A legjobb romantikus történelmi sorozatok, amiket MOST streamelhetsz magyarul

Még mindig (már megint) Bridgerton-lázban ég a streaming közösség, hetekkel a második évad premierje után is még mindig a Netflix nézettségi listájának élén csücsül a sorozat. Aki egy kis kosztümös romantikázásra vágyik, az keresve sem találhat ennél jobbat? Jobbat talán nem, de hasonlóan jót többet is! Hogy ne kelljen átturkálnotok a streaming világ minden sötét bugyrát, inkább mutatunk nektek néhányat mi!

#7

79 A császárné  (2022)

(6)

dráma | romantikus | történelmi

Netflix

Két fiatal találkozik. Sorsszerű találkozás, a közmondásos szerelem első látásra. A férfi Ferenc József osztrák-magyar császár, a nő Elisabeth von Wittelsbach, bajor... több»

Amikor a lázadó Erzsébet beleszeret Ferenc császárba, és a menyasszonya lesz, bekerül a bécsi udvar feszültségekkel és intrikákkal teli világába. A pozitív nézői fogadtatásban részesült sorozat mindazok igényeit kielégíti, akik kedvelték A korona intrikáit és A Birdgerton család romantikus, fülledt világát.
#6

89 Gentleman Jack  (2019)

(2) (2)

dráma

HBO Max

1832-őt írunk. Anne Lister hosszú évek után visszatér Nyugat-Yorkshire-be, hogy felvirágoztassa családja egykori kúriáját, illetve annak környékét. több»

Az 1800-as években játszódó sorozat Anne Lister naplóin alapul. A kalandos életet élő nő hazatér, hogy felvirágoztassa családja birtokát. Közben kódnyelven írt naplójában leszbikus vágyai kiéléséről ír.
#5

77 A Bridgerton család  (2020)

(26) (11)

dráma | romantikus

Netflix

A bestseller könyv ihlette sorozat a Bridgerton család nyolc elválaszthatatlan testvérének történetét és szerelmi életét követi nyomon a fiktív Angliában. A Julia... több»

A sorozat a Bridgerton család gyermekeiről és az ő szerelmi életükről szól. A nemesi körökben minden a jó házasodáson múlik, ám van egy titokzatos író, aki látszólag mindenki sötét titkát ismeri és ki is teregeti azokat.
#4

86 Az uralkodónő  (2013)

(18)

dráma | fantasy

A sorozat I. Mária, a skótok királynőjének életét mutatja be. VIII. Henrik angol király lánya zárdában nevelkedik, majd Franciaországban folytatódik taníttatása, ahol nem... több»

A sorozat Stuart Mária skót királynő életét mutatja be. VIII. Henrik lányaként előbb zárdában, majd francia földön nevelkedett barátok és segítők nélkül. Így készült fel a rá váró uralkodói feladatokra. A sorozat nem feltétlenül ragaszkodik minden téren a történelmi hűséghez, de cserébe intrika, szex és politikai cselszövés is van benne bőven.
#3

90 Viktória  (2016)

(9)

dráma | életrajzi | történelmi

HBO Max

2. évad: A sorozat Viktória királynő uralkodásának kezdeti időszakát mutatja be. A második évad a dolgozó anyáról szól, aki próbálja egyensúlyban tartani a szülői és a... több»

Az alig 18 évesen a brit trónra kerülő Viktória királynő szerelemből ment férjhez Albert herceghez. A sorozat nem csak kettejük románcát dolgozza fel, de azt is bemutatja, hogyan lett a kezdetben tanácstalan fiatal királynőből tapasztalt és megfontolt uralkodó.
#2

88 Outlander - Az idegen  (2014)

(21) (10)

dráma | fantasy | romantikus

Netflix

Claire Randall (Caitriona Balfe) a hadsereg egyik ápolója, aki rejtélyes körülmények között 1945-ből hirtelen 1743-ban találja magát. Itt arra kényszerítik, hogy menjen hozzá... több»

Már hetedik évadját tapossa, ebből az első öt a Netflixen is megnézhető. A némi sci-fivel átitatott romantikus sorozat főhőse egy időutazó nő, akinek szerelmi viszonya különböző korokon keresztül szövődik ugyanazon férfival. Hol a XVIII. századi skót felföldön, hol az amerikai függetlenségi háború idején.
#1

90 Downton Abbey  (2010)

(12) (6)

dráma | romantikus

HBO Max | SkyShowtime | TV-ben (DUNA, csütörtök 01:33)

V. György brit király uralkodása idején járunk. A Yorkshire-ben található nagybirtokon, Downton Abbey-n élnek az arisztokrata Crawley család tagjai és szolgálóik. A történet a... több»

Az igen népszerű sorozat hat évadot és több filmes felddolgozást is megért. A történet 1912-ben a Titanic pusztulása után veszi kezdetét és a nemes Crawley család és szolgálóik mindennapjaiba enged bepillantást.