Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

Demóna 2: A sötétség úrnője (2019)

Maleficent: Mistress of Evil
Filmadatlap
 
39
Szereplők
14
Vélemények
30
Képek
9
Videók
 
Félix   2020. 10. 26.

legújabb vélemény

2
Egy akciófilm, ami... Disney?!

Vannak benne felejthetetlen poénok, amiket hát máig se felejtettem el. De ne felejtsük ki az akciót, a fantasyt! A varázslények eléggé bénák, de nagyon édesek. Egy kicsit kapcsolódott a Csipkerózsikához is, ami plusz pont. Angelina Jolie ismét nagyon tetszett nekem mint Demóna. Jó a sztori, jó a színésznő, jók az akciójelenetek, és a poénok is rendben vannak. Egyáltalán nem baj, hogy a Demóna egy akció-kalandfilm. Sőt! Annál jobb. Nagyon lehetett röhögni azon a jeleneten, mikor Demóna egy kecskévé változtatta a királynőt. Megérdemelte, mivelhogy gonosz volt. Szerintem családi mozizásra megfelelő. Mindenkinek ajánlom.

 
Lubi   2019. 10. 20.

a nap véleménye

1
A jó, a rossz és a tündérmese

Az idei év negyedik klasszikus Disney mese élőszereplős feldolgozása is beszárnyalt a mozitermekbe. Méghozzá ez alkalommal egy folytatás képében. A Csipkerózsika mítoszt felforgató Demóna különlegessége az volt, hogy csavart egyet a jól ismert történ... teljes kritika»


 
Teemeah   2020. 02. 20.

0
Tetszett

Nem mondom, hogy maradandó élmény, de popconmozinak teljesen jó volt, az első film is tetszett. Persze az egész a tipikus hollywoodi sablonhegyekre épül, minden pont úgy van benne, ahogy arra számítani lehet, nemigen okoz meglepetést a történet.

 
Ms. Akárki   2019. 10. 23.

0

Sokat vártam a filmtől és lehet ez volt a baj. Nagyon bugyutácska film lett, pedig lett volna benne potenciál, pláne, hogy Demóna társait is belevonták a filmbe, a harcba. A végén pedig hogy csak úgy kb feléled... túl disney azt kell hogy mondjam. A ... több»

 
Norbert93   2020. 06. 10.

0
Demóna 2

A maga értelmében véve nem rossz film és sokat hozott magával az előző rész hangulatából és képi világából, de a kiterjesztett világ amit hozzáadtak a cselekményhez az inkább elvett az filmélményből a kliséivel. Ami viszont tetszett az az, hogy Maleficent személyisége eredeti maradt, ahogyan az emberek ismét bántották és megbélyegezték újfent a negatív oldalt képviselte egy bizonyos ideig, de mint tudjuk az igazi szörnyeteg az nem maga szörny, hanem az ember. Ami miatt gyengébb az előző résznél, az valószínűleg az lehet, hogy nem volt alapanyag amihez hozzányúlhattak, ezért egy teljes sztorit kellett megírni a semmiből. Kliséi ellenére is egy vállalható, szórakoztató értékkel bíró film, ami talán nem volt olyan jó, mint az első rész, de ettől függetlenül még JÓ volt. Míg az első egy nagyon erős 4*, addig a második inkább egy nagyon erős 3*, de a képi világa és Michelle Pfeiffer alakítása miatt - vékony jégen táncolva - de megkapja tőlem a 4-es értékelés. 7,5/10

 
BoBamburg   2020. 06. 07.

0

Ami az egyben működött, itt azt is elrontották, Demona karaktere menő, de semmi extra, illetve nekem már sok volt, hogy jött a többi (kicsit béna kinézetű) szarvas-szárnyas lény is. Tipikus egyszer nézős folytatás.

 
Timon   2019. 10. 28.

0
Amikor valami elsőre bőrlehúzásnak tűnhet

Tartalmaz cselekményelemzést Az előző rész egy Csipkerózsika remake-ként könyvelhető el, amely eléggé látványos és lebilincselő volt, de ennek a résznek az árnyékában azért mégiscsak elbújik. Elsőre olyan érzésem volt, mintha egy szimpla bőrlehúzásna... teljes kritika»

Galéria (30)

Videók (9)

A film összbevétele 491 730 089 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 198 465 098 forintot termelt. A hazai mozik összesen 136 630 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben szerepel Miyavi japán rockgitáros is, aki Jolie jó barátja; mindketten az ENSZ menekültügyi nagykövetei.

(Teemeah)
 

A Demóna 2 premierje egybeeseik a Csipkerózsika című Disney klasszikus bemutatásának 60. évfordulójával.

(hp )
 

Számos országban A sötétség úrnője alcímmel futott a Demóna első része.

(hp )
 

A Demóna 2 a negyedik élőszereplős Disney-adaptáció 2019-ben (Dumbó, Az oroszlánkirály, Aladdin).

(hp )
 

A Demóna 2-ben egy Oscar-díjas (Angelina Jolie), és 4 Oscar-díjra jelölt színész is játszik (Chiwetel Ejiofor, Imelda Staunton, Lesley Manville és Michelle Pfeiffer).

(hp )
 

A 2010-es Salt ügynök után Chiwetel Ejiofor és Angelina Jolie második alkalommal állt együtt a kamerák elé.

(hp )
 

A második rész rendezői székét Joachim Rønning vette át a Demóna direktorától, Robert Strombergtől.

(hp )
 

Angelina Jolie a Demóna 2-ben az első rész legtöbb főbb szereplője visszatér, köztük Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple és Lesley Manville.

(hp )
 

Brenton Thwaites nem tért vissza a folytatásban, a szerepét Harris Dickinson vette át.

(hp )
 

A sötétség úrnője 2014-es Demóna folytatása.

(hp )
 
Meseköntösbe bújtat aktuálpolitikai kérdéseket, közben pedig naivan idealista szólamok mellett teszi le a voksát. több»
 
A Demónában egyébként sem maradt annyi potenciál, hogy alanyi – narratív – jogon kiérdemeljen egy folytatást, így a film középrésze megint leül és időhúzással telik, hogy a végére egy epikusnak szánt, de különösebben nem izgalmas CGI-látványcsatával érjen véget. több»
 
A Demóna 2 így viszont csak egy roppant átgondolatlan narratívájú, computergenerálta förmedvény, amit jobb messziről elkerülni, és amit csak a 10 évesek fognak maradéktalanul élvezni. több»