elhunyt 2022. 07. 27.
Indianola, Mississippi, Egyesült Államok
Mary Alice 1941. december 3-án született a Mississippi államban található Indianolaban, az Egyesült Államokban. Ozelar Jurnakin és Sam Smith gyermekeként látta meg a napvilágot. Már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színészet iránt, színpadi karrierje szülővárosában vette kezdetét. Kétéves volt, amikor szüleivel... több»