Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Lauchhammeri gyilkosság (2022)

Lauchhammer - Tod in der Lausitz
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Videók (1)

 
Janitsek Klaudia   2023. 03. 29.

legújabb vélemény

0
Kifejezetten jó, kivéve a végét

Pozitívumok: Nagyon jók a német színészek, és örömteli, hogy nem kifejezetten „szépek”, ezzel is életközelibbé téve az alakításukat; Kreatívan építettek fel egy-két mellékkaraktert, akik cselekedetei néha izgalmasabbak voltak, mint a gyilkos kiléte. Ügyesen játszottak a múltba tekintő képekkel, így árnyalva a sztorit és újabb rétegeket adva a cselekményhez. Nagyon tetszett, hogy képes „nemzeti önkritikát” gyakorolni. Negatívum: a vége lelombozóan egyszerű, mintha kifogyott volna a kreativitás a fő cselekményszállal kapcsolatban.

 
szemtelen   2023. 03. 27.

0
Halál Lusatiában

Nekem ez egy ingerszegény környezetben játszódó, kopott, lapos krimi. A színvilág, az emberek és a hangulatok mind olyan szürkék, mintha megállt volna az idő a bányásztelepülésen. Pedig a bányásznyugdíjasoknak nagyon jó nyugdíjuk van, ma nagyon jól élnek, mégis mindenhol szakadt a tapéta, mindenhol régi bútort, lámpát és edényt látni. Nekem hiteltelen ez a kísérlet, amit a jelen és az NDK-történelem összekapcsolására tettek. Sok időt pazarolnak a számos klisével és sztereotípiával megalkotott karakterekre. Különösen a két főszereplő elég unalmas. Krimirajongóként sem tetszett, ez a rövid sorozat is túl hosszúnak tűnik mindamellett, hogy nem túl valósághű, túlságosan hétköznapi és feszültségmentes.

 
Csaba   2023. 03. 22.

0

Izgalmas krimisorozat, nekem nagyon tetszett, bár a szálak néha nagyon összekuszálódtak és végérvényenesen több kérdésre sem kaptunk választ. De ennek ellenére jó volt, megéri megnézni.