63% 33 szavazat
Lauchhammeri gyilkosság

Lauchhammeri gyilkosság

Lauchhammer - Tod in der Lausitz
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
28
Szereplők (28)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Egy rejtélyes gyilkosság miatt Maik Briegand rendőrtiszt visszatér gyermekkora helyszínére, Lauchhammerbe. Briegand az LKA nyomozójával, Annalena Gottknechttel együtt rétegről rétegre kezdi feltárni a múlt titkait.

(Hupka Adrián)

Ország: Németország
Premier: 2022 | Netflix (2023.03.22.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

 
2023.09.25 puszta

legújabb vélemény

A Netflix átlagából a jobbak közé tartozik, bár kétségkívül emelkedik a színvonal (legalábbis egyre több a jó content, de a „szokásos” kicsit gyengébb is jelen van azért, persze ez épp nem saját produkciójuk...). Legalább annyira dráma, mint krimi, a... Több

0
 
2023.03.27 szemtelen

Halál Lusatiában

Nekem ez egy ingerszegény környezetben játszódó, kopott, lapos krimi. A színvilág, az emberek és a hangulatok mind olyan szürkék, mintha megállt volna az idő a bányásztelepülésen. Pedig a bányásznyugdíjasoknak nagyon jó nyugdíjuk van, ma nagyon jól élnek, mégis mindenhol szakadt a tapéta, mindenhol régi bútort, lámpát és edényt látni. Nekem hiteltelen ez a kísérlet, amit a jelen és az NDK-történelem összekapcsolására tettek. Sok időt pazarolnak a számos klisével és sztereotípiával megalkotott karakterekre. Különösen a két főszereplő elég unalmas. Krimirajongóként sem tetszett, ez a rövid sorozat is túl hosszúnak tűnik mindamellett, hogy nem túl valósághű, túlságosan hétköznapi és feszültségmentes.

0
 
2023.03.29 Janitsek Klaudia

Kifejezetten jó, kivéve a végét

Pozitívumok: Nagyon jók a német színészek, és örömteli, hogy nem kifejezetten „szépek”, ezzel is életközelibbé téve az alakításukat; Kreatívan építettek fel egy-két mellékkaraktert, akik cselekedetei néha izgalmasabbak voltak, mint a gyilkos kiléte. Ügyesen játszottak a múltba tekintő képekkel, így árnyalva a sztorit és újabb rétegeket adva a cselekményhez. Nagyon tetszett, hogy képes „nemzeti önkritikát” gyakorolni. Negatívum: a vége lelombozóan egyszerű, mintha kifogyott volna a kreativitás a fő cselekményszállal kapcsolatban.

0
 
2023.03.22 Csaba

Izgalmas krimisorozat, nekem nagyon tetszett, bár a szálak néha nagyon összekuszálódtak és végérvényenesen több kérdésre sem kaptunk választ. De ennek ellenére jó volt, megéri megnézni.

0