Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Outlander - Az idegen (2014-2020)

Outlander
Filmadatlap
 
76
Szereplők
20
Vélemények
395
Képek
13
Videók

Galéria (395)

Videók (13)

 
vengerszkij   2021. 08. 30.

legújabb vélemény

0
Műfajok háborúja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ebben a sorozatban szinte minden műfaj benne van, de olyan szinten végletesen, hogy az ember azt érzi, szándékosan tesztelik a néző tűréshatárát. Misztikus drámaként indul, majd csöpögős (szó szerint), könnyed romantikus lovagregény besorolást kaphat a gyanútlan közönségtől. Majd mindez átcsap szoft-pornóba, dramaturgiailag teljesen indokolatlan pillanatban mutatva "lankadt férfiasságokat". Az első széria vége pedig sima horror kategória, gyakorlatilag "Fűrész" szinten, kisebb nagyobb szado-mazo melegpornó jelenetekkel fűszerezve. Kimondatlan cél úgy alapvetően a férfi nem lealacsonyítása köntörfalazás nélkül, az evés-ivás/fajtalankodás/háborúzás hármason kívül nemigen érdekli őket más a filmben. Műfaji összetettségéből adódóan a számításait mindenki megtalálhatja benne, nekem sajnos nem sikerült, az első évad végén elvesztettem a fonalat.

 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.

1

Diana Gabaldon története hihetetlen érzelmes és felkavaró, és ha a történelmi részeket tekintjük, még hiteles is. A könyve alapján elkészült sorozat pedig nem rontja a színvonalt. Az Outlander annyira romantikus, hogy az már majdnem túl sok. Mégis az... több»

 
Robinson76   2020. 03. 26.

0
Nekem kicsit idegen az Idegen

Ebben a sorozatban minden benne van: jó és egyre jobb színészi alakítások, az elején egy kicsit vontatott, de egyre izgalmasabb történet. Gyönyörű, eredeti tájak és remek fényképezés jellemzi, ezt a romantikus, eseménydús, néhol humoros és lebilincselő széria. Meg van benne minden, ami ahhoz kell, hogy kiszakítsa az embert a városi forgatagból, a mindennapos mókuskerékből. Az Outlander egy minőségi, nagyszabású kivitelezéssel párosuló, kosztümös, romantikus, történelmi dráma és sci - fi sorozat. Nekem nem kimondottan zsánerem, de jó szívvel tudom ajánlani...elsősorban hölgyeknek.

 
Az amatőr   2018. 06. 16.

0

Magával ragadott a gyönyörű skót táj ,aminek varázsa az egész történetben érezhető. A kosztümök is jól meg lettek tervezve,egyszóval különlegesen korabeli élményt nyújt a sorozat.Kicsit misztikus,időutazós,amitől előre rettegtem,hogy biztos gagyi les... több»

 
jfruzsi97   2020. 09. 22.

0

Elég "öszetett" műfaj terén. Pár részt át kellett 'vergődni', majd beindul. Időutazás, csatajelenetek, rablás, rohanás minden, ja persze és egy romantikus szál kezdete, ami végigperzseli az évadokat. Nem gondoltam, hogy megfog ez a sorozat. De mégis van benne valami, ami miatt nézni és néznem kell.

 
czigler.nora   2017. 08. 01.

0

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a sorin felbuzdulva elkezdjem a könyveket, ami persze milliószor jobb volt. Utána a sori nagyon gagyinak tűnt, de lehet újrakezdem majd.

 
Evcsi95   2018. 01. 22.

0

Teljesen oda vagyok meg vissza. A magyarul megjelent köteteit a sorozatnak vagy háromszor elolvastam már, de nem tudok betelni velük. A sorozat eddigi három évadjának részeit is már milliószor láttam. Teljesen magával ragad a skót táj, a skót emberek... több»

A film összbevétele 3 313 dollár volt (imdb.com).

 

Sam Heughan töltötte a legtöbb időt a sminkesnél, főleg a sebesülések miatt.

(jfruzsi97 )
 

A forgatás idején a skót szoknyák alatt a férfiak nem hordtak semmit.

(jfruzsi97 )
 

Liam Neeson és Sean Connery neve is felmerült Jamie szerepére.

(jfruzsi97 )
 

Maga az írónő (Diana Gabaldon) is feltűnik a sorozat egyik epizódjában.

(Evcsi95)
 

Laura Donnelly és Sam Heughan ugyanabban a színi iskolában végzett, sőt osztálytársak voltak.

(ps)