Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
88%

A korona (2016-2020)

The Crown
Filmadatlap
 
72
Szereplők
9
Vélemények
150
Képek
13
Videók

Galéria (150)

Videók (13)

 
Róbert Molnár   2021. 02. 25.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Királyi élet

Nem igazán van olyan sorozat a világon, amit eddigi életemben végignéztem volna, s bár még ez a történet is az 5. évadára vár, azt kell mondanom, hogy biztosan követni fogom a továbbiakban is. Az első két szériát gyakorlatilag pár nap (3-4) nap alat... teljes kritika»

 
kevelin   2020. 12. 30.

0

Eleve hajlok rá, hogy megnézzek mindent, ami a Brit Birodalommal és történelemmel kapcsolatos, de ez a sorozat valami borzasztóan jó lett.

 
Kadik   2017. 11. 11.

0

Az elején kicsit tartottam a sorozattól, ugyanis ezelőtt kevés jó történelmi sorozatot láttam. Azonban ez a sorozat nagyon jól sikerült, történelmileg korrekt, csupán néhány dologban tér el a valóságtól, de ez érthető, különben nagyon száraz lenne. A... több»

 
kozse48   2018. 07. 26.

0

Hibátlan. Rég láttam ennyire tökéletes sorozatot. Minden szempontból - színészi játék, forgatókönyv, környezet, történelmi hitelesség, érdekesség, nemhogy öt, tíz csillag.

 
sarkanyt   2017. 05. 07.

0

Engem nem igazán érdekel a királyi család élete, és nem is vagyok oda a kosztümős filmekért, viszont adtam ennek a sorozatnak egy esélyt, és azonnal beszippantott. Nagyon szépen fényképezett sorozat, jó színészekkel. Várom a második évadot!

 
KatalinGulyas1982   2017. 07. 19.

0

Angol eredetiben nézem és egész jól értem. Nekem tetszik. Bár néha túlzásokat látok - de illik a szereplőkhöz, a korhoz.

 
DarkMoss   2016. 11. 08.

1

A csatorna talán legnagyobb beruházása volt ez a sorozat, látszik rajta, hogy egy vagyont öltek bele, de sajnos a végeredmény nem az igazi. Kissé unalmas, és attól tartok, hogy nem felel meg teljesen a történelmi tényeknek, nem mutatja meg a királynőt teljes fényében, valamilyen oldalait felerősíti, valamit elhallgat

 

A Netflix annyira hitt a sorozatban és annak sikerében, hogy már a premierje előtt berendelte az új évadot.

(hp)
 

John Lithgow, aki Winston Churchillt alakítja, 193 cm. Maga Winston Churchill csak 173 cm volt.

(hp)
 

Claire Foy (II. Erzsébet) négy évvel idősebb Vanessa Kirbynél (Margaret hercegnő), ez megegyezik a királynő és nővére közti korkülönbséggel.

(hp)
 

Claire Foy-nek (II . Erzsébet) nem sokkal a sorozat forgatása előtt született meg a gyermeke, akit ezért gyakran magával vitt a forgatásra.

(hp)
 

Felicity Jones is részt vett II. Erzsébet királynő szerepének castingján, végül Claire Foy kapta meg a lehetőséget.

(hp)
 
Ami új volt az első évadhoz képest, az a korai visszaemlékezés, amely Fülöp herceg gyermekkorát mutatja be: megtudjuk, milyen kapcsolata volt náci szimpatizáns nővérével, akinek halála után a temetésén is részt vett. Ez a történetrész számomra azért is izgalmas volt, mert Sopronban forgatták, és a forgatást végignézhettem a munkahelyemről (sőt, az ablak mögött még a sziluettem is látszik – így filmográfiám végül csak összeért Matt Smith miatt a Doctor Who-val). több»
 
Nem csoda, hogy a Palota és talán maga Erzsébet királynő is tiltakozik az évad ellen, én is ezt tenném, ha a fiam olyan lett volna, mint Károly herceg… több»