Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
57%

Sarolta királyné - Egy Bridgerton-történet (2023)

Queen Charlotte: A Bridgerton Story
Filmadatlap
 
22
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
5
Videók

Galéria (8)

India Ria Amarteifio

Videók (5)

 
JRD   2023. 05. 17.

legújabb vélemény

0
3,5*

Furcsa, okoskodó, nagyképű, rátarti és lövése sincs az igazi szerelemről. Nos, ez volt az első gondolatom, miközben néztem a Bridgerton sztorik újabb aranytojást tojó ötletét. Végig olyan érzésem volt, hogy a Bridgerton sikerét próbálták meg ezzel a sorozattal aprópénzre váltani. Időnként egy kicsit jobban megismerhetjük a két másik kulcsfontosságú „öreglány” fiatalkori éveit is. Mikor végignéztem, nos, a véleményem nem sokban változott, de kiegészült annyival, hogy kitartó és azért talán mégis van lövése a szerelemről. De akkor is bírtam a teljes történetet, bár bevallom, az éltesebb Sarolta királynő szimpatikusabb, mint fiatalabb önmaga. Már csak dumája miatt is. Hogy érdemes e megnézni? Hát, nem igazán tudom azt mondani, hogy igen, de azt sem, hogy szó se legyen róla. Mindenki döntse el saját maga. Egy biztos! Nem kell hatalmas elvárásokkal leülni elé. Kikapcsolódásnak, egy édes-szomorkás romantikus történetnek kell tekinteni. Ennyi. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
szemtelen   2023. 05. 06.

1
Megint egy jó Bridgerton

Kezdem azzal, hogy mielőtt bárki is véleményt alkotna, tegye helyére magában ezt a sorozatot. Mert ez nem történelemóra, csupán a szerző által felvállalt játékos szabadság-érzés szándékos alkalmazása, tények által ihletett mesébe illő fikció. Egy harangjáték, amit alaposan behálóznak a csillogó díszletek és jelmezek, a varázslatos környezet. Két idővonalon fut a cselekményszál, van a major és van a minor. A fő idővonal Bridgerton múltja fut, pedig a remek Bridgerton sorozat után már nem vártam előzményeket Charlotte királynőről. A szerző - Shonda Rhimes – szerencsénkre nem így vélekedett, és finoman, jó ütemben kezelve a cselekményvonalat megbirkózik a feladattal. Végül a két időszak jól működik együtt, Lenyűgöző látni, ahogy a fiatal karakterek döntései és az akadályok, amelyeket le kellett küzdeniük, hogyan befolyásolják a mai kilátásaikat. Egy önfejű fiatal nő és egy mentálisan beteg, zaklatott fiatalember szembeszáll saját elvárásaival, majd szerelmükkel és akaraterejükkel legyőznek minden nehézséget. Diadalmasan egymásra találnak, még akkor is, ha mindez szembekerül a kor keserűségével. Kezdetben túl sok a belső feszültség közöttük, de túl sok a külső feszültség is, és félő, hogy történetük kisiklik. Charlotte királynő azonban ügyesen egyensúlyba hozza mindezt. Bridgerton a fantázia és a valóság közötti homályos térben létezik, ne gondold túl (ne keresd az igazi pár történetének tragédiáit), csak élvezd!

 
hp   2023. 05. 12.

0

Kellemes meglepetés volt ez a sorozat, ami szerintem abszolút felülmúlta az eredeti szériát. Megmaradt alapvetően szórakoztató szériának, de a király betegsége és a királynőhöz való viszonya többször is meglepően erős drámai élt adott a sztorinak, am... több»

 
Idknw   2023. 05. 07.

0

Nem értem azokat akik kivannak akadva a szereplők bőrszínén, már az elején leszögezik, hogy ez egy mese, nem pedig történelem film. Bár Saroltának állítólag valóban voltak fekete felmenői. A sorozat nem volt rossz, bár én többet vártam, a Brigerton részekhez képest, ezt nem élveztem annyira.

1
 
tomvétsz   2023. 01. 13.

0

Szerintem vicces volt, érdekes és kellőképpen abszurd. Nem kell túlzottan komolyan venni és elég szórakoztató.

 
Torres9   2023. 05. 04.

0

Már maga a Bridgerton család is félárbócon döcögött nálam, de ez kiakasztott egy kicsit. Komolyan azt gondolják a sorozat készítői, hogy ilyen volt az élet akkoriban? Így viselkedtek az emberek? Gyakran mintha a modern New York utcájáról szólitották ... több»

 
Katalin394946   2023. 05. 05.

0

A hölgy, aki az ifjú királynét életre kelti szép és jól alakítja a szerepét! Viszont a valósághoz nem sok köze lehet a filmbeli királyné külső megjelenésének! Értem én, hogy történelmi jóvátétel, de mit tesznek ezzel jóvá?! A film itt-ott nevetséges,... több»