Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai (2022)

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
35
Képek
7
Videók
Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai

Galéria (35)

Jude Law
Mads Mikkelsen
Eddie Redmayne
Jude Law
Callum Turner
Dan Fogler
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Jude Law
Jude Law
Richard Coyle
Callum Turner
Eddie Redmayne
Victoria Yeates
Victoria Yeates
Callum Turner
Eddie Redmayne
Maria Fernanda Cândido
Oliver Masucci
Jessica Williams
Callum Turner
Jude Law
Eddie Redmayne
Mads Mikkelsen
William Nadylam
Ezra Miller
Dan Fogler
Jessica Williams
Eddie Redmayne
Callum Turner
Jude Law
Jude Law
Eddie Redmayne
Ezra Miller
Callum Turner
Eddie Redmayne
Callum Turner
Jude Law
Jessica Williams
Eddie Redmayne
Alison Sudol
Dan Fogler
Eddie Redmayne
Jude Law
Dan Fogler

Videók (7)

 
Emmersson   2022. 06. 06.

legújabb vélemény

1
Unalmas

A sorozat közepén járunk. Ez a darab mégis olyan, mintha különálló film volna. Lassú, nem nagyon történik semmi és még humor sem tölti ki az üresjáratokat! De a leggyengébb pontja a mozinak a világosító munkája, ugyanis világosító NEM VOLT!!! Végig sötét a vászon, alig kivehető, mi történik, ha épp történik. Két részletben néztem, mert elfáradtam a "nézésben". Elsőre 3 csillagot adtam, de nem ér annyit.

 
Gábor390920   2022. 04. 16.

a nap véleménye

2
Folytatódhat a varázslat (?)

A Legendás állatok és megfigyelésük 2016-ban tovább bővítette a Varázslóvilágot, amelyet az ezredfordulón megismerhettünk J. K. Rowlingnak köszönhetően. A Harry Potter-filmek után az 1900-as évek első felében találjuk magunkat, ahol a legendás állato... teljes kritika»

 
Harper   2022. 04. 19.

12
A legunalmasabb film, amit az elmúlt években láttam

Ritkaság ha én kijövök egy mozi-filmről, mert ahhoz már rettenetesen unalmasnak és színvonaltalannak kell lennie a produkciónak, de a Legendás állatok 3-nak sikerült elérnie ezt a szintet. A legelső epizód elment kategória volt számomra, mert abban még akadtak szórakoztató elemek és a rendezés sem volt unalmas. Ám a 2022-es harmadik fejezet hihetetlenül gáz: a történetnek se füle se farka, a cselekmény pedig annyira értelmetlenül uncsi, hogy kb a 60.percnél még be is aludtam rajta. Számomra ez a film volt a mélypont az elmúlt egy év filmes terméséből. Nézhetetlen szint, max 15% -ot kaphat.

 
Coyote Nézhetetlen  2022. 04. 19.

3
Gagyi és uncsi

Társasággal mentünk négyesben erre a filmre, a legfiatalabb köztünk 25, a legidősebb 48 éves volt. (Azaz most is ennyi idősek. :)) Ami a lényeg: egyszerre untuk meg az egészet kábé a film felénél. Kijöttünk és egyszerre is lélegeztünk fel. Ennél unalmasabb összevisszaságot még egyikünk sem látott. Szerintem csak a nagyon fiataloknak és a nagyon infantilis beállítottságú,nagyon egyszerű gondolkodású rajongóknak jöhet ez be. Mások esetébe elképzelni sem tudom, hogyan nem találhatták unalmasnak. Nagy kár volt kidobni rá a jegy árát. Nálam értékelhetetlen és nézhetetlen kategória.

1
 
von Hermanitz Nézhetetlen  2022. 04. 19.

4
Rétegfilm, szűk kör számára

A Legendás állatok franchise egy rétegfilm, egy szerintem eléggé behatárolt és meglehetősen szűk rajongói kör számára. Persze relatív hogy mi a szűk, mert a legelső résznek például jelentős rajongótábora volt. Azóta viszont esik a színvonal. Nálam ez a harmadik már teljesen nézhetetlen kategória: lassan, unalmasan indul, majd érdektelenségbe fullad, totális katyvasszá válva. A karakterek lógnak a levegőben, a motivációknak nincs hátterük, a látványvilág öncélú és többnyire értelmetlen. Ha valakinek CSAK a látvány a lényeg (és tényleg csak ez köti le), akkor az viszonylag jól ellehet ezzel a filmmel, az igényesebbek számára viszont kínszenvedés. Főleg mert végtelenül elnyújtott a játékidő is (134 perc). Én az utolsó 30-40 percben, már folyton fészkelődtem és kétszer mentem ki a mellékhelyiségbe, pedig másodjára nem is kellett igazán. És nem nagyon siettem vissza (még a kinti moziplakátokat is átfutottam kicsit). Ez nem jó jel. Ha egy film jó, nem csinál ilyeneket az ember. DE ez nagyon nem volt jó sajnos. Értékelésem: 10%.

 
Az amatőr   2022. 04. 14.

2
A varázslat mégis működik

Kellemes meglepetés volt ez az új rész a varázsvilág történetében. A 2. részben összekuszált szálak végre a helyükre kerültek, és a szereplők is többek lettek az új kihívások által. Üdítő volt látni, ahogy megvalósult a hősök közötti összhang. Igazi összetartó család kovácsolódott belőlük. A színészek játéka is ezt tükrözte vissza. Az ellenséges oldalon pedig Mads Mikkelsen bevonása Grindelwaldként a lehető legjobb döntés volt a franchise történetében. Természetes sármjával könnyedén a hatása alá tudta vonni a nézőt ugyanúgy, mint a varázsvilág szavazóit. Pár héttel a választások után pedig különösen érdekes volt látni, hogy is zajlik ez a folyamat a varázsvilágban. A történet persze nem tartalmazott világmegváltó csavarokat, de mindvégig el tudott bűvölni hol halálosan komoly, hol pedig viccesen bohókás jeleneteivel. Igazi, méltó befejezést adott Dumbledore kis csapatának és a Legendás állatok franchise-nak, ha már nem térnének vissza. Személy szerint nekem ez volt a kedvenc részem a 3-ból.

 
KCintia   2022. 05. 28.

1
Csalódás

Őrült nagy rajongója vagyok ennek a világnak, így moziban került megnézésre a film. A jegyre nem fért ki az egész cím, ezért úgy volt, hogy „Legendás állatok és megfigyelésük: DUMB”. Nem vicc, tényleg ennyi volt rajta. Azt kell mondanom, hogy a mozijegy címe találó volt. Unalmas volt a film, politikai és a nagy harcokból, amit az előzetesben mutatnak, kapunk kb. 5-10 percet, de lehet, hogy még túloztam is. Nem volt jó. Csalódtam.

A film 453 379 872 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 253 323 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az Ezra Miller körüli botrányok, valamint J. K. Rowling transz-ellenes kijelentései tovább csorbították a Legendás állatok-sorozat megítélését.

(Gábor390920 )
 

A maga 2 óra 22 percével ez lesz a leghosszabb Legendás állatok-film.

(hp)
 

A produkciót az eredeti Harry Potter-filmekben Hermione Grangert alakító Emma Watson harminckettedik születésnapján mutatták be.

(csd)
 

Johnny Deppet a Warner Bros. stúdió azután menesztette a produkciótól, miután a színész pert vesztett a The Sun napilappal szemben, amelyben Deppet "asszonyverőnek" titulálták.

(csd)
 

A filmet az eredeti tervek szerint 2021. november tizenkettedikén mutatták volna be, Johnny Depp menesztése, illetve a koronavírus-járvány következtében történő leállások miatt azonban elhalasztották a munkálatokat és a film premierjét.

(csd)
 
A Legendás állatok-sorozat harmadik részében a botrányt botrányra halmozó Johnny Depp helyett már Mads Mikkelsen alakítja a sötét varázslót, Gellert Grindelwaldot, aki a varázsvilág vezetésére tör, mindezt pedig demagógiával, hangzatos üzenetekkel és erőszakkal akarja elérni. Ismerős valahonnan? több»