Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Csillagpor (2007)

Stardust
Filmadatlap
 
30
Szereplők
46
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Eastern79   2022. 01. 11.

legújabb vélemény

0
Modern mese

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Annak idején moziban láttam először, és azóta is ez az egyik olyan film, amit akárhányszor meg tudok nézni, mert egyszerűen lehetetlen megunni. Egyszerre tündérmese és felnőtteknek szóló fantasy, komédiába oltott társadalomkritika és horror, ráadásul olyan ügyesen olvasztja össze a stílusokat, hogy lehetetlen belekötni. Robert De Niro mint meleg kalóz? Michelle Pfeiffer mint emberevő boszi? Claire Danes mint humán égitest? Miért ne? Varázslat, erőszak, romantika, humor ad randevút egymásnak, hogy virtuóz vizualitásban tobzódva meséljenek el egy történetet útkeresésről, szerelemről, barátságról, mágiáról, szeretetről és gonoszságról. Minden tekintetben pazar, akár a látványról, akár az alakításokról vagy a forgatókönyvről van szó. Igazi klasszikus.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

A könyvet is imádtam és meglepően a filmet is. Remek választás bárki számára. Szerintem lehetett volna jobb is de azért rossznak semmiképp sem mondanám. Kól összehozták a filmet ezért be is került a kedvenceim közé

 
dailyfilmsan   2019. 03. 14.

0

Egy varázslatos történetet tár elénk a Csillagpor, nem mellesleg egy igen jó szereplőgárdával. A díszlet és a jelmez nagyon jól sikerült és a film hangulata is rendben van. Talán kicsit túl mesés is; mesekönyvbe illik első perctől az utolsóig.

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

Nagyon nagy kedvencem,mind a film,s mind a könyv is. Tökéletesen visszahozták a könyv hangulatát,ami bizony nagyon kevés filmnél sikerül. A szereplőket is nagyon jól megválogatták,jól játsszák a szerepüket. Nagyon kedves kis történet,boszikkal,s szerelemmel tűzdelve:)

 
Norbert93   2019. 04. 27.

0

Tökéletes kalandfilm, élvezhető és nem elnagyolt romantikával; kegyetlenül gonosz, de indítékkal rendelkező boszorkányokról, steampunk kalózokkal és utazás végi karakterfejlődéssel. Egyszóval ez egy igazi mesébe illő, és mesékből alapozó mozi.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

0

A könyv egy gyönyörű szerelmi történet, de a film ennél sokkal többet ad. Humoros, akciódús, fordulatos, és a látvány, zene mindig mind nagyon a helyén van. Mindenképpen meg kell nézni. Minden korosztály számára szórakoztató, úgy vélem. Klasszikus tü... több»

 
Norbi   2018. 07. 23.

0

Családias szép hangulatú filmecske. A karakterek nagyon szimpatikusak voltak számomra, érdekes és nem egy általános témájú aranyos film szemtanúja lehettem.

A film összbevétele 135 560 026 dollár volt (imdb.com).

 

A film Neil Gaiman azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Shakespeare kapitány repülő hajóját Caspartine-nek hívják a rendező Caspar és Clementine nevű gyermekei után.

(SódóGA)
 

Minden herceg ruhájának mintájában visszaköszön a saját száma, Septimusnak ráadásul minden gombján ott van a hetes.

(SódóGA)
 

Michelle Pfeiffer volt a rendező egyetlen választása a boszorkánykirálynő szerepére, mivel évtizedek óta hatalmas rajongója.

(SódóGA)
 

A három boszorkányt gonosz görög mitológiai alakokról nevezték el. Lamia és Mormo olyan démonok voltak, akik gyerekeket ettek, míg az Empusa nevű teremtmény utazókat falt fel.

(SódóGA)