Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

A Bridgerton család (2020-)

Bridgerton
Filmadatlap
 
38
Szereplők
21
Vélemények
9
Képek
6
Videók

Galéria (9)

Videók (6)

 
Képkockák   2021. 10. 25.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
Botrány. Dráma. Játszma. Gazdagság. Minőség.

A „nyájas olvasó” bizonyára ismeri, ha mást nem, hallomásból a Netflix egyik legsikeresebb sorozatát, a Bridgerton családot. Számomra új volt egy efféle „limonádé” sorozatot megtekinteni, főleg, hogy a célcsoportja a sorozatnak inkább a 14-15 évesek,... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2021. 02. 13.

2

Mindenki odáig és vissza van Ms. Bridgerton intrikus felnőtté válásától. Csak az folyik a csapból is, mennyire jó ez a sorozat, és nem tagadom, én is elég gyorsan végigszaladtam a részein, de öröm volt számomra a vége, mert annyira nem volt jó, hogy ... több»

 
Szilonka   2021. 10. 12.

1

Egynek elment, de nem ájultam el tőle. Sőt a főszereplő tudatlansága már-már kínos volt. A ruhák legalább szépek.

 
Ms. Akárki   2021. 10. 10.

1

Remek sorozat. Végig lekötötte a figyelmemet, pedig a hasonló stílusú kosztümös, romantikus sorik nem igazán szoktak tetszeni. Nagyon kíváncsi voltam, ki lesz a pletykalap írója, és leesett az állam a végén... :O

 
myatom   2020. 12. 31.

3
Rejtvény: az 1813-as londoni fekete arisztokrácia, feminizmus, multikulti, lmbtq együttállás motivációi

Google keresőbe téve a "The Top 10 Most Popular TV Shows on Netflix Right Now" keresőkifejezést a találati lista 1. helyén(!!) a Bridgerton sorozat van (jelenleg), ami egyelőre előrevetíti, hogy lehet 2. évad (alapanyag mindenesetre van hozzá, meg az... teljes kritika»

 
Syracuse Nézhetetlen  2021. 01. 15.

1

Nettó történelemhamisítás. Nem is szeretném a szót fecsérelni, az ilyen semmivel sem ér többet, mint például az oly sokak által (általam is) körberöhögött Pozsonyi csata.

 
Kanyi   2021. 02. 02.

2

Észre se vettem, és 2-3 nap alatt kinéztem. Beszippantott teljesen a világa, bár egy kicsit egyszerűnek tűnik, de annyira érdekes, és ért bőven meglepetés benne.

 

Több modern dal is elhangzik az első évadban, klasszikus feldolgozásban: Ariana Grande: Thank U, Next; Maroon 5 feat. Cardi B: Girls Like You; Shawn Mendes: In My Blood; Billie Eilish: Bad Guy; Taylor Swift: Wildest Dreams; Celeste's Strange.

(Képkockák)
 

Phoebe Dynevor elmondása szerint Daphne számára csak az első évadhoz 104 különböző kosztüm készült.

(Képkockák)
 

Spoiler: Az első sorozat végén Daphne (Phoebe Dynevor) fiút szül. A könyvben azonban Amelia, Belinda és Caroline után David csak a pár negyedik közös gyermeke volt.

(hp)
 

Csak az első évadra csaknem 7500 jelmez készült. A jelmezek elkészítése és gyártása 5 hónapot vett igénybe.

(hp)
 

Golda Rosheuvel Charlotte királynőt alakította a sorozatban. A királynő 1761 és 1818 között valóban Angliában kormányzott, és III. György felesége volt. (akinél mentális betegség alakult ki). Sok történész szerint Charlotte királynő volt az első brit királynő, aki valószínűleg afrikai származású volt.

(hp)
 
A Bridgerton lehengerlően vegyíti több területen is a modern gondolkodást és a 19. századi tradíciókat – Ariana Grande, Offenbach és Sosztakovics remekül megfér egymás mellett –, miközben egy percre sem veszíti szem elől valódi célját: a szórakoztatást. több»