Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Outlander - Az idegen (2014-2020)

Outlander
Filmadatlap
 
76
Szereplők
22
Vélemények
395
Képek
13
Videók

Galéria (395)

Videók (13)

 
JRD   2023. 04. 27.

legújabb vélemény

0
Skótok, kiltek, harcok, történelem és romantika

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tényleg vagy százszor elmentem a sorozat mellett. Aztán végül, engedve a sors ösztökélésének, belecsaptam. Bevallom, gyengeségei ellenére az egyik kedvencemmé vált. Kevés film, sorozat érint meg úgy igazán, de ez benne van abban a pár darabban. A kulturális érdekessége ragadott meg. Nem sokat tudok Skóciáról és a történelmükről, de a sorozat kíváncsivá tett. Eredeti nyelven nézni állati nagy élmény volt. A skót akcentussal beszélt angol nyelv, nos, érdekes és vonzó élmény. Mondhatnánk azt, hogy ez egy romantikus sorozat, de érdekesebb a hazafias vonala. (Persze a romantikus szál sem rossz, némi ízléses erotikával.) Hogy érdemes-e megnézni? Nos, ez nem is vitás. Kalandos, érzelmes, intrikus, harcos. Szerintem valahol megérinti az ember szívét ez a skót világ, a hagyományaik. De ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.

1

Diana Gabaldon története hihetetlen érzelmes és felkavaró, és ha a történelmi részeket tekintjük, még hiteles is. A könyve alapján elkészült sorozat pedig nem rontja a színvonalt. Az Outlander annyira romantikus, hogy az már majdnem túl sok. Mégis az... több»

 
Robinson76   2020. 03. 26.

0
Nekem kicsit idegen az Idegen

Ebben a sorozatban minden benne van: jó és egyre jobb színészi alakítások, az elején egy kicsit vontatott, de egyre izgalmasabb történet. Gyönyörű, eredeti tájak és remek fényképezés jellemzi, ezt a romantikus, eseménydús, néhol humoros és lebilincselő széria. Meg van benne minden, ami ahhoz kell, hogy kiszakítsa az embert a városi forgatagból, a mindennapos mókuskerékből. Az Outlander egy minőségi, nagyszabású kivitelezéssel párosuló, kosztümös, romantikus, történelmi dráma és sci - fi sorozat. Nekem nem kimondottan zsánerem, de jó szívvel tudom ajánlani...elsősorban hölgyeknek.

 
Lonka   2021. 12. 21.

0

Az első 4 évad tetszett. Izgalmas és látványos időutazós sorozat, de az 5. évadra nagyon elfáradt.

 
jfruzsi97   2020. 09. 22.

0

Elég "öszetett" műfaj terén. Pár részt át kellett 'vergődni', majd beindul. Időutazás, csatajelenetek, rablás, rohanás minden, ja persze és egy romantikus szál kezdete, ami végigperzseli az évadokat. Nem gondoltam, hogy megfog ez a sorozat. De mégis van benne valami, ami miatt nézni és néznem kell.

 
Az amatőr   2018. 06. 16.

0

Magával ragadott a gyönyörű skót táj ,aminek varázsa az egész történetben érezhető. A kosztümök is jól meg lettek tervezve,egyszóval különlegesen korabeli élményt nyújt a sorozat.Kicsit misztikus,időutazós,amitől előre rettegtem,hogy biztos gagyi les... több»

 
czigler.nora   2017. 08. 01.

0

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a sorin felbuzdulva elkezdjem a könyveket, ami persze milliószor jobb volt. Utána a sori nagyon gagyinak tűnt, de lehet újrakezdem majd.

A film összbevétele 3 313 dollár volt (imdb.com).

 

Sam Heughan töltötte a legtöbb időt a sminkesnél, főleg a sebesülések miatt.

(jfruzsi97)
 

A forgatás idején a skót szoknyák alatt a férfiak nem hordtak semmit.

(jfruzsi97)
 

Liam Neeson és Sean Connery neve is felmerült Jamie szerepére.

(jfruzsi97)
 

Maga az írónő (Diana Gabaldon) is feltűnik a sorozat egyik epizódjában.

(Evcsi95)
 

Laura Donnelly és Sam Heughan ugyanabban a színi iskolában végzett, sőt osztálytársak voltak.

(ps)