2023.04.27 12:01 JRD Olvasottság: 895x
0

Skótok, kiltek, harcok, történelem és romantika

Tényleg vagy százszor elmentem a sorozat mellett. Aztán végül, engedve a sors ösztökélésének, belecsaptam. Bevallom, gyengeségei ellenére az egyik kedvencemmé vált. Kevés film, sorozat érint meg úgy igazán, de ez benne van abban a pár darabban.

A kulturális érdekessége ragadott meg. Nem sokat tudok Skóciáról és a történelmükről, de a sorozat kíváncsivá tett. Eredeti nyelven nézni állati nagy élmény volt. A skót akcentussal beszélt angol nyelv, nos, érdekes és vonzó élmény.

Skótok, kiltek, harcok, történelem és romantika

Mondhatnánk azt, hogy ez egy romantikus sorozat, de érdekesebb a hazafias vonala. (Persze a romantikus szál sem rossz, némi ízléses erotikával.) Hogy érdemes-e megnézni? Nos, ez nem is vitás. Kalandos, érzelmes, intrikus, harcos. Szerintem valahol megérinti az ember szívét ez a skót világ, a hagyományaik. De ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

Megjegyzés: Nemrég az egyik kereskedelmi csatorna elkezdte vetíteni magyar szinkronnal. Bevallom, kíváncsian ültem le a tévé elé, hogy vajon a szereplők milyen magyar hangokat kaptak. Hát, szívet szaggató csalódás volt. Eltűnt Fraser férfias hangja, helyette egy nyámnyila fickócska hangocska lett a szinkronja. Claire harcias, öntudatos női hangja meg szinte egy középiskolás kislány hangja. Tehát okkal-joggal vetődött fel bennem a kérdés: hova lett a legendás tehetség a magyar szinkronhangok kiválasztásánál?! Egy ideje rosszabbnál rosszabb szinkronizálások születnek, noha még pár éve is a magyar szinkron a világ élvonalába tartozott.

dráma | fantasy | romantikus

Claire Randall (Caitriona Balfe) a hadsereg egyik ápolója, aki rejtélyes körülmények között 1945-ből hirtelen 1743-ban találja magát. Itt arra kényszerítik, hogy menjen hozzá... több»

0