66% 21 szavazat
Tapie, a csodaember

Tapie, a csodaember

Class Act
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
14
Szereplők (14)
16
Képek (16)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum

FILMINFÓ

A Bernard Tapie-ról szóló fiktív életrajzi minisorozatban egy könyörtelenül ambiciózus munkásember Franciaország egyik legvitatottabb közéleti személyiségévé válik.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Olivier Demangel, Tristan Séguéla
Ország: Franciaország
Premier: 2023.09.13. | Netflix (2023.09.13.)

Sorozat áttekintés

1. évad (2023) - 7 epizód

Hol nézheted

Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Joséphine Japy
Laurent Lafitte
Joséphine Japy
Laurent Lafitte
Joséphine Japy
Camille Chamoux
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
Laurent Lafitte
 
2023.09.17 szemtelen

legújabb vélemény

Valóság és fikció

Ez az új francia sorozat megpróbálja bemutatni a sok mindent elért, sok mindenért megvádolt Tapie színes életét. Az ambiciózus, eredményes és ellentmondásos élet megformálásához találtak egy dinamikus színészt, akiből minden báj és okosság árad, amire Tapie-nek szüksége volt. A sorozat elején tudatják, hogy a bemutatott puszta tények igazak, de minden, ami Bernard Tapie karakterét körülöleli, az kitalált. De hogy kit mennyire érint meg a története, az erősen nézőfüggő, színes, kifundált karakter; vagy a francia társadalomból kiemelkedő szélhámos-zseni, akinek a siker egy részét botrány szennyezi (Wonder Tires, Adidas, Olympique Marseille). A sorozat kizárólag a narratívára koncentrál, a főszereplő életében bekövetkezett sok változás az, ami megragadja a figyelmet. Amíg az első pár rész a karakterépítésre fókuszál, addig az utolsó pár epizód az érdekesebb eseményeket tartalmazza. A cselekmények során jól áttekinthető a 70-es, 90-es évek Franciaországa, akkori megjelenése, de semmi látványos, figyelemre méltó, hiszen csak a történet elmesélése van a középpontban. Végül is ez egy tényeket és a fikciókat felvonultató, jól megírt történet egy figuráról – felemelkedéséről és bukásáról –, aki híres és hírhedt volt Franciaországban, de kevesen tudnak róla a határokon túl.

0
 
2023.09.13 gabi

Egy elfogadható adaptációja Tapie életének. Nem mondom, hogy rossz, de nem úgy éreztem, hogy bármilyen szempontból érdekesebb vagy forradalmibb lenne a hasonló produkciókkal összehasonlítva.

0
 

2021. október 3-án reggel a családja jelentette be, hogy 78 éves korában elhunyt Tapie több éve gyomorrákban szenvedett. Emmanuel Macron elnök közleményben fejezte ki részvétét Tapie családjának, mondván, őt és feleségét „meghatotta Bernard Tapie halálhíre, akinek ambíciója, energiája és lelkesedése ihletforrást jelentett francia emberek generációi számára”.Szerző: szemtelen

#1