79% 74 szavazat
A császárné

A császárné

The Empress
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
22
Szereplők (22)
10
Képek (10)
3
Videók (3)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Két fiatal találkozik. Sorsszerű találkozás, a közmondásos szerelem első látásra. A férfi Ferenc József osztrák-magyar császár, a nő Elisabeth von Wittelsbach, bajor hercegnő, Ferenc feleségének húga.

(Hupka Adrián)

Ország: Németország
Premier: 2022.09.29. | Netflix (2022.09.30.)
 
2023.09.06 MP170506

legújabb vélemény

Nagyon jó sorozat! Ez nem igaz történet, attól függetlenül, hogy kik a karakterek, aki úgy ül le megnézni, az csalódni fog. A színészi játék nagyszerű, és a történet is remek.

0
 
2022.10.08 szemtelen

Erzsébet & Ferenc

Ez nem dokumentumfilm, ez egy történelmi karaktereken alapuló kitalált beszámoló. Mindamellett remek szórakoztató alkotás Erzsébet és Ferenc nagy szerelmi történetéről. Erzsébet korát megelőző fiatal nő, aki lázad a 19. század merev szabályai és az udvar ellen. Aztán Ferenc a többrétegű, törött uralkodó, aki nagy szerepet játszott a modern európai történelem alakításában. Élvezetes a Habsburg-udvar kulisszái mögötti féltékenység, intrikák és hatalmi harcok bemutatása. A szereplőgárda nagyszerű, a jelmezek és a díszlet csodálatos. Kellett már egy új verzió a mézescsupros Romy Schneider film után. Rokonszenves, vonzó sorozat! Négy és fél pont az ötből.

2
 
2022.10.06 JRD

Ragacsos történelem át és/vagy újra írása. Sissi legendája erős és túlidealizált, bár ez utóbbit az emberek nem szívesen veszik tudomásul. Ez a film sem több, mint egy vélhetően tetszetős téma újrázása modernizálva. Persze nézd meg, hiszen egyszer... Több

0
 
2022.10.30 Greta

Szép a zenéje, látványos, lendületes, nincsenek üresjáratok. Jól egyensúlyoz dráma és könnyedség , tények és szórakoztatás között. Telitalálatos a színész-választás, és profi a hangulatfestés. Egy igazán modern sorozat, de nem rossz értelemben. Bár n... Több

0
 
2022.09.29 Ádám

Azzal, hogy modernizálja a kor problémáit nem feltétlenül értek egyet, viszont amit nagyon jól csinál a sorozat, az az, hogy elrepít egy másik időbe és világba - tényleg nagyon bele lehet merülni.

1