Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

A Bridgerton család (2020)

Bridgerton
Filmadatlap
 
38
Szereplők
16
Vélemények
9
Képek
5
Videók
 
szanko   2021. 04. 05.

legújabb vélemény

0
Könnyed, romantikus kikapcsolódás

Szerintem nem volt rossz. Engem egyáltalán nem zavart a bőrszín. Aki erre érzékeny, ne kezdje el nézni, nem fog neki tetszeni! Szépek voltak a ruhák és a tájak, tetszett az egész sorozat képi világa. Ha valaki történelmi filmet szeretne nézni, olyat, ahol minden és mindenki korhű, el se kezdje! Aki viszont egy könnyed, romantikus történetet szeretne, annak jó kikapcsolódás lehet. A zenék is nagyon jók voltak: ismert mai zenék szólaltak meg vonós formában, ötletes volt, és illett a filmhez.

 
myatom   2020. 12. 31.

3
Rejtvény: az 1813-as londoni fekete arisztokrácia, feminizmus, multikulti, lmbtq együttállás motivációi

Google keresőbe téve a "The Top 10 Most Popular TV Shows on Netflix Right Now" keresőkifejezést a találati lista 1. helyén(!!) a Bridgerton sorozat van (jelenleg), ami egyelőre előrevetíti, hogy lehet 2. évad (alapanyag mindenesetre van hozzá, meg az... teljes kritika»


 
dailyfilmsan   2021. 02. 13.

2

Mindenki odáig és vissza van Ms. Bridgerton intrikus felnőtté válásától. Csak az folyik a csapból is, mennyire jó ez a sorozat, és nem tagadom, én is elég gyorsan végigszaladtam a részein, de öröm volt számomra a vége, mert annyira nem volt jó, hogy ... több»

 
Syracuse Nézhetetlen  2021. 01. 15.

1

Nettó történelemhamisítás. Nem is szeretném a szót fecsérelni, az ilyen semmivel sem ér többet, mint például az oly sokak által (általam is) körberöhögött Pozsonyi csata.

 
Kanyi   2021. 02. 02.

1

Észre se vettem, és 2-3 nap alatt kinéztem. Beszippantott teljesen a világa, bár egy kicsit egyszerűnek tűnik, de annyira érdekes, és ért bőven meglepetés benne.

 
Melinda   2021. 01. 06.

1

Valahol olvastam, hogy Jane Austen világának és a Gossip Girl sorozat egyvelegének titulálták a Bridgertonok történetét. Teljesen joggal. Fenomenálisan vegyíti mindkettőből a legjobbat, hogy valami szemet gyönyörködtető, könnyed kikapcsolódást hozzon... több»

 
HETEDIK Nézhetetlen  2021. 01. 30.

0

Netflix gyártású amcsi szappanopera kosztümös filmnek álcázva. Az évad vége felé pedig nézhetjük, ahogy a kiscsajt szanaszét döngetik. Bravó!

Galéria (9)

Videók (5)

 

Spoiler: Az első sorozat végén Daphne (Phoebe Dynevor) fiút szül. A könyvben azonban Amelia, Belinda és Caroline után David csak a pár negyedik közös gyermeke volt.

(hp)
 

Csak az első évadra csaknem 7500 jelmez készült. A jelmezek elkészítése és gyártása 5 hónapot vett igénybe.

(hp)
 

Golda Rosheuvel Charlotte királynőt alakította a sorozatban. A királynő 1761 és 1818 között valóban Angliában kormányzott, és III. György felesége volt. (akinél mentális betegség alakult ki). Sok történész szerint Charlotte királynő volt az első brit királynő, aki valószínűleg afrikai származású volt.

(hp)
 

A szexjelenetek forgatásakor egy szakértőt is bevontak az alkotók, hogy felügyelje a munkálatokat.

(hp)
 

Lady Whistledown személyazonossága ugyanaz maradt, mint a könyvben, de a regényben csak jóval később derült ki, kiről van szó.

(hp)
 

A nyolc kötetes könyvsorozat szerzője, Julia Quinn minden könyvben valamelyik Bridgerton-testvérre fókuszál.

(hp)
 

A sorozat Julia Quinn regényeinek adaptációja. Az író elmondása szerint trilógiát tervezett, de a regénysorozat gyorsan nyolckötetes művé alakult.

(Hupka Adrián)
 
A Bridgerton lehengerlően vegyíti több területen is a modern gondolkodást és a 19. századi tradíciókat – Ariana Grande, Offenbach és Sosztakovics remekül megfér egymás mellett –, miközben egy percre sem veszíti szem elől valódi célját: a szórakoztatást. több»