77% 114 szavazat
Drága gyermek

Drága gyermek

Liebes Kind
Filmadatlap
14
Vélemények (14)
19
Szereplők (19)
5
Képek (5)
3
Videók (3)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
17
Cikkek (17)
Fórum
Lejátszás

Sorozat áttekintés

1. évad - 6 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

Egy rejtélyes nő szökése a kínzó fogságból a nyomozókat egy 13 évvel korábbi, megoldatlanul maradt eltűnés sötét igazsága felé tereli.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Isabel Kleefeld, Julian Pörksen
Ország: Németország
Premier: 2023.09.07. | Netflix (2023.09.07.)
 
2024.01.15 CsakEgyCsajszi

legújabb vélemény

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Izgalmas sorozat. Érdemes megnézni. Az első kb. négy részben hatalmas volt a katyvasz, aztán hirtelen egyre több nyom, gyanúsított lett... majd a semmiből megmutatták a gyilkost/emberrablót... persze őt előtte 1x láthattuk csak 2 mp.-re, halvány gondolat sem volt, hogy ő a tettes.

0
 
2023.09.14 Lóri Ádámcsik

Izgalmas volt, és fenntartotta az érdeklődésemet, de egy kicsit zavaró volt, hogy abszolúte semmit nem tudunk meg az elkövetőről (mi nézők) egészen sokáig. A szereplők jól játszottak, a történet érdekes, de egy jobb, csavarosabb, drámaibb befejezésre számítottam.

2
 
2023.09.14 szemtelen

Rettegés és feszültség

A „Drága gyermek” egy lebilincselő és elgondolkodtató Netflix-sorozat, amely az emberi rugalmasság, valamint az igazság és a vezeklés mélységeit kutatja. Teszi ezt olyan profi módon, hogy a tempó és a jól kidolgozott narráció folyamatosan fenntartja a néző érdeklődését és a végeredmény iránti érdeklődését. A cselekmény cselszövésekkel és átható feszültségérzettel teli, nagyon tisztességes munka, kiváló könyvadaptáció (Romy Hausmann) és rendezés. A visszaemlékezések a jelennel vannak tarkítva, így az epizódok soha nem válnak monotonná. A sorozat szépen építkezik a rejtély építőköveiből, és észrevétlenül arra kényszerít bennünket, hogy részt vegyünk a feltárásban. Komor, komoly témával foglalkozik, egy rémisztő bűntény köré épül a cselekmény, és egy pillanat alatt már a lassan égő thriller részesei leszünk. Ez nem az a fajta péntek esti családi szórakoztató gyilkossági minisorozat; ez egy mogorva téma értékesen megmunkált, aprólékosan felépített produktuma, ami után akár hosszabb katarzisra vágyhat a néző.

0
 
2023.10.07 Kinga Kecskeméti

Tanulság számomra: Csak egy film megnézése után olvass véleményeket!

Vesztemre elolvastam a film megnézése előtt egy szuper jó véleményt, és így túl magasak lettek az elvárásaim. Remek kezdés, folyamatos érdeklődést fenntartó események után egy összecsapott befejezést kaptam. Kicsit csalódtam.

1
 
2023.09.21 Klauka89

Való igaz, össze lett csapva. Katyvasznak éreztem a végét. Derültek ki dolgok, de nem eléggé. Maradtak nyitva kérdések. Drámai. Tragikus. Nem kellett volna megnéznem.

1
 
Értékelés: 9/10
(2023. 09. 25.)
Mindent jól csináltam
Egy 13 éve elrabolt fiatal nő előkerül – az időközben született lányával együtt. A visszatérésével azonban több kérdést és bizonytalanságot vet fel, mint amennyi kulcsot tud nyújtani a hatóságoknak az elkövető felkutatásához. A szoba óta nem volt ennyire lebilincselő és kitűnő színészi játékokkal elmesélt szabadulós történet. Tartalmi oldalon ugyan... Több