Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Volt egyszer két Németország (2015)

Deutschland 83
Filmadatlap
 
33
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Jonas Nay
Jonas Nay
Nikola Kastner
Jonas Nay
Jonas Nay
Jonas Nay
Jonas Nay
Jonas Nay

Videók (1)

 
Fikatours_blogger   2023. 04. 17.

legújabb vélemény

0

A németeknek az a szerencséje, hogy mindkét oldalról vannak hiteles forrásaik, ezért a sorozatban látott hátteret tekinthetjük történelmi korrajznak is. A fikció része kicsit naivra sikerült, de engem szórakoztatott.

 
Robinson76   2020. 12. 14.

0
Remekbe szabott korrajz kémtörténetbe ágyazva

A széria egy remek kémtörténet keretein belül mutatja be a kettészakadt Németországot. Mindezt olyan hitelességgel teszi, hogy a néző leül, és csak néz, és csak úgy belefeledkezik abba, amit lát. Bár klasszikus elemekkel dolgozik a sorozat, a képi világa elragadó. A díszletek és a korrajz egyszerűen nagyszerű, egyre csak bonyolódnak a szálak, így végig fenn tudja tartani a néző figyelmét. Zsánerem a műfaj, ezért nem is adhatok rá mást, mint 5 csillagot.

 
bbozsi   2016. 07. 05.

0

Színvonalasan megcsinált jó sztori. Jó végre nem amerikai szennyeket látni ebben a műfajban is. A vége sajnos gyengusz, de talán a második évad kijavítja.

 
penzesisti   2017. 08. 18.

0

Jól bemutatja a film a megosztott Németország hangulatát, hiteles, igaz, történelmileg helytálló. Érdekes, a főszereplő hiteles, jó karakter. Érdemes nézni.

 
Zenta   2017. 03. 01.

0

Nagy meglepetés volt számomra ez a film, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Egészen kiválóan összerakott, végig roppant izgalmas és üresjárat nélküli széria.

 
khatta   2017. 05. 11.

0

1983-ban én 23 éves voltam. Akkor nem sokat hallottam a hidegháborúról, majd csak jóval később. Ez a sorozat korhűen mutatja be az akkori kettészakadt Németország közötti különbséget a hétköznapi és a politikai szinten. szinte egy huzamba néztem meg.