2019.10.28 22:40 Timon Olvasottság: <100x
0

Amikor valami elsőre bőrlehúzásnak tűnhet

Tartalmaz cselekményelemzést

Az előző rész egy Csipkerózsika remake-ként könyvelhető el, amely eléggé látványos és lebilincselő volt, de ennek a résznek az árnyékában azért mégiscsak elbújik.

Amikor valami elsőre bőrlehúzásnak tűnhet

Elsőre olyan érzésem volt, mintha egy szimpla bőrlehúzásnak néznék elébe, de már rögtön a legelején tudott olyat mutatni, amellyel rendesen viszi a prímet, és a látványvilága az előzőt is felülmúlta, sőt most már ott tartok, hogy ez volt az eddigi legszínesebb film, amit valaha láttam. Remake-ként a Marvel-féle színes látványvilágot is egy szem magában lazán lepipálta.Történetét tekintve nem is kevés olyan rész volt,amelyek zavarba hoztak, hogy vajon mennyire jók az egész filmre nézve, és hogy mennyire vehetők lazán, olyannyira, hogy a szórakoztató kategória magas szintű skálájának legalább egy alsó fokát megközelítsék.
Ilyen volt például a titkos laboros rész, ahol volt a közepe felé némi brutális. De a lények titkos menedékhelye, meg a végén a nagy csata voltak azok,amelyekre a legtöbb hangsúlyt fektették. Teljesen feszülten figyeltem, azoknál a részeknél különösen, de a poén az volt, hogy a királyné igencsak érdekes ,,trükkjei" hova vezettek, illetve vezettek volna. Drámai, becsapós, meglepetéssel teli, de azért megdöbbentő, hogy ezt még ,,poénná" süllyesztették a végén azzal, hogy kecskévé változtatták át. Olyan brutális volt a végső jelenet, hogy amint jöttek őket megmenteni, már onnan teljességgel lazábban vehető volt.

A forgatókönyv nagyon komoly, komplex volt, amúgy újabban mostani filmeknél ezt egyre gyakrabban veszem észre. Valószínűleg azért, mert tudatosan kerülik (főleg remake-eknél) a kopizást, nem akarják, hogy ,,ismerős" legyen az alkotás, lehetőleg elemekben sem. Szerintem egy ilyen filmre pénzt áldozni nagyon kockázatos. Nem a történet szempontjából, hanem abból nézve, hogy a költségvetést tekintve vajon mennyire (hamar) térülhet meg a bevétel.

Összességében az egész egy szerfelett nagyszerű kikapcsolódás volt.

10/9

családi | fantasy | kaland

A 2014-es Demóna című filmből a nézők megtudhatták, hogyan változtathat egy árulás egy korábban makulátlan lányt sötétlelkű lénnyé, aki attól sem riad vissza, hogy átkot... több»

0