Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Demóna 2: A sötétség úrnője (2019)

Maleficent: Mistress of Evil
Filmadatlap
 
39
Szereplők
15
Vélemények
30
Képek
9
Videók

Galéria (30)

Videók (9)

 
HEROES OF THE DAY 2   2022. 04. 19.

legújabb vélemény

0
Demóna, a gagyiság úrnője

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

2014-ben megjelent a Demóma első része, amiről vegyes érzéseim voltak Nem volt annyira gyalázat, de nem estem tőle hasra És 0 elvárással ültem be erre a 2. részre, egyáltalán nem fűztem hozzá reményt:se pozitívat, se negatívat Ahogy folytatásoktól so... teljes kritika»

 
Lubi   2019. 10. 20.

a nap véleménye

1
A jó, a rossz és a tündérmese

Az idei év negyedik klasszikus Disney mese élőszereplős feldolgozása is beszárnyalt a mozitermekbe. Méghozzá ez alkalommal egy folytatás képében. A Csipkerózsika mítoszt felforgató Demóna különlegessége az volt, hogy csavart egyet a jól ismert történ... teljes kritika»

 
BoBamburg   2020. 06. 07.

0

Ami az egyben működött, itt azt is elrontották, Demona karaktere menő, de semmi extra, illetve nekem már sok volt, hogy jött a többi (kicsit béna kinézetű) szarvas-szárnyas lény is. Tipikus egyszer nézős folytatás.

 
Félix   2020. 10. 26.

2
Egy akciófilm, ami... Disney?!

Vannak benne felejthetetlen poénok, amiket hát máig se felejtettem el. De ne felejtsük ki az akciót, a fantasyt! A varázslények eléggé bénák, de nagyon édesek. Egy kicsit kapcsolódott a Csipkerózsikához is, ami plusz pont. Angelina Jolie ismét nagyon tetszett nekem mint Demóna. Jó a sztori, jó a színésznő, jók az akciójelenetek, és a poénok is rendben vannak. Egyáltalán nem baj, hogy a Demóna egy akció-kalandfilm. Sőt! Annál jobb. Nagyon lehetett röhögni azon a jeleneten, mikor Demóna egy kecskévé változtatta a királynőt. Megérdemelte, mivelhogy gonosz volt. Szerintem családi mozizásra megfelelő. Mindenkinek ajánlom.

 
kevelin   2020. 05. 04.

0

nekem már az első rész is nagyon tetszett. alapvetően nem vagyok egy nagy disney fan valahogy egyik sem ragadott magával, de ezek az új élőszereplős változatok (tudom hogy a demónából nem készült rajzfilm) nekem sokkal jobban bejönnek. nem volt ez má... több»

 
M4T   2019. 10. 17.

0

Erre a folytatásra szerintem semmi szükség nem volt, az első rész egy szép, kerek történet volt. Azt azért el kell ismerni, hogy látványra ez is gyönyörű, az egyetlen problémám valóban csak annyi a filmmel, hogy nem szeretem, ha elővesznek egy lezárt sztorit, hogy fölösleges akciókkal csűrjék-csavarják.

 
gerda   2019. 10. 18.

0

Óriási ez a film, már az előzetesébe is beleszerettem. Sokkal kiforrottabb, mint a néhány évvel ezelőtti első rész, szebbek és kidolgozottabbak a vizuális effektek, a történetet is sikerült úgy tovább szőni, hogy izgalmasabb, akciódúsabb legyen. Ange... több»

A film összbevétele 491 730 089 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 198 465 098 forintot termelt. A hazai mozik összesen 136 630 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben szerepel Miyavi japán rockgitáros is, aki Jolie jó barátja; mindketten az ENSZ menekültügyi nagykövetei.

(Teemeah)
 

A Demóna 2 premierje egybeeseik a Csipkerózsika című Disney klasszikus bemutatásának 60. évfordulójával.

(hp)
 

Számos országban A sötétség úrnője alcímmel futott a Demóna első része.

(hp)
 

A Demóna 2 a negyedik élőszereplős Disney-adaptáció 2019-ben (Dumbó, Az oroszlánkirály, Aladdin).

(hp)
 

A Demóna 2-ben egy Oscar-díjas (Angelina Jolie), és 4 Oscar-díjra jelölt színész is játszik (Chiwetel Ejiofor, Imelda Staunton, Lesley Manville és Michelle Pfeiffer).

(hp)
 
A Demónában egyébként sem maradt annyi potenciál, hogy alanyi – narratív – jogon kiérdemeljen egy folytatást, így a film középrésze megint leül és időhúzással telik, hogy a végére egy epikusnak szánt, de különösebben nem izgalmas CGI-látványcsatával érjen véget. több»
 
Meseköntösbe bújtat aktuálpolitikai kérdéseket, közben pedig naivan idealista szólamok mellett teszi le a voksát. több»
 
A Demóna: A sötétség úrnője méltó folytatása lett az első résznek. Olyan kalandfilmet sikerült összehozni a nagyszerű színészeket felvonultató mozival, amely a család minden tagjának nagyszerű kikapcsolódást tud nyújtani kortól és nemtől függetlenül. Van humor, dráma és akció is, ami minden percében magával ragadja a néző figyelmét. Igazi színes látványvilágot kapunk Disney módra, ahol fordulatokban sem szenvedünk hiányt, de mégis meghagyják a mesék varázslatos világát. több»