Szeptember a Netflixen: 10 új film és sorozat, amit mindenki nézni fog az ősz első hónapjában (2023)

Ezt a 10 filmet és sorozatot érdemes lesz csekkolni!

Ha pedig bármelyik ajánlat felkeltette az érdeklődésedet, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod majd őket - persze a bemutatásuk utántól - a Netflix ikonra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

#10

46 A gróf  (2023)

(4)

vígjáték

Netflix

A történet középpontjában Augusto Pinochet áll, aki nem halott, hanem egy megöregedett vámpír. Miután 250 évet élt ebben a világban, úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra... több»

Az El Conde egy sötét komédia/horror, amely egy párhuzamos univerzumot képzel el, amelyet Chile közelmúltbeli történelme ihletett. A film Augusto Pinochetet, a világfasizmus szimbólumát vámpírként ábrázolja, aki a kontinens hideg déli csücskében, egy romos kúriában rejtőzködve él. A gonoszság iránti étvágyát táplálja, hogy fenntartsa létezését. Kétszázötven évnyi élet után Pinochet úgy döntött, hogy nem iszik többé vért, és lemond az örök élet kiváltságáról. Nem bírja tovább elviselni, hogy a világ tolvajként emlékszik rá. Csalódása és opportunizmusa ellenére családja csalódása ellenére egy váratlan kapcsolat révén új inspirációt talál arra, hogy továbbra is életerős és ellenforradalmi szenvedélyes életet éljen.
#9

57 Egy és fél nap  (2023)

(4)

akció | thriller

Netflix

Egy fegyveres férfi, aki kétségbeesetten próbál újra találkozni a lányával, beront az egészségügyi központba, ahol elhidegült felesége dolgozik, és elrabolja őt. több»

Hogy újra találkozhasson lányával, Artan (Alexej Manvelov) túszul ejti volt feleségét, Louise-t (Alma Pöysti), és egy izgalmas és érzelmekkel teli útra indul vele és a rendőr Lukasszal (Fares Fares). Az út során a forró nyári időszakban Svédország vidéki részén haladnak keresztül, miközben a rendőrség a sarkukban van.
#8

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Egy keményen alkoholizáló középkori hercegnő kalandjait követhetjük nyomon, megismerhetjük a bolond elfjét és személyes démonját. több»

Minden itt ér véget. Matt Groening elvarázsoltak című vígjáték-sorozatának ötödik és egyben utolsó részében, a Kemény, keményen ivó Bean királynő, életvidám elf társa, Elfo és személyes démona, Luci kalandjai egy epikus csatában csúcsosodnak ki Álomországért.       Hogy megmentse Álomországot Dagmar királynő gonosz uralmától, Bean-nek le kell győznie az anyját, és meg kell előznie egy jóslatot, amely megjósolja, hogy meg fog ölni valakit, akit szeret. A tét változatlanul nagy, hiszen hőseinknek szembe kell nézniük a Sátánnal, egy fej nélküli holttesttel, egy gonosz stientistával és ami a legfélelmetesebb - a valódi végzetükkel.       A sorozatban Abbi Jacobson ("Bean"), Eric Andre ("Luci") és Nat Faxon ("Elfo") mellett John DiMaggio, Tress MacNeille, Richard Ayoade, Matt Berry, Noel Fielding, Meredith Hagner, David Herman, Sharon Horgan, Maurice LaMarche, Lucy Montgomery és Billy West is megszólal.
#7

dokumentum | krimi

Netflix

Túlélők, bejelentők és szakértők számolnak be arról, hogy az Amerikai Cserkészszövetség évtizedekig eltussolta a szexuális visszaélések ügyeit és annak szívszorító... több»

A feljelentőkkel, túlélőkkel és volt alkalmazottakkal készített exkluzív interjúk révén ez az oknyomozó dokumentumfilm feltárja, hogyan próbálta meg az Amerikai Cserkészszövetség eltussolni a történelem egyik legszörnyűbb gyermekekkel kapcsolatos szexuális visszaélési botrányát.
#6

76 Drága gyermek  (2023)

(15)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Egy rejtélyes nő szökése a kínzó fogságból a nyomozókat egy 13 évvel korábbi, megoldatlanul maradt eltűnés sötét igazsága felé tereli. több»

Lena teljes elszigeteltségben él egy szigorúan őrzött otthonban két gyermekével, Hannah-val és Jonatánnal. Pontosan előírt időben esznek, vécére és ágyba mennek. Amint belép a szobába, sorba állnak, hogy megmutassák a kezüket. Mindent megtesznek, amit mond. Egészen addig, amíg a fiatal nőnek nem sikerül megszöknie. Egy majdnem halálos autóbaleset után kórházba kerül, Hannah kíséretében.   A DEAR CHILD ott kezdődik, ahol a hagyományos thrillerek véget érnek: a megváltással. Ám a rémálom valódi mértéke akkor derül ki, amikor Lena szülei még aznap este megérkeznek a kórházba. Ők már majdnem tizenhárom éve kétségbeesetten keresik eltűnt lányukat...       A DEAR CHILD egy hatrészes minisorozat, amely Romy Hausman azonos című regénye alapján készült.
#5

83 Virgin River  (2019)

(7) (2)

dráma | romantikus

Netflix

Melinda Monroe nővérként dolgozik egy kisvárosi klinikán. A fiatal nő fokozatosan rájön, hogy a vidéki élet közel sem olyan egyszerű, mint azt korábban gondolta, és saját... több»

A Virgin River ötödik évadában meglepő új kapcsolatok, egy sokkoló szakítás, egy nehéz bírósági tárgyalás, egy szívszorító búcsú és egy erdőtűz fenyegeti a várost, amely egyeseket összehoz, másokat pedig szétszakít. Az anyasággal kapcsolatos kérdések arra késztetik Melt, hogy nagy döntést hozzon a klinikán való jövőjével kapcsolatban, miközben terhessége váratlanul érzelmi kapcsolatot indít el a múltjával. Hogy még jobban bizonyítson Melnek, Jack szembesül néhány régóta esedékes konfrontációval - a saját démonaival, és természetesen Charmaine-nel. És ahogy a doki és Hope sérülései megkérdőjelezik identitásukat, az orvosnak és a polgármesternek vigaszt kell találnia a közösségükben, fiatal új családjukban és egymásban.       1. rész (501- 510. epizód): 2023. szeptember 7.   2. rész (511- 512. epizód): november 30, 2023 *ünnepi epizódok
#4

58 Lángoló test  (2023)

(5)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Egy férfi megégett holtteste tűnik fel egy autóban a barcelonai Foix víztározóban. A test Pedroé (José Manuel Poga), aki egy rendőr. Az esemény gyorsan felkelti a közvélemény... több»

2017. május. Pedro (José Manuel Poga) rendőrtiszt elszenesedett maradványait egy kiégett autóban találják a barcelonai Foix víztározónál. A felfedezés gyorsan felkelti a közvélemény érdeklődését, különösen, amikor a nyomozás során mérgező kapcsolatok, csalás, erőszak és szexuális botrányok hálózata kezd feltárulni, amelyben Pedro és két rendőrtársa: élettársa, Rosa (Úrsula Corberó) és volt barátja, Albert (Quim Gutiérrez) érintett.
#3

60 A kémek világa  (2023)

(1)

dokumentum

Netflix

Hírszerzők az MI6-től a CIA-ig megosztanak bennfentes történeteket a kémkedésről, a hidegháborús küldetésekről és a titkos ügynökök által végrehajtott puccsokról. több»

Rendező: Marek Bures
Szinopszis Synopsis: Ebben az intenzív igaz krimisorozatban az MI6-tól a CIA-ig a hírszerzés munkatársai bennfentes történeteket mesélnek a kémkedésről, a hidegháborús kampányokról és a titkos ügynökök által végrehajtott puccsokról. Valódi tisztviselőkkel, tisztekkel és kémekkel készült interjúkkal.
#2

66 Tapie, a csodaember  (2023)

(2) (1)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

A Bernard Tapie-ról szóló fiktív életrajzi minisorozatban egy könyörtelenül ambiciózus munkásember Franciaország egyik legvitatottabb közéleti személyiségévé válik. több»

A Tapie egy minisorozat, amely egy rendkívüli személyiség, Bernard Tapie, az egyik legikonikusabb és legvitatottabb francia közéleti személyiség romantikus sorsát követi nyomon. A hét epizód során Laurent Lafitte Bernard Tapie bőrébe bújik, feltárva felemelkedését és bukását.
#1

dráma | romantikus

Netflix

Hadley és Oliver a New Yorkból Londonba tartó repülőútjukon kezdenek egymásba szeretni. Hogy valaha is újra egymásra találnak, lehetetlennek tűnik, de a szerelem – és London... több»

Hadley és Oliver a New Yorkból Londonba tartó repülőn kezdenek egymásba szeretni, de a vámon véletlenül elveszítik egymást. Annak valószínűsége, hogy valaha is újra egymásra találnak, lehetetlennek tűnik, de a sorsnak megvan a módja, hogy dacoljon az esélyekkel.   Szinopszis Miután lekési a New Yorkból Londonba tartó járatát, Hadley (Haley Lu Richardson) a repülőtéren véletlenül találkozik Oliverrel (Ben Hardy), aki azonnal összekapcsolódik. A hosszú közös éjszaka a repülőn egy szempillantás alatt eltelik, de a Heathrow-n való leszálláskor a páros elválik egymástól, és a káoszban lehetetlennek tűnik egymásra találni. Vajon a sors közbelép, hogy az ülőhelytársakból lelki társak legyenek?   A LOVE AT FIRST SIGHT egy bájos romantikus vígjáték a To All The Boys franchise producereitől, amely Jennifer E Smith rendkívül népszerű regénye, A szerelem első látásra statisztikai valószínűsége című regénye alapján készült. A Haley Lu Richardson, Ben Hardy, Jameela Jamil, Rob Delaney, Dexter Fletcher és Sally Phillips főszereplésével készült film emlékeztet arra, hogy az időzítés a minden, és az igaz szerelem a legváratlanabb helyeken is rátalálhat.