Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A Bridgerton család (2020-2022)

Bridgerton
Filmadatlap
 
38
Szereplők
25
Vélemények
9
Képek
6
Videók

Galéria (9)

Videók (6)

 
Ildikó Bacskai   2022. 04. 27.

legújabb vélemény

1
A Bridgerton család (2020)

Kellemesen csalódtam ebben a sorozatban, mert bár az előítéleteimben egy bárgyú szerelmes filmre számítottam tiniknek, valójában egy szemet gyönyörködtetően megrendezett vígjátékot nézhettem meg. Kedvelhető szereplők, aranyos történet, briliáns filmzene, amit a filmtől függetlenül is szívesen hallgatok. Nagyon igényes munka.

 
BaloghBogi42   2022. 03. 30.

a nap véleménye

2
A szóbeszédek pókhálójának kavalkádja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A legtöbb embernek van egy jól kialakult, stabil, megmásíthatatlan véleménye a kosztümös filmek és sorozatok világáról, amely sokszor a nemek között fellépő sztereotípiák részét is képezi. Az esetek többségében a férfiak rettegnek attól, hogy végig k... teljes kritika»

 
Képkockák   2021. 10. 25.

a nap véleménye

4
Botrány. Dráma. Játszma. Gazdagság. Minőség.

A „nyájas olvasó” bizonyára ismeri, ha mást nem, hallomásból a Netflix egyik legsikeresebb sorozatát, a Bridgerton családot. Számomra új volt egy efféle „limonádé” sorozatot megtekinteni, főleg, hogy a célcsoportja a sorozatnak inkább a 14-15 évesek,... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2021. 02. 13.

2

Mindenki odáig és vissza van Ms. Bridgerton intrikus felnőtté válásától. Csak az folyik a csapból is, mennyire jó ez a sorozat, és nem tagadom, én is elég gyorsan végigszaladtam a részein, de öröm volt számomra a vége, mert annyira nem volt jó, hogy ... több»

 
indingo   2021. 10. 11.

1

Nem kedvelem különösképp a kosztümös filmeket/sorozatokat, de tetszett a története.

 
JRD   2022. 03. 31.

1
A 3,5 csillag...

Függetlenül attól, hogy szórakoztató, látványos, viszonylag jól vegyíti a modern szóhasználatot a kor díszleteiben élve, mégis azt kell, hogy mondjam, hogy nem akkora durranás a Bridgerton sorozat. Mondjuk itt is a Netflix az ember arcába tol minden liberális ideológiát... de kivételesen itt nem irritáló, mint a legtöbb filmben, sorozatban. Mert jól beleépítették a sztoriba ezeket a dolgokat, és nem erőltetett. Persze a menthetetlen romantikus énem imádja ezt a sorozatot, de ha levetem róla a XXI. század erotikus "frissességét", akkor ez a sorozat bizony az Értelem és érzelem, a Büszkeség és balítélet és a Pletykafészek összemosása... Talán az íróra hatással voltak ezen művek. De ezek csak hozzáadnak a sztorihoz. Van ebben a sorozatban minden, mi megdobogtatja az ember szívét. Szerelem, fojtott erotika, intrika, szócsaták, becsület és ármány... Megjegyzem: az első évadba több meztelenséget raktak. A második évadban inkább a fojtott erotika vonala volt erős. De ne hallgass rám! Nézd meg! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
myatom   2020. 12. 31.

3
Rejtvény: az 1813-as londoni fekete arisztokrácia, feminizmus, multikulti, lmbtq együttállás motivációi

Google keresőbe téve a "The Top 10 Most Popular TV Shows on Netflix Right Now" keresőkifejezést a találati lista 1. helyén(!!) a Bridgerton sorozat van (jelenleg), ami egyelőre előrevetíti, hogy lehet 2. évad (alapanyag mindenesetre van hozzá, meg az... teljes kritika»

 

A színészek valódi kora gyakran hatalmas különbséget mutat az általuk játszott karakterek kora között. Claudia Jesse (Eloise Bridgerton) 17 éves karakterét 31 évesen játssza. A 17 éves Penelope Featheringtont játszó színésznő 34 éves. A 69 éves királynét 49 éves színésznő játssza.

(JRD )
 

Az első évad álompárja a második évadban már nem jelenik meg. Csak a hercegné látható. A jóképű hercegre csak utalásokat tesznek. Ennek oka az, hogy a főszereplő szépfiú az első évadban kijelentette, hogy az ő szerepe csak egyévados , hiszen a karakter önmagára és a szerelemre talált. Tehát nem vállalná el a további szereplést.

(JRD )
 

Több modern dal is elhangzik az első évadban, klasszikus feldolgozásban: Ariana Grande: Thank U, Next; Maroon 5 feat. Cardi B: Girls Like You; Shawn Mendes: In My Blood; Billie Eilish: Bad Guy; Taylor Swift: Wildest Dreams; Celeste's Strange.

(Képkockák)
 

Phoebe Dynevor elmondása szerint Daphne számára csak az első évadhoz 104 különböző kosztüm készült.

(Képkockák)
 

Spoiler: Az első sorozat végén Daphne (Phoebe Dynevor) fiút szül. A könyvben azonban Amelia, Belinda és Caroline után David csak a pár negyedik közös gyermeke volt.

(hp)
 
A Bridgerton lehengerlően vegyíti több területen is a modern gondolkodást és a 19. századi tradíciókat – Ariana Grande, Offenbach és Sosztakovics remekül megfér egymás mellett –, miközben egy percre sem veszíti szem elől valódi célját: a szórakoztatást. több»