Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
94%

Az utolsó királyság (2015-2022)

The Last Kingdom
Filmadatlap
 
55
Szereplők
7
Vélemények
300
Képek
3
Videók

Galéria (300)

Emily Fox
Emily Fox
Ian Hart

Videók (3)

 
Emmersson   2022. 05. 13.

legújabb vélemény

0
Angolszász históriák

Bernard Cornwell nyolc könyvből álló történetéből készült a sorozat. Ezért sem meglepő, hogy sokkal jobb, pörgősebb, mint a Vikingek című sikersorozat. Én sajnos ezt láttam előbb, most nézem a Vikingeket. Emiatt nagyon unom, nagyon-nagyon! Muszáj párhuzamot vonni, még ha nem is ugyanazt az időszakot mutatja be a két történet. Van pár átfedés a szereplőkben és a helyszínekben, de sokkal több hasonlóság nincs. Itt egy szimpatikus főszereplő vívódását láthatjuk, a Vikingekben egy bárgyú, állandóan vigyorgó anti-színész van a középpontban. Míg itt van iránya a történetnek, addig a másik csapong, lassú és unalmas. Aki még egyiket sem látta, de tervbe vette mindkét sorozatot, annak erősen ajánlom, hogy a Vikingekkel kezdje, hogy utána elnyomhassa Az utolsó királysággal annak sivár világát!

 
Deku   2017. 08. 23.

2

Látványilag nagyon pöpecül rendben van a sztori pedig kegyetlenül izgalmas. Magával vonz az összes részre, jöhetne belőle még bőven nem tudom megunni. Újra nézős.

 
Ronin   2016. 06. 14.

2

Na, nem számítottam ilyen erős szériára, de ez brutálisan jó lett. A látvány a helyén, a történetvezetés elsőosztályú, ez erősen 5-ös!

 
tamas84   2016. 04. 19.

1

Baromi jó sorozat lett. Nagyon jó az atmoszférája, azért az durva, hogy amíg nekünk a közszolgálati tévéből az M1 jutott, a briteknek BBC-jük van. :)

 
coyote   2015. 11. 17.

1

Okos, szórakoztató, és az első perctől kezdve beszippant. Ennyi!

 
moco22   2020. 06. 13.

1

Nagyon-nagyon jó sorozat, jól összeválogatott szereplőkkel. Nincs olyan rész, ami unalmas lenne. Újra és újra megnézem . Büszke vagyok, hogy nálunk forgatták. Várom az 5. (6,7,8...100) évadot. Remélem még folytatják.

 
Robinson76   2021. 04. 29.

0
Vikingek után szabadon...

Valamiért egy kicsit – vagy talán nem is annyira kicsit – a Vikingek sorozatra emlékeztet ez a széria. Történetünk főhőse a létező történelmi személyiségek és események mögé bújtatott, kitalált hadvezér, bizonyos Uthred, aki pártfogóival egyetemben sajátos és kegyetlen módszerekkel alakítja a megtépázott északi világ sorsát, miközben próbálja visszaszerezni az őt megillető Bebbanburg várát. Ez egy izgalmakkal teli kaland, amely egész Anglia sorsára hatással van, és mindezek mellett szerelmek, család, örök barátságok, nagy csaták és hőstettek, árulók és szentek, becsület, csalódás, valamint az identitástudat keresése, ami a legjellemzőbb vonulatai a sorozatnak. Az események sokasága, a díszletek, a kosztümök, a zene, a keresztény és a viking kultúra teljesen hitelesen kerül bemutatásra. A Vikingekkel ellentétben itt a szereplők jelleme nem változik meg még évtizedek után sem. Aki ravasz, sunyi, becsvágyó, vagy éppen becsületes és lojális, az is marad a későbbiekben is. Ezért talán kevésbé izgalmasak a karakterek, és mindenkiről borítékolható, hogyan viselkedik majd egy adott helyzetben. Ennek a szériának a legjava azonban kis hazánkban készült – ugyanis nagyrészt itt forgatták –, ezért pedig természetesen jár a külön elismerés, úgy a helyszínekért, mint a stábtagok és szereplők alakításáért.