Most már biztos: jön a Trónok harca előzménysorozat!

Jövő nyáron érkezik a Trónok harca utolsó évada, amit rajongók milliói várnak tűkön ülve. Az HBO sorozata nem csak a csatorna legnézettebb szériája, hanem indulása óta a világ egyik legismertebb tévés műsorává nőtte ki magát. Bemutatása óta számos rekordot megdöntött már – a készítők pedig igen komolyan veszik az anyagot, amibe tévésorozattól szokatlan mennyiségű pénzt és energiát ölnek.

Nem csoda, ha az alkotók és a csatorna nem akarja csak úgy veszni hagyni a sikert, és szeretnék még jobban meglovagolni: nemrég végre hivatalossá is vált, hogy az HBO további Trónok harca sorozatokban gondolkodik. Megrendelték ugyanis a talonban lévő 5 lehetséges projekt egyik pilotját Jane Goldman írótól, aki George R. R. Martinnal közösen dolgozik majd a történetet. A két író együtt írja majd a cselekményt, miből Goldman készíti majd el a forgatókönyvet, illetve mind a ketten executive producerként is részt vesznek a produkcióban.

És mi lesz a történet? Sok rajongó nyilván bízik abban, hogy esetleg spin-offok vagy közvetlen előzmény-történetek készülnek az írók boszorkánykonyhájában, ám Martin nemrég egyértelművé tette, hogy ilyesmiről nincs szó. Bár a részletek – ahogy az lenni szokott – titkosak, és részletekbe nem igazán szoktak belemenni egy készülő nagy durranás kapcsán, az kiderült, hogy előzmény-történetekről van szó ugyan, de ezekben a jelenlegi stábnak és szereplőknek nem jut hely.

A berendelt sorozat története például több ezer évvel a jelenlegi események előtt játszódik majd, és megtudhatjuk majd belőle, hogyan süllyedt a világ egy boldog, hősies aranykorból oda, ahogy ma ismerjük. Amire számíthatunk: Westeros szörnyű titkaira, a Stark-legenda születésére és megannyi olyan történetre, amikről csak hisszük, hogy ismerjük őket.

Goldman munkásságát elnézve jó kezekben van a pilot: a brit születésű író olyan filmeken dolgozott eddig, mint a Kingsman: Az Aranykör, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai vagy a Csillagpor. Az új sorozatra még minden bizonnyal sokat kell várnunk – de legalább már biztosak lehetünk benne, hogy a Trónok harca utolsó évada után sem kell nélkülöznünk azt a világot.