Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
75

Demóna 2: A sötétség úrnője (2019)

Maleficent: Mistress of Evil
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
18
Képek
9
Videók
 
Róbert Gyenes   2020. 02. 29.

legújabb vélemény

Moziban néztem, eszméletlen jó volt. A csata jelenet a kedvencem. Messze felülmúlta az elvárásaimat. A fordulat a végén meg.... :DD

 
Lubi   2019. 10. 20.

a nap véleménye

A jó, a rossz és a tündérmese

Az idei év negyedik klasszikus Disney mese élőszereplős feldolgozása is beszárnyalt a mozitermekbe. Méghozzá ez alkalommal egy folytatás képében. A Csipkerózsika mítoszt felforgató Demóna különlegessége az volt, hogy csavart egyet a jól ismert történeten, és a főgonoszt tette meg a film főszereplőjének. Ez az antihősök mozis fénykorában nem kimondottan szokatlan lépés, de a tündérmesék világában mégis egyedülálló. Az érem másik oldalának bemutatása új színben tüntette fel Demónát, ami egy árnyaltabb, különleges filmet eredményezett. Az izgalmas csavarnak hála a klasszikus mese ismerőinek is tudott újat mondani a film. A Disney azóta kasszát robbantott számos klasszikusuk egy az egyben újrame... több»


 
Ms. Akárki   2019. 10. 23.

Sokat vártam a filmtől és lehet ez volt a baj. Nagyon bugyutácska film lett, pedig lett volna benne potenciál, pláne, hogy Demóna társait is belevonták a filmbe, a harcba. A végén pedig hogy csak úgy kb feléled... túl disney azt kell hogy mondjam. A gonosz királyné viszont tökéletes választás volt, de azért kicsit több hátteret megtudtam volna szívesen, azon kívül, hogy nélkülözniük kellett és ezért útálta meg Demóna világát...

 
TB   2020. 02. 20.

Tetszett

Nem mondom, hogy maradandó élmény, de popconmozinak teljesen jó volt, az első film is tetszett. Persze az egész a tipikus hollywoodi sablonhegyekre épül, minden pont úgy van benne, ahogy arra számítani lehet, nemigen okoz meglepetést a történet.

 
Timon   2019. 10. 28.

Amikor valami elsőre bőrlehúzásnak tűnhet

Tartalmaz cselekményelemzést Az előző rész egy Csipkerózsika remake-ként könyvelhető el, amely eléggé látványos és lebilincselő volt, de ennek a résznek az árnyékában azért mégiscsak elbújik. Elsőre olyan érzésem volt, mintha egy szimpla bőrlehúzásnak néznék elébe, de már rögtön a legelején tudott olyat mutatni, amellyel rendesen viszi a prímet, és a látványvilága az előzőt is felülmúlta, sőt most már ott tartok, hogy ez volt az eddigi legszínesebb film, amit valaha láttam. Remake-ként a Marvel-féle színes látványvilágot is egy szem magában lazán lepipálta.Történetét tekintve nem is kevés olyan rész volt,amelyek zavarba hoztak, hogy vajon mennyire jók az egész filmre nézve, és hogy mennyire ... több»

Angelina Jolie
Elle Fanning
Michelle Pfeiffer
Angelina Jolie
Michelle Pfeiffer
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Elle Fanning
Angelina Jolie
Sam Riley
Elle Fanning
Angelina Jolie
Michelle Pfeiffer
Angelina Jolie
Michelle Pfeiffer
Elle Fanning
Michelle Pfeiffer
Michelle Pfeiffer
Michelle Pfeiffer
 
Meseköntösbe bújtat aktuálpolitikai kérdéseket, közben pedig naivan idealista szólamok mellett teszi le a voksát. több»
 
A Demónában egyébként sem maradt annyi potenciál, hogy alanyi – narratív – jogon kiérdemeljen egy folytatást, így a film középrésze megint leül és időhúzással telik, hogy a végére egy epikusnak szánt, de különösebben nem izgalmas CGI-látványcsatával érjen véget. több»
 
A Demóna 2 így viszont csak egy roppant átgondolatlan narratívájú, computergenerálta förmedvény, amit jobb messziről elkerülni, és amit csak a 10 évesek fognak maradéktalanul élvezni. több»

A film 197 623 606 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 133 480 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben szerepel Miyavi japán rockgitáros is, aki Jolie jó barátja; mindketten az ENSZ menekültügyi nagykövetei.

(TB)
 

A Demóna 2 premierje egybeeseik a Csipkerózsika című Disney klasszikus bemutatásának 60. évfordulójával.

(hp)
 

Számos országban A sötétség úrnője alcímmel futott a Demóna első része.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.