Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
76

Demóna 2: A sötétség úrnője (2019)

Maleficent: Mistress of Evil
Filmadatlap
 
39
Szereplők
11
Vélemények
30
Képek
9
Videók
 
Norbert93   2020. 06. 10.

legújabb vélemény

Demóna 2

A maga értelmében véve nem rossz film és sokat hozott magával az előző rész hangulatából és képi világából, de a kiterjesztett világ amit hozzáadtak a cselekményhez az inkább elvett az filmélményből a kliséivel. Ami viszont tetszett az az, hogy Maleficent személyisége eredeti maradt, ahogyan az emberek ismét bántották és megbélyegezték újfent a negatív oldalt képviselte egy bizonyos ideig, de mint tudjuk az igazi szörnyeteg az nem maga szörny, hanem az ember. Ami miatt gyengébb az előző résznél, az valószínűleg az lehet, hogy nem volt alapanyag amihez hozzányúlhattak, ezért egy teljes sztorit kellett megírni a semmiből. Kliséi ellenére is egy vállalható, szórakoztató értékkel bíró film, ami talán nem volt olyan jó, mint az első rész, de ettől függetlenül még JÓ volt. Míg az első egy nagyon erős 4*, addig a második inkább egy nagyon erős 3*, de a képi világa és Michelle Pfeiffer alakítása miatt - vékony jégen táncolva - de megkapja tőlem a 4-es értékelés. 7,5/10

 
Lubi   2019. 10. 20.

a nap véleménye

A jó, a rossz és a tündérmese

Az idei év negyedik klasszikus Disney mese élőszereplős feldolgozása is beszárnyalt a mozitermekbe. Méghozzá ez alkalommal egy folytatás képében. A Csipkerózsika mítoszt felforgató Demóna különlegessége az volt, hogy csavart egyet a jól ismert történeten, és a főgonoszt tette meg a film főszereplőjének. Ez az antihősök mozis fénykorában nem kimondottan szokatlan lépés, de a tündérmesék világában mégis egyedülálló. Az érem másik oldalának bemutatása új színben tüntette fel Demónát, ami egy árnyaltabb, különleges filmet eredményezett. Az izgalmas csavarnak hála a klasszikus mese ismerőinek is tudott újat mondani a film. A Disney azóta kasszát robbantott számos klasszikusuk egy az egyben újrame... több»


 
TB   2020. 02. 20.

Tetszett

Nem mondom, hogy maradandó élmény, de popconmozinak teljesen jó volt, az első film is tetszett. Persze az egész a tipikus hollywoodi sablonhegyekre épül, minden pont úgy van benne, ahogy arra számítani lehet, nemigen okoz meglepetést a történet.

 
Ms. Akárki   2019. 10. 23.

Sokat vártam a filmtől és lehet ez volt a baj. Nagyon bugyutácska film lett, pedig lett volna benne potenciál, pláne, hogy Demóna társait is belevonták a filmbe, a harcba. A végén pedig hogy csak úgy kb feléled... túl disney azt kell hogy mondjam. A gonosz királyné viszont tökéletes választás volt, de azért kicsit több hátteret megtudtam volna szívesen, azon kívül, hogy nélkülözniük kellett és ezért útálta meg Demóna világát...

 
BoBamburg   2020. 06. 07.

Ami az egyben működött, itt azt is elrontották, Demona karaktere menő, de semmi extra, illetve nekem már sok volt, hogy jött a többi (kicsit béna kinézetű) szarvas-szárnyas lény is. Tipikus egyszer nézős folytatás.

 
Meseköntösbe bújtat aktuálpolitikai kérdéseket, közben pedig naivan idealista szólamok mellett teszi le a voksát. több»
 
A Demónában egyébként sem maradt annyi potenciál, hogy alanyi – narratív – jogon kiérdemeljen egy folytatást, így a film középrésze megint leül és időhúzással telik, hogy a végére egy epikusnak szánt, de különösebben nem izgalmas CGI-látványcsatával érjen véget. több»
 
A Demóna 2 így viszont csak egy roppant átgondolatlan narratívájú, computergenerálta förmedvény, amit jobb messziről elkerülni, és amit csak a 10 évesek fognak maradéktalanul élvezni. több»

A film összbevétele 491 730 089 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 197 623 606 forintot termelt. A hazai mozik összesen 133 480 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben szerepel Miyavi japán rockgitáros is, aki Jolie jó barátja; mindketten az ENSZ menekültügyi nagykövetei.

(TB)
 

A Demóna 2 premierje egybeeseik a Csipkerózsika című Disney klasszikus bemutatásának 60. évfordulójával.

(hp)
 

Számos országban A sötétség úrnője alcímmel futott a Demóna első része.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.