Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

A császárné (2022)

The Empress
Filmadatlap
 
22
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
3
Videók

Galéria (10)

Videók (3)

 
Syracuse   2022. 11. 06.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Maga a nagybetűs Történelemhamisítás. Az aradi tizenhárom kivégzése alatt Ferenc József majdhogynem könnyre fakad?! Aztán az anyjával veszekszik, hogy hát csak nem kellett volna őket kivégeztetni?! Azt hiszem, ebben a témában magyar embernek ennél jo... több»

 
szemtelen   2022. 10. 08.

2
Erzsébet & Ferenc

Ez nem dokumentumfilm, ez egy történelmi karaktereken alapuló kitalált beszámoló. Mindamellett remek szórakoztató alkotás Erzsébet és Ferenc nagy szerelmi történetéről. Erzsébet korát megelőző fiatal nő, aki lázad a 19. század merev szabályai és az udvar ellen. Aztán Ferenc a többrétegű, törött uralkodó, aki nagy szerepet játszott a modern európai történelem alakításában. Élvezetes a Habsburg-udvar kulisszái mögötti féltékenység, intrikák és hatalmi harcok bemutatása. A szereplőgárda nagyszerű, a jelmezek és a díszlet csodálatos. Kellett már egy új verzió a mézescsupros Romy Schneider film után. Rokonszenves, vonzó sorozat! Négy és fél pont az ötből.

 
JRD   2022. 10. 06.

0

Ragacsos történelem át és/vagy újra írása. Sissi legendája erős és túlidealizált, bár ez utóbbit az emberek nem szívesen veszik tudomásul. Ez a film sem több, mint egy vélhetően tetszetős téma újrázása modernizálva. Persze nézd meg, hiszen egyszer... több»

 
Ádám   2022. 09. 29.

1

Azzal, hogy modernizálja a kor problémáit nem feltétlenül értek egyet, viszont amit nagyon jól csinál a sorozat, az az, hogy elrepít egy másik időbe és világba - tényleg nagyon bele lehet merülni.

 
Greta   2022. 10. 30.

0

Szép a zenéje, látványos, lendületes, nincsenek üresjáratok. Jól egyensúlyoz dráma és könnyedség , tények és szórakoztatás között. Telitalálatos a színész-választás, és profi a hangulatfestés. Egy igazán modern sorozat, de nem rossz értelemben. Bár n... több»

 
BÉLA Nézhetetlen  2022. 10. 01.

0
Szirup

Bezzeg arról nem szól a film, amit ez a suhanc gyilkos művelt Magyarországon. Egyébként Libényi János is meg érdemelne már egy filmet. Csak úgy mellékesen: magyar király és nem császár.