Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Az ifjú fáraó (2015)

Tut
Filmadatlap
 
30
Szereplők
3
Vélemények
27
Képek
1
Videók
 
Tothem   2018. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Csak néhány része van és a történetszál is úgy folyik, mint egy filmben. Szeretem az ilyen sorozatokat, amikben egy történetet mondanak el elejétől a végéig. Maga a történet viszont egy szép elgondolása a fáraó életének utolsó részéről. A színészek i... több»

 
TPetty   2016. 07. 15.

0

Igazán remek sorozat, én nagyon élveztem minden percét. Jók a díszletek, a zene fantasztikus és a színészek egészen jól játszanak szerepeikben. Ha Liz Taylor még élne, biztosan ő is helyet kapott volna a színészstábban.


 
Hitman   2015. 10. 21.

0

Leszámítva az olykor felbukkanó történelmi pontatlanságokat, s a forgatókönyv hiányosságait, ez a sorozat egészen jól sikerült. Meglepő, hogy meg tudták nyerni Ehnaton szerepére Ben kingsley-t, de jó döntésnek bizonyult, hiszen a színészóriás csak emeli a széria renoméját.

Galéria (27)

Ben Kingsley
Ben Kingsley
Avan Jogia
Ben Kingsley
Avan Jogia
Avan Jogia

Videók (1)

 

Ben Kingsley egyiptomi történelmi filmjei közé tartozik a Mózes (1995), a József (1995) című tévéfilm és a 2014-es Exodus.

(erare)
 

Nonso Anozie és Ben Kingsley korábban együtt dolgozott a Végjáték (2013) című akciófilmben is.

(erare)
 

Ben Kingsley-nek nem ez az első fáraós megmozdulása a filmvásznon; hasonló felállásban találkozhattunk vele az Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka (2014) című kalandfilmben is.

(erare)
 

Avan Jogia és is játszott a Twisted (2013) című sorozatban.

(erare)
 

Anheszenamont Tutanhamonnal való ismeretsége idején még Anheszenpaatonnak hívták - házasságkötésüket és Ehnaton halálát követően változtatta meg Tutanhamon mindkettejük nevét, különös tekintettel a Napkultusz, s egy új korszak beköszönte jelképeként.

(erare)
 

A sorozat első részeinek egyikében Ehnaton éppen fiával beszél, s említés történik a helyszínről is: Théba. Pedig az eset, amikor Tutanhamont még Tutankhatennek hívták Tel-el-Amarna-ban történt. Ekkor jelentette be ugyanis Ehnaton fia házasságát Anheszenamonnal.

(erare)
 

Tutanhamon egyik lába deformált volt, mely genetikai rendellenességnek bizonyult, s melynek okán az uralkodó valószínűleg sántított.

(erare)
 

A nagy fáraó múmiáját mindenféle vizsgálatnak alávetették, még MRI-n és CT-n is átesett. A DNA vizsgálat révén derült fény arra, hogy Tutanhamon a malária egyik fajtájában szenvedett.

(erare)
 

Tutanhamon minden bizonnyal egy a lábát ért sérülés következtében halt meg, mely elfertőződött.

(erare)